Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Κι «Αν…» ράψει το σμόκιν;

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης θα πρέπει να ελέγξει την γκαρνταρόμπα του, αφού η ταινία του, που έσπασε ταμεία, βάζει πλώρη για υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας!

«Αν…» ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι τυχερός, μπορεί και να ράψει σμόκιν για τις Χρυσές Σφαίρες. Η πρώτη κινηματογραφική ιστορία του Ελληνα δημιουργού, που έσπασε ταμεία στη χώρα μας, ανοίγει τώρα τα φτερά της για διεθνείς προορισμούς, οι οποίοι μπορεί και να της επιφυλάσσουν μεγαλεία.225jh96j98

Οπως ανακοίνωσε χθες επίσημα η παραγωγός εταιρεία Village, το «Αν…» κρίθηκε κατάλληλο να διεκδικήσει μια υποψηφιότητα για τα Golden Globe Awards, τις γνωστές σε όλους μας Χρυσές Σφαίρες, βραβεία που θεωρούνται οι προάγγελοι των Οσκαρ. «Η εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επικυρώνεται ξανά με τον καλύτερο τρόπο» αναφέρει το πανηγυρικό δελτίο Τύπου, στο οποίο σημειώνεται ότι το «Αν…» θα διεκδικήσει μια υποψηφιότητα στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας.

Βέβαια ο σκηνοθέτης και ηθοποιός έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι τη βραδιά της απονομής, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου. Στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Χριστόφορου το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Αντζελες οργανώνει εκεί στις 15 Οκτωβρίου μια ειδική προβολή της ταινίας για τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Golden Globe Awards. Παρών θα είναι και ο Ελληνας δημιουργός, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οχι όμως μόνο γι’ αυτόν τον λόγο…

Μεθαύριο Πέμπτη θα γίνει άλλη μία προβολή του «Αν…» στο Ziegfeld Theater, στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πλέον ιστορικές σκηνές του Μπρόντγουεϊ και η ταινία του Χριστόφορου θα παιχτεί εκεί στο πλαίσιο του New York City Greek Film Festival, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες. Η συνέχεια θα δοθεί στο Λος Αντζελες, όπου ο Ελληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης θα αντιμετωπίσει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην καριέρα του μέχρι τώρα. Να σημειωθεί ότι οι Χρυσές Σφαίρες είναι τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά βραβεία που οργανώνονται σε ετήσια βάση από το 1944. Ο φορέας που βρίσκεται πίσω από την εκδήλωση είναι η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, η οποία αποτελείται από δημοσιογράφους που μένουν εκεί και αρθρογραφούν σε εφημερίδες και περιοδικά εκτός Αμερικής. Από το 1966 η εκδήλωση μεταδίδεται απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC και αυτή τη στιγμή είναι η τρίτη σε τηλεθέαση απονομή βραβείων πίσω από τα Grammy και τα Οσκαρ.

Στη διοργάνωση του 2013 η ξενόγλωσση ταινία που τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία της ήταν η «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε.

ΗΛΙΑΣ  ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...