Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Σεξουαλικά κακοποιημένο το μωράκι οικογένειας Ρομά που μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο της...

Ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία ξεπερνά η φρικιαστική υπόθεση...

«Εβδομάδα μόδας» με stylish εγγονή Τσοχατζόπουλου & «χρυσή» Πλατανιώτη

Η «χρυσή» Πλατανιώτη και η εγγονή του Ακη Τσοχατζόπουλου...

Ιδρυεται (!) Ακαδημία πρακτόρων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Σε τροχιά πλήρους αναδιάρθρωσης κινείται πλέον η Εθνική Υπηρεσία...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξεσπίτωσαν» τον άστεγο του Ευαγγελισμού!

Δεν είχε τα έγγραφα παραμονής (που είχαν κλαπεί) και τον έδιωξαν από το παγκάκι!

Η συγκλονιστική ιστορία ζωής του κυρ-Στέφανου, του καλοκάγαθου γέροντα από τη Βουλγαρία που εδώ και δέκα μήνες είχε στήσει το δικό του αυτοσχέδιο σπιτικό σε ένα από τα παγκάκια της οδού Μαρασλή (έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός), δεν κατάφερε να συγκινήσει τις Αρχές, οι οποίες εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στο πρόσωπό του και τον εξανάγκασαν σε… έξωση.

Λίγες μόλις ώρες μετά το δημοσίευμα της «Espresso» για τον καθημερινό Γολγοθά του, αστυνομικοί «επισκέφτηκαν» τον κυρ-Στέφανο και τον απομάκρυναν από το πεζοδρόμιο στο οποίο είχε στήσει το φτωχικό νοικοκυριό του επειδή δεν είχε μαζί του τα απαιτούμενα έγγραφα παραμονής στη χώρα. Μόλις έφυγε τα λιγοστά υπάρχοντά του έγιναν βορά στις ορέξεις των υπόλοιπων αστέγων της περιοχής, που άρπαξαν ακόμη και τις σκούπες με τις οποίες καθάριζε κάθε πρωί τον δρόμο!

85624hbg fg88Χθες το πρωί το παγκάκι του 62χρονου άνδρα ήταν άδειο. Εκπληκτοι κάποιοι από τους εργαζομένους και καταστηματάρχες της οδού Μαρασλή, που είχαν αναπτύξει ένα είδος άτυπης φιλίας μαζί του, μονολογούσαν με νόημα: «Φαίνεται πως κάποιοι από τους κατοίκους της γειτονιάς δεν ήθελαν να έχουν έναν άστεγο στα πόδια τους. Βλέπεις, εδώ είναι… Κολωνάκι».

Αναζητήσαμε τα ίχνη του και τον βρήκαμε στο πάρκο του σταθμού μετρό του Ευαγγελισμού, όπου έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες άστεγοι. Καθισμένος σε ένα από τα παγκάκια της πλατείας, με τα λιγοστά υπάρχοντά του «στριμωγμένα» σε μια χάρτινη σακούλα, βούρκωσε μόλις μας είδε!   «Με έδιωξαν επειδή δεν είχα χαρτιά. Μου τα είχαν κλέψει πριν από μήνες, ενώ κοιμόμουν στο παγκάκι» λέει ο κυρ-Στέφανος σε σπαστά ελληνικά. «Οταν γύρισα να πάρω τα πράγματά μου, δεν βρήκα τίποτα. Κάποιοι τα άρπαξαν και δεν άφησαν ούτε μία κουβέρτα. Ευτυχώς, κατάφερα να σώσω τα παπούτσια που μου πρόσφερε μια γυναίκα. Σήμερα θα κοιμηθώ σε αυτό το παγκάκι. Αύριο δεν ξέρω. Μακάρι να μπορούσα να επιστρέψω στην πατρίδα μου. Κουράστηκα!»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ – Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ


Βρέθηκε  νεκρός από περαστικούς

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στα Χανιά ο θάνατος ενός 60χρονου αστέγου, το άψυχο σώμα του οποίου βρέθηκε σε ένα παγκάκι από περαστικούς! Για τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου Πολωνού θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής, ενώ ήδη γίνονται επαφές με την πολωνική πρεσβεία προκειμένου να διαπιστωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Οπως είπε η αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια για την κοινωνική πολιτική, Χρυσούλα Χατζηδάκη, ο δήμος καταβάλλει προσπάθειες για να στηρίξει τους αστέγους και μάλιστα είχε κάνει πρόταση για να δημιουργηθεί ένας ξενώνας αστέγων στο παλιό ψυχιατρείο της πόλης. Τελικά, ενώ και με τη συνεργασία φορέων παραχωρήθηκε ένα κτίριο που θεωρήθηκε κατάλληλο, το πρόγραμμα «κόλλησε» στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ακόμη δεν έχει εκδοθεί.

Την ίδια ώρα, υπήρχε σε εξέλιξη ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την περίθαλψη αστέγων στο οποίο εντάχθηκε ο δήμος, ενώ η χρηματοδότηση προέβλεπε ακόμα και την εξασφάλιση πόρων για τη μίσθωση προσωπικού. Ο δήμος, βλέποντας ότι καθυστερεί η έκδοση της Κοινή Υπουργικής Απόφασης, άρχισε ενέργειες για τη μίσθωση κτιρίου στα Χανιά, το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ. Στο μεταξύ, σοκάρουν τα στοιχεία για τους αστέγους στο Ηράκλειο, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που εξυπηρετούνται στο Κέντρο Αστέγων στη Νέα Αλικαρνασσό αυξάνεται συνεχώς. Εκεί μπορούν να φάνε, να κάνουν μπάνιο και να καθίσουν όσοι έχουν ανάγκη, αλλά τη νύχτα πρέπει να βρουν χώρο να κοιμηθούν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...