Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Φθινοπωρινά «καταφύγια» στις μαγευτικές λίμνες της Ιταλίας!

Τοπία βγαλμένα από… παραμύθι, γεμάτα εστιατόρια-καφέ και boutique ξενοδοχεία, που χαρίζουν στιγμές ηρεμίας και γαλήνης.

Από τους ρωμαϊκούς χρόνους έως και σήμερα οι λίμνες της βόρειας Ιταλίας αποτελούν αγαπημένο θέρετρο ευγενών και βασιλικών οικογενειών, όπου περνούσαν συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατάφυτο τοπίο, λόφοι πάνω στους οποίους βασιλεύουν επιβλητικές επαύλεις με εμβληματικούς κήπους και με απέραντη θέα στα κρυστάλλινα νερά των λιμνών.

Ο ποιητής Βιργίλιος ανέφερε συχνά τη λίμνη Κόμο, ο Ρωμαίος στρατηγός Πλίνιος είχε δύο βίλες στις όχθες της, ενώ αργότερα, τον 7ο μ.Χ. αιώνα, η βασιλική οικογένεια των Λομβαρδών περνούσε τις διακοπές της εκεί, αναζητώντας ηρεμία και γαλήνη. Το φθινοπωρινό τοπίο φαντάζει μαγικό, ξυπνώντας σου όλες τις αισθήσεις, σε καλεί να θέλεις να γευθείς όλες τις ομορφιές της φύσης, καθώς αλλάζει προσωπείο περνώντας από το γαλήνιο θέρος στο μυστηριώδες φθινόπωρο. Η ομίχλη από τα αμφιθεατρικά καφέ και εστιατόρια κάνει τη λίμνη Κόμο να φαντάζει βγαλμένη από παραμύθι ή ταινία του James Bond, καθώς βλέπεις τα ταχύπλοα να τη διασχίζουν με μανία διαταράσσοντας πού και πού την απόλυτη ηρεμία του τοπίου. Η διαδρομή με το αυτοκίνητο από Μιλάνο για λίμνη Κόμο διαρκεί σαράντα λεπτά και είναι στα αλήθεια υπέροχη, σαν να βρίσκεσαι σε κινηματογραφικό σκηνικό.

Πρώτη στάση πάντα το εστιατόριο Gatto Nero, προκειμένου να απολαύσετε έναν αχνιστό καφέ στην υπέροχη βεράντα του προτού κατευθυνθείτε στο ξενοδοχείο. Βουλιάξτε στα κεντημένα, αφράτα μαξιλάρια του, παρέα με ζεστό καφέ και σπιτικά κουλουράκια. Από εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε αμφιθεατρικά όλο το τοπίο και στη συνέχεια να γευθείτε την υπέροχη κουζίνα του εστιατορίου με γευστικά πιάτα, όπως καρέ αρνιού ή πεντανόστιμα ριζότο.

Relais Villa Vittoria (Λίμνη Κόμο)

Το Relais Villa Vittoria είναι ένα μαγευτικό, πανέμορφο boutique ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Laglio, ένα ρομαντικό χωριό στις όχθες της λίμνης Κόμο. Διαθέτει μεγάλα, φωτεινά δωμάτια και σουίτες, εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις, το καθένα με διαφορετικό ύφος και διακόσμηση, ορισμένα από αυτά με θέα στη λίμνη. Τα δωμάτιά του είναι ειδυλλιακά, με λευκές κουρτίνες, πέτρινους τοίχους, ξύλινα ταβάνια απ’ όπου κρέμονται διακριτικοί πολυέλαιοι και διακόσμηση σε γήινες αποχρώσεις. Μέσα στις παροχές περιλαμβάνεται spa για περιποιήσεις ευεξίας, εξοπλισμένο με τζακούζι, χαμάμ και θεραπευτικό ντους. Επίσης οι ένοικοι μπορούν να κάνουν δωρεάν χρήση των καγιάκ και των ποδηλάτων για ατελείωτες βόλτες στην εξοχή, όπου πολύ πιθανόν να συναντήσουν τον κ. Κλούνεϊ, εφόσον η βίλα του βρίσκεται δύο τετράγωνα μακριά. Το εστιατόριο και wine bar La Barrique σερβίρει τοπικά πιάτα, όπως το τηγανητό ψάρι lavaret και άλλες λιχουδιές τις οποίες μπορείτε να γευθείτε είτε στην ταράτσα έχοντας θέα τη λίμνη είτε στο ατμοσφαιρικό πετρόκτιστο κελάρι όπου μπορείτε να κάνετε και γευσιγνωσία.

Ιnfo: Το ξενοδοχείο παραμένει ανοιχτό από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο. Οι τιμές ξεκινούν από 150 ευρώ.

