Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Οι Γερμανοί… ξανάρχονται με φόντο τις made in Greece πασαρέλες»

Οι πρωταγωνιστές του φετινού Athens Xcluseve Designers Week και ο γκέστ οίκος μόδας από τη χώρα της Μέρκελ.

Διάσημοι Ελληνες σχεδιαστές, εννέα πρωτοεμφανιζόμενα ταλέντα, ένας «δικός μας» που φιγουράρει στους «αυτοκράτορες» της μόδας στη βόρεια Ευρώπη, μια 13χρονη ελπιδοφόρα σχεδιάστρια και η συμμετοχή του θρυλικού οίκου Escada είναι μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το σκηνικό (εν μέσω της οικονομικής κρίσης) της 14ης Εβδομάδας Μόδας, Athens Xclusive Designers Week. Το ραντεβού έχει οριστεί από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής και ο πυρετός της προετοιμασίας κορυφώνεται.oiljkjmhjiymb58965sgdbcgfvb3

Ο καταξιωμένος Μάκης Τσέλιος, ο διακεκριμένος και στο Παρίσι Λάσκαρης, η Αθηνά Κόρδα, ο Απόστολος Μητρόπουλος, ο Πάρης Βαλταδώρος, ο οίκος Faliakos by Petridis, o «πολυμορφικός» Κωνσταντίνος Μητροβγένης, το σχεδιαστικό δίδυμο Celebrity Skin, o γνωστός Πάνος Απέργης και ο κορυφαίος οίκος Kathy Heyndels θα παρουσιάσουν -κατά σειρά- τις συλλογές τους στο event (που, αν και διοργανώνεται εν μέσω κρίσης, φαίνεται πως προσπαθεί να διατηρήσει υψηλά στάνταρντ).

Ο καλεσμένος

Απόδειξη, το γεγονός ότι επίτιμος καλεσμένος της 14ης ΑΧDW είναι ο γερμανικός οίκος Escada, κάτι που από μόνο του εξασφαλίζει τεράστια προβολή στην αθηναϊκή Εβδομάδα Μόδας. Το brand της πολυτέλειας, που λατρεύουν οι celebrities της showbiz (όπως οι Οπρα Γουίνφρεϊ, Κιμ Μπάσιντζερ, Αντζελίνα Τζολί, Τζέσικα Λανγκ, Ελεν Μίρεν, Χάιντι Κλουμ, Αντι Μακ Ντάουελ, Ντάιαν Λέιν, Ντέμι Μουρ, Κέιτι Χολμς και ένα σωρό άλλες) αλλά και οι γαλαζοαίματες καλοντυμένες κυρίες, θα παρουσιάσει στην αθηναϊκή πασαρέλα τη συλλογή Ανοιξη – Καλοκαίρι 2014, ενώ στην Αθήνα με την ομάδα του θα βρεθεί και ο fashion director του οίκου, Daniel Wingate.

Οι διοργανωτές αφιερώνουν σχεδόν μία ολόκληρη μέρα (την Κυριακή 20 Οκτωβρίου) στον διαγωνισμό νέων ταλέντων, με φετινούς διαγωνιζομένους εννέα πρωτοεμφανιζόμενους σχεδιαστές: Katerina Papagianni, Anastasia Dosi, 360 Project, 180 Degrees, Bold & Locked, Ellen S & F. Erotokritos, Nicolaos, Aida, LKC by Loukia Kyriakou.

Ανάμεσα σε εκείνους, πάντως, που περιμένουν να ανοίξει η αυλαία της 14ης Εβδομάδας Μόδας σίγουρα αυτή που αγωνιά περισσότερο είναι η 13χρονη Φανή (με ηλικία έναν χρόνο… μικρότερη από τη διοργάνωση!), που θα δει το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα. Μέσα από τον μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό οργανισμό Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) η Φανή θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη ευχή της και να γίνει σχεδιάστρια μόδας, βλέποντας τις δημιουργίες της να παρουσιάζονται στη μεγαλύτερη πασαρέλα της Αθήνας! Με τη βοήθεια του σχεδιαστή Laskaris, που ανέλαβε να υλοποιήσει τα σχέδια, η 13χρονη θα παρουσιάσει δύο φορέματα, ενώ έχει σχεδιάσει ένα ακόμη, το οποίο θα φορέσει η ίδια στο τέλος του σόου.

