Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Σεξουαλικά κακοποιημένο το μωράκι οικογένειας Ρομά που μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο της...

Ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία ξεπερνά η φρικιαστική υπόθεση...

«Εβδομάδα μόδας» με stylish εγγονή Τσοχατζόπουλου & «χρυσή» Πλατανιώτη

Η «χρυσή» Πλατανιώτη και η εγγονή του Ακη Τσοχατζόπουλου...

Ιδρυεται (!) Ακαδημία πρακτόρων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Σε τροχιά πλήρους αναδιάρθρωσης κινείται πλέον η Εθνική Υπηρεσία...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Η «βίβλος» του Τίγρη για την ΑΕΚ!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ετοιμάζει πολυτελή εγκυκλοπαίδεια της ιστορίας του «Δικέφαλου» που θα προλογίζει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος!

Περισσότεροι από τριάντα συντάκτες, ένας αποφασισμένος διοικητικός ηγέτης, πλούσια ένδοξη ιστορία και ολόκληρος ο κιτρινόμαυρος «λαός» αποτελούν εγγύηση για την πολυτελή ολοκληρωμένη εγκυκλοπαίδεια της ιστορίας του «Δικεφάλου» που ετοιμάζει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ από την ημέρα που ανέλαβε ξανά τα ηνία της «Eνωσης» έβαλε στόχο, αφενός, να επαναφέρει τον σύλλογο στην κορυφή και, αφετέρου, να δημιουργήσει πολλά νέα πράγματα.52665522ds2ghfhbnytunhjfhmnjy52j22

Και όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι, το πρώτο του μέλημα είναι ξεκάθαρα η κατασκευή του νέου γηπέδου, το εντυπωσιακό σχέδιο του οποίου μόλις παρουσιάστηκε. Η «Αγιά Σοφιά», ωστόσο, δεν είναι το μόνο μεγαλεπήβολο σχέδιο του Δημήτρη Μελισσανίδη. Είναι σε δημιουργικό οργασμό και σίγουρα στα «κατορθώματά» του θα μείνει και ο πολυτελής τόμος της ιστορίας της ΑΕΚ, που ήδη βρίσκεται στα σκαριά. Τα πληκτρολόγια των συντακτών της κιτρινόμαυρης εγκυκλοπαίδειας έχουν πάρει φωτιά εδώ και λίγες εβδομάδες. Ενα επιτελείο περισσοτέρων από 30 ανθρώπων (που αποτελείται κυρίως από δημοσιογράφους) επιμελείται το έργο, το οποίο έχει χωριστεί σε θεματικές ενότητες όπου αναλύεται ανά δεκαετία η ιστορία της ΑΕΚ, με τις πολλές επιτυχίες του συλλόγου, αλλά και τις όποιες άσχημες στιγμές του.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος θα προλογίζει το βιβλίο. Ηταν μια προσωπική επιθυμία του Δημήτρη Μελισσανίδη, που τον συνδέει φιλία πολλών ετών με τον καταξιωμένο στιχουργό. Ιδιαίτερης σημασίας θα είναι και η τοποθέτηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος έχει ήδη αποδεχτεί την πρόταση να κάνει μια αναφορά στην ιστορία της ΑΕΚ. Στο Πατριαρχείο, δε, θα ταξιδέψει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μιχαηλίδης για να πάρει τη συνέντευξη.

Επιπλέον, θα γίνεται αναφορά και παρουσίαση όλων των τμημάτων που έχει η Ενωση, πέραν του ποδοσφαίρου: από το μπάσκετ και το βόλεϊ μέχρι το σκάκι. Επίσης, σημαντικό μέρος του έργου θα αποτελούν οι βιογραφίες των σπουδαίων προσωπικοτήτων που σημάδεψαν την ιστορία της ομάδας από τη γέννηση του συλλόγου έως και τις μέρες μας. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να κάνουμε στην αναφορά στο ταξίδι της ΑΕΚ στο Βελιγράδι το 1999 και στο φιλικό με την Παρτιζάν, όταν η Γιουγκοσλαβία βρισκόταν εν καιρώ πολέμου.  

