Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

Σοκ για τη μείωση ποινών

Η οικογένεια του αδικοχαμένου Ντουζόν καταγγέλλει τη δίκη στο Εφετείο Σύρου.

Οι μνήμες του τραγικού θανάτου του 20χρονου Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ έξω από το beach bar Τροπικάνα της Μυκόνου, όπου παραθέριζε στις 28 Ιουλίου του 2008, ζωντάνεψαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Σύρου, όπου εκδικάστηκε η έφεση που είχε κατατεθεί κατά της πρωτόδικης απόφασης. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο υπάλληλος του μπαρ Μάριος Αντωνόπουλος, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 22 έτη και έξι μήνες φυλάκιση για πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών, καθώς και οι υπάλληλοι του κέντρου Γιώργος Χατζηιωάννου και Δημήτρης Βαρώνος, που είχαν καταδικαστεί σε 8 έτη και 3 μήνες ο ένας και σε 7,5 έτη ο άλλος, για άμεση συνέργεια.

2965253fvgbhtyt22362Το βράδυ της Τρίτης, ύστερα από τρίωρη συνεδρίαση, το δικαστήριο μείωσε τις ποινές των τριών κατηγορουμένων προκαλώντας σοκ στην οικογένεια του αδικοχαμένου παλικαριού, που περίμενε δικαίωση. Ο Μάριος Αντωνόπουλος, που εκτίει ήδη την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη, ο Γιώργος Χατζηιωάννου σε πέντε έτη και δύο μήνες, ενώ ο Δημήτρης Βαρώνος σε τέσσερα έτη και 11 μήνες. Για τους δύο τελευταίους η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη, έναντι 5 ευρώ την ημέρα, και αφέθηκαν ελεύθεροι. Μόλις ενημερώθηκαν ότι οι κατηγορούμενοι έπεσαν στα μαλακά, οι γονείς του 20χρονου Αυστραλού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους και κάνουν λόγο για δίκη-παρωδία. Η οικογένεια καταγγέλλει την απόρριψη του αιτήματός της να αναβληθεί η δίκη για τις 10 Δεκεμβρίου προκειμένου να προλάβει να παρευρεθεί, ενώ κάνει λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση του συνηγόρου υπεράσπισης.

«Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου διεξάγεται μια δίκη-παρωδία, χωρίς την παρουσία μας και χωρίς την εκπροσώπησή μας από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, αφού ο πρόεδρος Εφετών Σύρου και ο εισαγγελέας Εφετών Σύρου απέρριψαν το νόμιμο αίτημά μας περί διακοπής της δίκης, αφού ο δικηγόρος μας παρίστατο στο Εφετείο Χαλκίδας, όπου διεξαγόταν ύστερα από διακοπή δίκη, η οποία ήταν αδύνατον να αναβληθεί».

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας ανέφερε στην «Espresso»: «Ενημέρωσα άμεσα τον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον υπουργό Δικαιοσύνης και την αυστραλιανή πρεσβεία. Δυστυχώς, ενώ το δικαστήριο διέκοψε επί τέσσερις ώρες για να προσέλθει ο συνήγορος υπεράσπισης, με τον οποίο είχε υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία για να διακοπεί η δίκη, ξεκίνησε την εκδίκαση της υπόθεσης στις 14.00 το μεσημέρι, χωρίς την παρουσία μας. Σημειωτέον ότι υπήρξε συνεννόηση του δικαστηρίου με τον συνήγορο υπερασπίσεως να μεταβεί οπωσδήποτε στη Σύρο και για τον λόγο αυτό μισθώθηκε από τους κατηγορουμένους ελικόπτερο για τη μετάβασή του» τόνισε και πρόσθεσε: «Εγινε μια δίκη-παρωδία και έχουμε ήδη προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες ενώπιον του Αρείου Πάγου, ώστε να ακυρωθεί και να επαναληφθεί».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...