Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Η «παρέλαση» της 28ης Οκτωβρίου σε Πελοπόννησο και Τοσκάνη

Αποδράσεις που συνδυάζουν τη μαγευτική φύση με στιγμές απόλυτης χαλάρωσης μέσα σε φαράγγια και δρομάκια γεμάτα ιστορία.

Η πανέμορφη Πελοπόννησος αποτελεί άψογο προορισμό για όλες τις εποχές και παράδεισο για γρήγορες αποδράσεις. Εκμεταλλευτείτε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και τις τρέχουσες προσφορές για την απόλυτη χαλάρωση, σε συνδυασμό με τη μαγευτική φύση της. Η Ιστορία της, ο φυσικός πλούτος της και η εναλλαγή τοπίου είναι ορισμένα από τα δυνατά χαρτιά της Πελοποννήσου, όποιο κομμάτι της και εάν επιλέξεις να επισκεφτείς.

452121gdfh5g1445Το φθινόπωρο μπείτε σε κλίμα ελαφρώς χειμωνιάτικο στους ατμοσφαιρικούς ξενώνες της Μάνης, σε ιστορικά κτίρια στη Μονεμβάσια, αλλά και στα χωριά της ορεινής Αρκαδίας σε ζεστά σαλέ. Το πολυτελές «Arcadia Resort» άνοιξε στη Βυτίνα στα τέλη του καλοκαιριού του 2012 και προσφέρει deluxe δίκλινο με ημιδιατροφή στην τιμή των 139 ευρώ για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Αδερφάκι της δημοφιλούς ταβέρνας της Βυτίνας Τα κόκκινα πιθάρια, βρίσκεται σε υπερυψωμένο σημείο λίγο πριν από το χωριό και διακρίνεται για τους ευρύχωρους και άνετους χώρους του, την παραδοσιακή και παράλληλα ιδιαίτερη διακόσμηση, τον χώρο ευεξίας και την πληθώρα επιλογών για αθλοπαιδιά μέσα στο δάσος. Στο Κάστρο της Μονεμβάσιας βρίσκεται ένα από τα πιο ξεχωριστά boutique hotels στην Ελλάδα, το «Kinsterna Hotel & Spa», το οποίο ενδείκνυται για ρομαντικές αποδράσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά στη φύση και θα σας προσφέρουν την απόλυτη ευεξία και ηρεμία με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που επικεντρώνονται στη χαλάρωση και αποσυμφόρηση από την καθημερινότητα Το αρχοντικό αποτελείται από 27 σουίτες και δωμάτια με μαγευτική θέα στον Βράχο του Κάστρου της Μονεμβάσιας και στα καταπράσινα κτήματά του. Τα δωμάτια είναι όλα διαφορετικά και ιδιαίτερα, παντρεύοντας τέλεια το σύγχρονο design με την τοπική παράδοση και τον αυθεντικό χαρακτήρα του ιστορικού κτιρίου. Στο Spa του ξενοδοχείου μπορείς να απολαύσεις μεταξύ άλλων την εμπειρία του τελετουργικού τουρκικού χαμάμ με άρωμα ευκαλύπτου, τα χαλαρωτικά μασάζ, τα υδρομασάζ στις καμπίνες Razul και τις αναζωογονητικές θεραπείες προσώπου και σώματος.

Μέσα σε ένα χαρακτηριστικό δείγμα του φυσικού περιβάλλοντος της Μάνης, έναν τεράστιο ελαιώνα που φτάνει μέχρι το κύμα, θα βρείτε στην Καρδαμύλη τον πολύ καλόγουστο πέτρινο ξενώνα «Eλιές». Τον ξεχωρίσαμε για τη λιτή, μανιάτικη αρχιτεκτονική του και για τον τρόπο που εναρμονίζεται με το περιβάλλον. Ο συνδυασμός του δάσους με τις ελιές και η καταπληκτική βοτσαλωτή παραλία της Ρίτσας κάνουν την τοποθεσία μοναδική. Ο ξενώνας αποτελείται από 10 κατοικίες και το γνωστό ομώνυμο εστιατόριο. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε σπίτια με θέα στον ελαιώνα ή διώροφες κατοικίες με θέα στον Ταΰγετο και τον Μεσσηνιακό κόλπο.

Editor’s tips:

Επισκεφτείτε οπωσδήποτε το Μουσείο στην Πάνω Καρδαμύλη, το οποίο αποτελεί κομμάτι του δικτύου μουσείων Μάνης.

Ανακαλύψτε τα μυστικά μονοπάτια του Ταΰγετου με πεζοπορία και trekking. Περπατήστε στα φαράγγια και περιπλανηθείτε στα αμέτρητα καλντερίμια της Μάνης. Επισκεφτείτε τα ιστορικά μοναστήρια του 17ου αιώνα.