Residenza Dolce Vita (Λίμνη Ματζιόρε)

Αυτό το δροσερό και ήσυχο ξενοδοχείο είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα οικονομικό διάλειμμα πάνω σε μια πανέμορφη λίμνη, με τιμές που περιλαμβάνουν θεραπείες μασάζ και καταπληκτικό φαγητό. Δημιούργημα του Μιλανέζου γκουρού του lifestyle Alessandro Agrati, της γνωστής μάρκας κεριών Culti, αυτό το ξενοδοχείο τράβηξε αμέσως την προσοχή με το έξυπνο όνομά του, τις λογικές τιμές του και τη λειτουργική απλότητα που το χαρακτηρίζει. Τόσο η τοποθεσία του όσο και οι υπέροχοι εσωτερικοί του χώροι το φέρνουν πρώτο σε προτιμήσεις.

Πάνω σε μια μεγαλοπρεπή βεράντα με θέα στη λίμνη Maggiore, ακριβώς βόρεια της Βερμπάνια, το ξενοδοχείο αποτελεί την απόλυτη μετενσάρκωση της belle époque, δένοντας αρμονικά με το όμορφο χωριό Ghiffa στο οποίο βρίσκεται. Το Aquavitae spa προσφέρει σάουνα, χαμάμ, πισίνα με υδρομασάζ, χώρο χαλάρωσης και γυμναστήριο -όλα συμπεριλαμβανόμενα στην τιμή του δωματίου- καθώς και θεραπείες που ξεκινούν από 35 ευρώ. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το εστιατόριό του, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε ένα γευστικότατο δείπνο με κρασί, καθώς ο πολύ ταλαντούχος chef Roberto Barboni θα σας μυήσει στις τεχνικές του και θα απολαύσετε δημιουργική τοπική κουζίνα σε πολύ φιλικές τιμές. Ιnfo: Το ξενοδοχείο παραμένει ανοιχτό από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο και ανοίγει ξανά για το νέο έτος. Τα δωμάτια ξεκινούν από 159 ευρώ.

Villa Arcadio (Λίμνη Garda)

Στο μαγευτικό περιβάλλον του χωριού Salò, πάνω στους λόφους, με υπέροχη θέα στη λίμνη Garda βρίσκεται η Villa Arcadio μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον από ελαιώνες, δάση και λουλούδια. Βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από την Brescia και διαθέτει γνωστό εστιατόριο, πισίνα με πανοραμική θέα, δωμάτια με θέα και ένα κέντρο ευεξίας. Υπήρξε πρώην μοναστήρι, η ατμόσφαιρα άλλωστε ενδείκνυται -όπως και η περιοχή- για την απόλυτη απομόνωση και αναζήτηση γαλήνης. Το 2006 οι σημερινοί ιδιοκτήτες του, ένας Ιταλός έμπορος υφασμάτων με πάθος για τις αντίκες και η Φινλανδή γυναίκα του το ανέλαβαν ερείπιο κι έπειτα από εκτεταμένη ανακαίνιση η βίλα άνοιξε ως boutique ξενοδοχείο δεκαοκτώ δωματίων.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια της διακόσμησής του είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Παντρεύει άψογα τον μινιμαλισμό και την απλότητα με μια αίσθηση ζεστασιάς που αποπνέουν όλοι οι χώροι του. Τα δωμάτια είναι φτιαγμένα από πέτρινους τοίχους, τυπικά ιταλικά frescos στα ταβάνια, λευκά λινά σεντόνια και λιτή διακόσμηση σε γήινα χρώματα. Στους κοινόχρηστους χώρους το concept παραμένει το ίδιο, με αφαιρετική διακόσμηση, εμπλουτισμένη με μοναδικά κομμάτια, όπως το ρολόι του παππού στο εστιατόριο και οι πίνακες pop art που ζωντανεύουν το καθιστικό. Το σέρβις είναι εξαιρετικό, καθώς το προσωπικό είναι ανάμεικτο, αποτελούμενο από Ιταλούς και Νορβηγούς κάτω από την καθοδήγηση των ιδιοκτητών. Τέλος, το δυνατό χαρτί της Villa είναι το εστιατόριό της σε δύο χώρους, μια σάλα με ένα πανέμορφο, λευκό, μαρμάρινο τζάκι και βεράντα, αλλά και ταράτσα με υπέροχη θέα, όπου θα γευθείτε τοπική και διεθνή κουζίνα. Προτείνουμε να δοκιμάσετε πιάτα με τοπικά αρωματικά τυριά από τις κοιλάδες του βουνού πάνω από την Brescia. Ιnfo: Λειτουργεί από τον Μάρτιο έως τα μέσα Νοεμβρίου. Οι τιμές ξεκινούν από 230 ευρώ.

Editor’s tip:

Για εξορμήσεις εντός Ελλάδας, στη λίμνη Πλαστήρα, το resort Kazarma βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία, με παροχές πέντε αστέρων, σε ένα γραφικό, παραδοσιακό, πέτρινο αρχοντικό, με άνετους χώρους, όπου το παραδοσιακό δένει πολύ αρμονικά με το μοντέρνο στοιχείο. Οι τιμές ξεκινούν από 70 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...