Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο νόμος της Τούμπας

Ο «Δικέφαλος» ανέτρεψε το σκορ και πήρε το ντέρμπι παραμένοντας στο κυνήγι της κορυφής.

Ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε νικητής στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς λυγίζοντας την αντίσταση του Παναθηναϊκού στη Τούμπα με σκορ 2-1 και εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κυνήγι» του Ολυμπιακού.

Η δύναμη της έδρας αλλά και η εμπειρία των παικτών του «Δικεφάλου του Βορρά» έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, που είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, διαρκή ρυθμό και έντονο σασπένς.

Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλή προσπάθεια. Εδειξε ότι αρχίζει να γίνεται πραγματική ομάδα και ίσως το αποτέλεσμα να τον αδικεί.

Με μοχλούς τους Νίνη – Σαλπιγγίδη, που ξεχώρισαν στο α’ ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να «χτυπήσει» τον Παναθηναϊκό στο κέντρο της άμυνας για να εκμεταλλευτεί την απειρία του Ρισβάνη. Οι «πράσινοι» -με «εξαφανισμένο» τον Πράνιτς- στηρίχτηκαν στους Σίλντενφελντ, Ζέκα, Λαγό και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Μπεργκ στο 21′ από σέντρα του Ζέκα (0-1).

Η απειρία όμως του Ρισβάνη έφερε πολύ γρήγορα το παιχνίδι στα ίσα. Εξι λεπτά αργότερα τράβηξε τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή, που έπεσε έξυπνα και κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Στοχ (27′).

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (48′) οι γηπεδούχοι πήραν τη θέση του οδηγού σκοράροντας με κεφαλιά του Αθανασιάδη από σέντρα του Λίνο, που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει λόγω κακής θέσης ο Καπίνο (2-1). Ακολούθησαν δύο μεγάλες φάσεις εκατέρωθεν με Μπεργκ (57′) και διπλή ευκαιρία με τους Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη (69′) για να φτάσουμε στο 80′, όταν οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που πλησίασαν πολύ κοντά στο 2-2, αλλά το μεγάλο τους αστέρι, ο Μπεργκ, λάθεψε σε εκτέλεση πέναλτι που δόθηκε σε χέρι του Κίτσιου και πέταξε την μπάλα άουτ (80′).

Πολύ καλή η διαιτησία του Θάνου, ο οποίος μοίρασε το καρπούζι στη μέση.

ΣΚΟΡΕΡ: Στοχ (27′ πέναλτι), Αθανασιάδης (48′) – Μπεργκ (21′).

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (80′ Λούκας), Στοχ, Σαλπιγγίδης (76′ Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης (88′ Νέτσιντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντεζ (58′ Ατζαγκούν), Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (24′ Ντίνας, 78′ Φιγκερόα) Μπεργκ.

Στέφενς: «Ξεπεράσαμε την κούραση από την Αλκμααρ»

Εμφανώς ικανοποιημένος ο Χουμπ Στέφενς (φωτό) δήλωσε στο τέλος του ντέρμπι:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί καταφέραμε να ξεπεράσουμε την κούραση από τον αγώνα στην Ολλανδία και να πάρουμε τη νίκη». Στην αντίπερα όχθη, ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε τα εξής: «Δεν μπορώ να πω ότι μας έλειψε κάτι. Η εικόνα μας ήταν καλή, χάσαμε πέναλτι, είχαμε ευκαιρίες, κυνηγήσαμε το ματς. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, εμείς συνεχίζουμε».

Τις άριστες σχέσεις τους επιβεβαίωσαν μία ακόμη φορά οι Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος, που συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στο «Μακεδονία Παλλάς» στο περιθώριο του ντέρμπι της Τούμπας. Στη Θεσσαλονίκη ήταν και ο Δημήτρης Μελισσανίδης για να παραστεί σε εκδήλωση Ποντίων, αλλά δεν συναντήθηκε με τον Αλαφούζο.

Πριν από την έναρξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων άφησαν λουλούδια μπροστά στη Θύρα 4, στη μνήμη των αδικοχαμένων φιλάθλων του ΠΑΟΚ στα Τέμπη.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...