Viva Italia25645522dfgrtg2df22

Η Τοσκάνη αποτελεί αγαπημένο μου προορισμό όλο τον χρόνο και σε κάθε ευκαιρία παροτρύνω τον Ελληνα ταξιδιώτη να την επισκεφτεί για να βιώσει από πρώτο χέρι τον μοναδικό φυσικό πλούτο της σε συνδυασμό με την έξοχη και φημισμένη της γαστρονομία. Η πόλη Λούκα στην Τοσκάνη είναι μία από τις πιο γραφικές πόλεις ολόκληρης της Ιταλίας. Θα σας γεμίσει θύμισες από την παιδική σας ηλικία, εφόσον θα συναντήσετε τυπικές πλατείες με καφενεία και τρατορίες μέσα στα αναγεννησιακά τείχη της, ντόπιους με τα ποδήλατά τους, οικογένειες καθ’ οδόν προς την εκκλησία Κυριακή πρωί. Συνήθειες και έθιμα που φαντάζουν από άλλη εποχή διατηρούνται με έναν μοναδικό τρόπο στην πόλη αυτή, ζεσταίνοντας την καρδιά του επισκέπτη και κάνοντάς τον να νιώσει οικεία.

Η Piazza Anfiteatro είναι σαν μια ζωγραφιά, σχηματίζοντας έναν κλοιό με τα πανέμορφα σπίτια της βαμμένα στο χρώμα της τερακότας και της ώχρας. Λίγο παραδίπλα, η Chiesa di Luca αποτελεί μνημείο αλλά και την πιο γνωστή και όμορφη εκκλησία της πόλης. Στην πλατεία Corte San Lorenzo θα συναντήσετε το γνωστό, μπρούντζινο άγαλμα και την παιδική κατοικία του φημισμένου συνθέτη της «Tosca» και «Madama Butterfly», Giacomo Puccini. Στο συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται το πιάνο στο οποίο συνέθεσε την όπερα «Turandot», όπως και οι παρτιτούρες του, τα κοστούμια, επιστολές και ένα μεγάλο μέρος από οικογενειακές φωτογραφίες. Αξίζει να περάσετε ένα πρωινό στην πλατεία απολαμβάνοντας Ιστορία αλλά και πολύ καλό cappuccino στο καφέ απέναντι από το σπίτι του συνθέτη.

Για όσους αγαπούν το καλό ιταλικό φαγητό και έχουν προτίμηση σε ρουστίκ, παραδοσιακά πιάτα, προτείνουμε για διαμονή το «Tenuta San Pietro hotel», ένα ξενοδοχείο λίγο πιο έξω από τη Λούκα μέσα σε χρυσοπράσινους ελαιώνες και αμπέλια. Εκεί θα δοκιμάστε ένα από τα ωραιότερα γεύματα της ζωής σας, εφόσον, εκτός από πολύ ζεστό ξενοδοχείο, το εστιατόριό του φημίζεται και αποτελεί πόλο έλξης από όλη την περιφέρεια της Τοσκάνης. Το ξενοδοχείο βρίσκεται μισή ώρα με το αυτοκίνητο από την Πίζα και 45 λεπτά από το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας. Ενδείκνυται η ενοικίαση αυτοκινήτου, καθώς αξίζει να επισκεφτείτε και να ανακαλύψετε τις ομορφιές των γειτονικών χωριών. Το μικρό ξενοδοχείο αποτελείται από οκτώ υπνοδωμάτια και δύο σουίτες με εξαίσιο ντεκόρ, πολύ φιλικό στον επισκέπτη αλλά συνάμα με παροχές και εξυπηρέτηση αντάξιας πεντάστερου ξενοδοχείου. Επιπλέον εκεί θα βρείτε κελάρι με μεγάλη γκάμα κρασιών, όπου γίνονται οι γευσιγνωσίες και οι οινογνωσίες. Ειδικές προσφορές ισχύουν έως 31 Οκτωβρίου 2013.

H Gran Via διαθέτει το δικό της «παλάτι»125488556eeferfdrfe1253

Ειδικές προσφορές αυτόν τον μήνα θα βρείτε και στο εξαιρετικό «Hotel de Las Letras» στη Μαδρίτη. Στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο στην οδό Gran Via της Μαδρίτης αποτελώντας μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης. Παρότι από το εξωτερικό διαφαίνεται ότι είναι κτίριο του ιστορικού κέντρου, στο εσωτερικό έχει καλαίσθητα ανακαινιστεί, δίνοντας μια μοντέρνα αίσθηση σε κάθε επισκέπτη. Η μεγαλοπρέπεια και το μοντέρνο και αφαιρετικό design παντρεύονται άψογα στους χώρους του, οι οποίοι είναι άκρως φωτεινοί λόγω των τεράστιων παραθύρων, απ’ όπου έχεις την ευκαιρία να χαζεύεις όλη την περαντζάδα από το λόμπι του ξενοδοχείου.

Λευκοί αναπαυτικοί καναπέδες, μεταξοτυπίες με ποίηση στους τοίχους, άνετα και προπάντων ευχάριστα δωμάτια είναι μερικά από τα ατού του. Επιπλέον υπάρχει ένα εστιατόριο που σερβίρει fusion κουζίνα, ένα μπαρ στον τελευταίο όροφο με DJs κάθε Σαββατοκύριακο και γυμναστήριο. Στο κατώφλι σας θα βρείτε όλα τα μουσεία, τα διάσημα καφέ, αρκετά τάπας μπαρ, μαγαζιά, όπως επίσης και ένα φανταστικό κυριακάτικο παζάρι, όπου πωλούνται αντίκες και αξιοπερίεργα αντικείμενα. Είναι μόνο τρεις στάσεις με το μετρό.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...