Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Χώρισαν ένα μήνα μετά τον ερχομό της κόρης τους λόγω απιστίας

Ένα μήνα μετά τον ερχομό του παιδιού του γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ χώρισε. Η είδηση του χωρισμού «έσκασε» σαν «βόμβα» καθώς κανείς δεν περίμενε το ζευγάρι που έδειχνε ερωτευμένο και ευτυχισμένο με το μωράκι του θα τραβούσε χωριστούς δρόμου

Μαρία Χάνου: «Ήταν τρελό να έχω για μαμά τη ”Ζουμπουλία”»

Η Μαρία Χάνου, κόρη της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, παραχώρησε μια...

Δανάη Μπάρκα: «Παρουσιάστρια είχε θέματα μαζί μου και λάμβανα μηνύματα από ψεύτικους...

Με αφορμή την συνέντευξη του Κώστα Τσουρού στο Night...

«Η Ελένη Μενεγάκη κατεβάζει κουρτίνα στις διαπραγματεύσεις, ούτε φιλίες ούτε τίποτα»

Η Ελένη Μενεγάκη είναι χρόνια στην τηλεόραση και μάλιστα...

Online τρομοκράτηση από τον Χάρη Θεοχάρη

Με διαδικασίες-εξπρές θα μπορεί να παίρνει χρήματα οφειλετών από τραπεζικούς λογαριασμούς με ένα απλό e-mail.

4115h986h8h89Χρήματα με διαδικασίες-εξπρές θα κατάσχει από τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου μέσα στις επόμενες ημέρες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης! Οπως αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία», με ένα απλό e-mail θα μπορεί να παίρνει χρήματα από όσους χρωστάνε στο Δημόσιο, να παρακρατεί τους μισθούς τους,  ακόμη και να «εισπράττει» από τα ενοίκιά τους!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αρχή θα γίνει με 2.000 οφειλέτες που έχουν χρέη πάνω από 1.000.000 ευρώ στην εφορία. Το μέτρο θα επεκταθεί σταδιακά και στους 5.000 που χρωστούν στην εφορία από 300.000 ή 400.000 ευρώ και άνω και, ακολούθως, στους μικροοφειλέτες! Ειδοποιήσεις κατασχέσεων θα στέλνονται στους εργοδότες των οφειλετών (αν οι απαιτήσεις αφορούν μισθούς), στα ασφαλιστικά ταμεία (αν πρόκειται να δεσμευτούν συντάξεις) και στους ενοικιαστές (αν αφορούν ενοίκια). Με τις ειδοποιήσεις αυτές θα ζητούν την παρακράτηση και την απόδοση στο Δημόσιο των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων, των ενοικίων ή των καταθέσεων που δικαιούνται οι οφειλέτες, προκειμένου να εξοφλούνται τα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Οσον αφορά τις τράπεζες, το σχέδιο τρομοκρατίας του κ. Θεοχάρη προβλέπει ότι τα κατασχετήρια θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες. Οι τελευταίες θα πρέπει να απαντούν άμεσα για το εάν υπάρχουν σ’ αυτές λογαριασμοί καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου, καθώς και για το ύψος των κεφαλαίων που βρίσκονται στους λογαριασμούς αυτούς. Από τη στιγμή που οι τράπεζες θα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη χρημάτων στους λογαριασμούς των οφειλετών θα πρέπει να προχωρούν άμεσα σε αναλήψεις των ποσών που έχουν ζητηθεί να κατασχεθούν από το Δημόσιο. Τα κατασχεθέντα ποσά θα πρέπει να αποδίδονται στα κρατικά ταμεία το αργότερο εντός 10 ημερών.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μπορούν πλέον να αποστέλλουν, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ειδοποιήσεις για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και λοιπών εισοδημάτων που δικαιούνται οφειλέτες του Δημοσίου.

Το ίδιο σχέδιο προβλέπει ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και των τραπεζών, καθώς θα τεθούν σε λειτουργία μοναδικοί «διαμετακομιστικοί κόμβοι» ηλεκτρονικής διασύνδεσης, οι οποίοι θα συνδέονται μεταξύ τους κατά τρόπο ασφαλή. Μέσω των «διαμετακομιστικών κόμβων» θα κοινοποιούνται από το υπουργείο Οικονομικών προς τις τράπεζες, με ηλεκτρονικό τρόπο, τα κατασχετήρια για τις καταθέσεις των οφειλετών του Δημοσίου. Η κοινοποίηση κάθε κατασχετηρίου θα θεωρείται ότι συντελέστηκε κατά την ημερομηνία και την ώρα αποστολής της ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραλαβής του από την τράπεζα, μέσω του διαμετακομιστικού κόμβου που δηλώθηκε από αυτήν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Τα βέλη στον Κασσελάκη και η λατρεία στον αείμνηστο βασιλιά Κωνσταντίνο

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Αργύρη Παπαργυρόπουλου μετά...

Η χαριτωμένη μικρούλα με τις πλεξούδες είναι σήμερα πετυχημένη ηθοποιός

Η όμορφη μαθητριούλα με τις πλεξούδες πόζαρε στον φωτογραφικό...

Έφυγε από τους «Παγιδευμένους» και πόζαρε χωρίς ρούχα στην παραλία

Τη γνωρίσαμε πέρυσι μέσα από τη σειρά «Παγιδευμένοι» αλλά στο φετινό κύκλο αντικαταστάθηκε από άλλη ηθοποιό.

Πάνος Μιχαλόπουλος: Νέα φωτογραφία του ηθοποιού όπως είναι σήμερα στα 74 του

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος έχει γράψει λαμπρή στον κινηματογράφο, το...

Απάτη με ινστιτούτο αισθητικής – Χρησιμοποιούσαν τα ονόματα παρουσιαστριών για την προώθηση προϊόντων

Ο Ασκός του Αιόλου που άνοιξε για πολυδιαφημισμένο ινστιτούτο...

Χώρισαν ένα μήνα μετά τον ερχομό της κόρης τους λόγω απιστίας

Ένα μήνα μετά τον ερχομό του παιδιού του γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ χώρισε. Η είδηση του χωρισμού «έσκασε» σαν «βόμβα» καθώς κανείς δεν περίμενε το ζευγάρι που έδειχνε ερωτευμένο και ευτυχισμένο με το μωράκι του θα τραβούσε χωριστούς δρόμου

Οργισμένος ο Ομηρος Ευστρατιάδης: «Οι ηθοποιοί της βιντεοκασέτας δεν οδηγήθηκαν στα ψυχιατρεία»

Εξαλλος δηλώνει ο σκηνοθέτης Ομηρος Ευστρατιάδης σχετικά με άρθρο...