Νέα μοκέτα και μερεμέτια λόγω προεδρίας στη Βουλή

Μικρής κλίμακας ανακαίνιση στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές, καθώς ο πρόεδρός του Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποφάσισε να προχωρήσει σε μερεμέτια προκειμένου να είναι έτοιμη η Βουλή και για την υποδοχή της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τις αρχές του νέου έτους.

Νέα μοκέτα, αξίας 26.000 περίπου ευρώ, θα αντικαταστήσει τη φθαρμένη από τον χρόνο προηγούμενη στην αίθουσα της Γερουσίας, αλλά και στην Ολομέλεια.

Οι υπεύθυνοι της Βουλής βρήκαν την ευκαιρία να «χρησιμοποιήσουν» κάποια χρήματα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προβλέπονται για την προεδρία και να κάνουν φρεσκάρισμα στο κτίριο της Βουλής.

Το κονδύλι για τα έξοδα της ελληνικής προεδρίας θα είναι πενιχρό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι επισκέψεις όμως υψηλών προσωπικοτήτων στο Κοινοβούλιο θα είναι πολλές και ένα ρετούς της εικόνας του «ναού της Δημοκρατίας» επιβάλλεται. 

Παράλληλα, για να αποφευχθεί η πτώση σοβάδων, δρομολογήθηκαν εργασίες αποκατάστασης των σαθρών επιφανειών, ενώ θα στεγανοποιηθεί η ταράτσα του μεγάρου.

Δεν έχει περάσει εξάλλου πολύς καιρός από τότε που έπεσε μέρος από το ταβάνι των γραφείων του ΚΚΕ, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί. Ετσι, αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται διαδοχικοί διαγωνισμοί για την ανάθεση των έργων.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