Συνολικά το βιβλίο υπολογίζεται πως θα περιέχει περισσότερες από 700 σελίδες. Εχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τις ημέρες που θα συμπληρώνονται τα 90 χρόνια ζωής του «Δικεφάλου», δηλαδή μέσα στην άνοιξη του 2014. Τίποτε δεν δείχνει αυτήν τη στιγμή πως υπάρχει περίπτωση να παρεκκλίνουν του χρονοδιαγράμματος, δεδομένου πως όλοι οι συντελεστές έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Εν αναμονή του αποτελέσματος λοιπόν. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αγωνιά κι εκείνος. Αλλωστε το έργο για την ιστορία της ΑΕΚ θα αποτελέσει ένα σπουδαίο κομμάτι της κιτρινόμαυρης ιστορίας.

6459424321546jjdtuhfhjgmcngbugfdhutfΜε αρωγό τον «κιτρινόμαυρο» λαό της

Συντελεστές του βιβλίου της ΑΕΚ, εκτός από τους ανθρώπους που έχουν ήδη επιλεγεί από τη διοίκηση για τη σύνταξη και την παραγωγή, θα μπορούν να είναι και οι ίδιοι οι οπαδοί της! Τους δίνεται αυτή η ευκαιρία από την ίδια την ομάδα, η οποία με ανακοίνωσή της αυτές τις μέρες προέτρεπε τον κόσμο να συνεισφέρει με ό,τι συλλεκτικό αρχείο ή αντικείμενο διαθέτει, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει. Επιθυμία της διοίκησης είναι αυτή η πολυσέλιδη έκδοση να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερα σπάνια και παλαιά αρχεία, όπως φωτογραφίες, έντυπα, λάβαρα, αναμνηστικά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φωτογραφηθεί και να δημοσιευτεί.

Αν λοιπόν κάποιος φίλος της ομάδας έχει στην κατοχή του κάτι που κρίνει ότι μπορεί να έχει ιστορική αξία και επιθυμεί να το προσφέρει για να αποτελέσει μέρος της ιστορικής αυτής έκδοσης, μπορεί να ενημερώσει σχετικώς, με e-mail, στο [email protected]. Οπως έγινε δηλαδή με τα διαρκείας για το νέο γήπεδο του «Δικεφάλου» έτσι και με το βιβλίο. Μία ακόμη απόδειξη εκείνου που είχε πει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ξανά τα ηνία του συλλόγου ο Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ ανήκει στον λαό της».

Μεσοβδόμαδα παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας τα σχέδια της «Αγια-Σοφιάς», με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να αποσπά το πολυπόθητο «ναι» από τους αιρετούς του δήμου. Εγκρίθηκε επί της αρχής το σχέδιο που κατέθεσε ο επιχειρηματίας με τους συνεργάτες του και πλέον αναμένεται η οριστική συγκατάθεση του δήμου μετά την εξέταση και των τελικών σχεδίων που θα κατατεθούν αυτές τις μέρες από τη Δικέφαλος 1924.

Θεωρείται απίθανο να υπάρξει κάποιο κώλυμα, καθώς όλοι οι σύμβουλοι είπαν «ναι» την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ εξελίξεις αναμένονται άμεσα, καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης υπολογίζει στο τέλος του μήνα να παρουσιάσει την «Αγια-Σοφιά» και στους δημοσιογράφους, σε μια λαμπερή εκδήλωση που σκοπεύει να πραγματοποιήσει.

Βάσει των σχεδίων των ιθυνόντων της Δικέφαλος 1924, οι εργασίες στο γήπεδο θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2014 και θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2015.   Το μόνο που ζήτησε από τη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας ο επιχειρηματίας με τους συνεργάτες του ήταν η απομάκρυνση των απορριμματοφόρων που βρίσκονται στην πίσω πλευρά του χώρου όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος το «Νίκος Γκούμας». Το συμβούλιο του δήμου δεσμεύτηκε πως το αίτημα θα ικανοποιηθεί.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...