Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Εχουμε χάσει την ουσία»

Η συγγραφέας Σοφία Δημοπούλου μιλά για το βιβλίο της «Αλμα θα πει ψυχή» και την καθημερινότητά της.

Η Σοφία είναι μια γυναίκα που προσπαθεί να συνδυάσει άψογα την επαγγελματική της ζωή με τη μητρότητα. Η πετυχημένη συγγραφέας μοιράζει την καθημερινότητά της ανάμεσα στη δουλειά της και στα τέσσερα παιδιά της, ενώ έχει φροντίσει να έχει και ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό της, τον οποίο αξιοποιεί κάνοντας χορό τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ τελειοποιεί τα ισπανικά της (αν και έχει πάρει όλα τα πτυχία). Εκτός από όλα αυτά όμως η Σοφία Δημοπούλου είναι πολιτικός μηχανικός και έχει ανοίξει (αν και σε δύσκολες εποχές) κατάστημα ρούχων μαζί με άλλες δύο φίλες της.

Το βιβλίο της «Αλμα θα πει ψυχή» το εμπνεύστηκε από ένα περιστατικό με τον δημοσιογράφο που πήρε το βραβείο Πούλιτζερ για τη φωτογραφία του παιδιού που πέθαινε στην Αφρική, ενώ δίπλα ένα κοράκι περίμενε να ξεψυχήσει για να τραφεί. Οπως επίσης από το περιστατικό με τον άντρα στην Ελλάδα που έπεσε στις γραμμές του τρένου και οι αυτόπτες μάρτυρες, αντί να τρέξουν να τον βοηθήσουν, τον φωτογράφιζαν. Πάνω σε αυτά έστησε μια ωραία ιστορία. Ενας δημοσιογράφος περνά τυχαία από μια υπόγεια σήραγγα κι εκείνη τη στιγμή βιάζουν μια γυναίκα. Ο δημοσιογράφος, αντί να τη βοηθήσει, βγάζει φωτογραφίες, στη συνέχεια όμως γνωρίζει την κοπέλα και της συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο. Η κοπέλα τελικά τον ερωτεύεται, εκείνος όμως, μη μπορώντας να αντέξει τις ενοχές, αυτοκτονεί.44458662hgjkgyuvhnjfhd4444

«Ηθελα να μιλήσω, να εκφράσω τον προβληματισμό μου για ένα θέμα που σήμερα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας: την κυριαρχία της εικόνας πάνω στην ουσία των πραγμάτων» λέει στην «Espresso της Κυριακής» η Σοφία Δημοπούλου. «Πολλές φορές δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στο “φαίνεσθαι” από το “είναι»”, πράγμα που μας κάνει να ξεχνάμε τις σταθερές αξίες της ζωής. Αφορμή για την πλοκή στάθηκε ένα γκράφιτι στον τοίχο μιας υπόγειας διάβασης, όπου κάτω από μια σκληρή εικόνα ενός αρπακτικού πτηνού υπήρχε η τρυφερή φράση “Αλμα, ψυχή μου, σ’ αγαπώ”. Τότε σκέφτηκα πως πίσω από μια τρομακτική εικόνα μπορεί να κρύβεται μια ψυχή τρυφερή, αλλά και αντίθετα, πίσω από ένα τρυφερό πρόσωπο μπορεί να κρύβεται μια απίστευτη σκληρότητα. Ολα τα πράγματα έχουν δύο όψεις».

Μιλώντας για το πώς συνδυάζει καριέρα και οικογένεια, η Σοφία λέει: «Δύσκολα, πολύ δύσκολα, όσο είναι για κάθε εργαζόμενη γυναίκα με οικογένεια πίσω της. Καθημερινά ακροβατώ ανάμεσα στα “πρέπει” και τα “θέλω”. Με έναν καλό προγραμματισμό όμως του χρόνου μου και εκτιμώντας τι είναι ουσιώδες και τι όχι μπορώ να κάνω και αρκετά από τα πράγματα που με ευχαριστούν, όπως το γράψιμο». Τι ρωτήσαμε επίσης για το κατάστημα ρούχων που διατηρεί: «Δεν είναι ένα συνηθισμένο κατάστημα, αλλά λειτουργεί και ως ανταλλακτήριο μεταχειρισμένων ειδών με άλλα, ακόμα και καινούργια, από τα δικά μας. Αυτό νομίζω το κάνει πολύ χρήσιμο και βοηθητικό σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Θα δούμε. Επειτα δεν λένε πως η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς;»

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...