Πρόβα τζενεράλε με… χρυσόσκονη

Εντονα φρύδια, κραγιόν σε ανοιχτούς παλ τόνους, ιριδισμοί, λάμψεις και τονισμένα μάτια ήταν μερικές από τις επιλογές των σχεδιαστών στο διήμερο «εργαστήρι» που στήθηκε για την επίσημη πρόβα μακιγιάζ των catwalks της 14ης Εβδομάδας Μόδας, Athens Xclusive Designers, Week, με «ενορχηστρωτή» τον make up artist Φρέντυ Καλομπράτσο. Δύο μέρες αργότερα το πολύβουο σκηνικό της πρόβας τζενεράλε ξαναστήθηκε και για τα χτενίσματα των μοντέλων που θα παρελάσουν στα catwalks.

oiljkjmhjiymb58965sgdbcgfvb4Ο Ελληνας σχεδιαστής που κατακτά τον κόσμο

Εχοντας διαπρέψει στη Σουηδία -και όχι μόνο-, ο Ελληνας σχεδιαστής Πάνος Παπαδόπουλος έρχεται να παρουσιάσει τη δουλειά του για πρώτη φορά στη γενέτειρά του στο πλαίσιο της 14ης Εβδομάδας Μόδας Athens Xclusive Designers Week. Η εταιρία του, η Panos Emporio, αποτελεί τη διασημότερη σουηδική φίρμα μαγιό και αξεσουάρ, αλλά και μία από τις πιο μεγάλες στη βόρεια Ευρώπη.

Την άνοιξη του ’77 ο 19χρονος τότε Πάνος έφυγε από την Ελευσίνα για τη Σουηδία με όνειρο να γίνει ηθοποιός, για να γραφτεί τελικά στο Πολυτεχνείο στο τμήμα των Ηλεκτρονικών και να διαπιστώσει πολύ γρήγορα πως αντικείμενο δεν τον ενδιέφερε καθόλου! Κάνοντας στροφή πήρε πτυχίο «συμπεριφοριογνώστη» για να δουλέψει ακόμη και πάνω στην εγκληματολογία, στις φυλακές. Μέχρι που ανακάλυψε τυχαία πως έχει ταλέντο στο σχέδιο μόδας και ακολούθησε -επιτέλους!- τον σωστό δρόμο ξεκινώντας ένα ταξίδι γεμάτο επιτυχίες. Το 1986 έφτιαξε την Panos Emporio, για να φτάσει να έχει σήμερα εκπληκτική απήχηση σε τουλάχιστον 30 χώρες του κόσμου, να μεταφέρει άρωμα και χρώμα Ελλάδας στα σαλόνια των διασήμων και να έχει συνεργαστεί με κορυφαία μοντέλα και υπέροχες γυναίκες της showbiz στις καμπάνιες του (μεταξύ των οποίων και η -μεγαλωμένη στη Σουηδία- Ελενα Παπαρίζου, που έκανε την καμπάνια του 2004).

Και μπορεί ο Πάνος Παπαδόπουλος να ζει δεκαετίες τώρα στη Σουηδία, δεν ξεχνά ποτέ όμως τη χώρα του, την οποία προβάλλει διαρκώς και  προστατεύει. Ηταν μάλιστα ο άνθρωπος που την περασμένη άνοιξη διαμαρτυρήθηκε πιο έντονα από όλους (συναντώντας μάλιστα και τους υπευθύνους) για τη σουηδική διαφήμιση-δυσφήμιση της Κρήτης μέσα από αφίσες που αναρτήθηκαν στο πάρκο ψυχαγωγίας Liseberg στο Γκέτεμποργκ, αλλά και στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, όπου απεικονιζόταν ένα αγόρι να κλαίει με τη λεζάντα: «Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι – εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...