Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου

Η νέα Κοινοβουλευτική Σύνοδος ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό – Οι αντιδράσεις και τα πηγαδάκια στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Με τους βουλευτές να σταυροκοπιούνται περιδεείς -και ίσως όχι μόνο για λόγους ευλάβειας- και τον μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ να τους ευλογεί και να τους εύχεται «Ο Θεός μαζί σας και καλή πρόοδο» ξεκίνησε χθες η νέα Κοινοβουλευτική Σύνοδος. «Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου» έψαλαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου στην αίθουσα της Ολομέλειας που έμοιαζε να έχει κηρύξει προσωρινή ανακωχή για την τέλεση του θρησκευτικού καθήκοντος των μελών της Βουλής. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να φιλήσει τον σταυρό, όχι όμως και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος περίμενε στο έδρανό του και δέχτηκε με κάποιο μικρό μειδίαμα το μπουκέτο με τον βασιλικό και τον αγιασμό… κατακέφαλα. Η Αλέκα Παπαρήγα ήταν απούσα, όμως η θεοσεβής Λιάνα Κανέλλη πήρε ευλογία για όλο το ΚΚΕ, σπεύδοντας να φιλήσει τον σταυρό και το χέρι του μητροπολίτη.nbhgndf5426fgmbg3

Ο αγιασμός δεν έφτασε στα έδρανα της Χ.Α.

Η σύζυγος του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, που έδειχνε βυθισμένη σε ιερή νιρβάνα, σταυροκοπήθηκε αρκετές φορές, ενώ αμήχανη παρακολούθησε τον μητροπολίτη Σεραφείμ να πλησιάζει τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να ασπαστούν τον σταυρό, αλλά να μην κινείται προς τα άκρα δεξιά της αίθουσας όπου βρισκόταν το κενό έδρανο του Μιχαλολιάκου. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν καταφθάσει στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους προτού ακροβολιστούν στη Βουλή οι κάμερες και οι φωτορεπόρτερ. Στα έδρανα μπήκαν και σταδιακά κάθισαν όλοι μαζί, πλην των τριών υπόδικων. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Νίκος Μίχος μπούκαραν τελευταίοι επιχειρώντας προφανώς να δώσουν έναν πολιτικό συμβολισμό στην κίνηση αυτή. «Εφτασαν και οι γκεστ σταρ» αναφώνησε κάποιος από το θεωρείο και τότε τα φλας άστραψαν. Στα έδρανα κάθισαν συνολικά δεκατέσσερις από τους δεκαοκτώ βουλευτές που αριθμεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα μετά την προφυλάκιση των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού. Απών ήταν και ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο γνωστός και ως «ο Καραϊσκάκης των εδράνων».

Οι προβλέψεις και οι εκλογές

Ο Φώτης Κουβέλης στεκόταν στα πίσω έδρανα, με συγκρατημένη μελαγχολία. «Θα βγάλει, άραγε, αυτή τη Σύνοδο η Βουλή ή θα μείνει στα μισά του δρόμου;» τον ρωτήσαμε, για να εισπράξουμε την απαισιόδοξη πρόβλεψή του: «Εγώ δεν αποκλείω να έχουμε εκλογές τον Νοέμβρη. Οχι μόνο για τη Χρυσή Αυγή, αλλά συνδυαστικά, λόγω των μέτρων, την κατάσταση στην οικονομία και όλα τα άλλα που έρχονται» απάντησε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και αναχώρησε από το Κοινοβούλιο, το ίδιο προβληματισμένος όπως ήρθε.

Δένδιας – Παναγιώταρος 3-2

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας καθόταν σε… αναμμένα κάρβουνα ή -για να είμαστε ακριβείς- είχε πάρει τα μέτρα του ώστε να μη χάσει ούτε μία κλήση. Ο κ. Δένδιας είχε στο έδρανό του τρία κινητά σε παράταξη και με τον ήχο στο χαμηλό, τα οποία κοιτούσε ανά τακτά διαστήματα. Οπως είναι γνωστό, στην Ολομέλεια υπάρχει κλωβός που περιορίζει το σήμα της κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο με τρία κινητά έχεις πιο πολλές πιθανότητες κάποιο απ’ όλα να πιάνει. Απέναντί του, ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής διέθετε δύο κινητά, τα οποία είχε κι εκείνος τοποθετήσει παράλληλα στο έδρανό του. Ωστόσο το μόνο τηλέφωνο που χτύπησε κατά τη διάρκεια του αγιασμού ήταν αυτό του μειονοτικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος μόλις το αντιλήφθηκε, το έκλεισε βιαστικά και το έχωσε στην τσέπη του.

nbhgndf5426fgmbg2Τα πηγαδάκια και το τετ-α-τετ

Ο Αντώνης Σαμαράς και η Ολγα Κεφαλογιάννη είχαν ένα σύντομο πηγαδάκι πριν από την έναρξη της τελετής του αγιασμού, συζητώντας για τα διαδικαστικά του ταξιδιού τους στο Ισραήλ. Προτού αναχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας ωστόσο ο πρωθυπουργός αντάλλαξε χειραψίες και ευχές με πολλούς «γαλάζιους» βουλευτές. Στα ορεινά έδρανα εθεάθη να ανταλλάσσει ευχές για την καινούργια κοινοβουλευτική σεζόν και ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός προέτρεψε ευγενικά τον υφυπουργό Γιάννη Ανδριανό να προηγηθεί προς την έξοδο, ο επί χρόνια στενός του συνεργάτης όμως επέμενε: «Μετά από σένα, πρόεδρε». Σύντομο τετ-α-τετ στην αίθουσα με τη λήξη της τελετής είχαν ο Αδωνις Γεωργιάδης και η Αντζελα Γκερέκου. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να πλησιάσει τον υπουργό Υγείας -ο οποίος ήταν περιζήτητος- προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των νοσοκομείων. Ο υπουργός την άκουσε και της υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην τη στενοχωρήσει.

Το περιστύλιο

Ιδιαίτερα ευδιάθετος, αλλά δίνοντας το μέτρο των χαμηλών προσδοκιών από τη νέα Σύνοδο, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης στάθηκε να πει με όλους από δυο κουβέντες μετά το τέλος, στο περιστύλιο, όπου ξεχώρισε το… ξεμονάχιασμα του ανεξάρτητου σήμερα Μίμη Ανδρουλάκη στον αντιπρόεδρο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη. Ο τελευταίος άκουγε τον άλλοτε σύντροφό του από τα χρόνια στο ΚΚΕ ιδιαίτερα σκεπτικός και συνοφρυωμένος. Ισως ο Μίμης να του εξηγούσε το άκρως επιθετικό αντικείμενο της ερώτησης που μόλις είχε καταθέσει, ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να ανακοινώσει επιτέλους εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση…

Αλα, μπρατσέτα στο Μαξίμου

Με το πέρας του αγιασμού, οι δημοσιογράφοι κατευθύνθηκαν προς το πρόσωπο των ημερών, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια. «Τον θέλω εγώ» τους είπε -κόβοντάς τους τη φόρα- ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και αφού τον πήρε αλά μπρατσέτα, άρχισαν να περπατούν με βήμα ταχύ προς το Μαξίμου. Οι δύο άνδρες αξιοποίησαν τη διαδρομή προκειμένου να κάνουν μια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα προτού ο κ. Σαμαράς αναχωρήσει για Ισραήλ. 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΙΚΑ – ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...