Με τα φιλιά οι γυναίκες μπορούν να εντοπίσουν τον άνδρα τον… σωστό!

Τα φιλιά επιτρέπουν στις γυναίκες να αντιληφθούν αν αυτός που τους τα δίνει είναι ο… κατάλληλος για αυτές! Κι αυτό, γιατί υποσυνείδητα θεωρούν το φιλί πολύ σημαντικό, ειδικά την περίοδο που αναζητούν το ιδανικό ταίρι και ιδίως αν πρόκειται για τον πιθανό μελλοντικό σύζυγό τους.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Λίβερπουλ, οι οποίοι σε πρόσφατες επιστημονικές έρευνές τους διαπίστωσαν ότι το φιλί αποτελεί έναν τρόπο για τους ανθρώπους να αξιολογούν τη γενετική ποιότητα και τη γενικότερη καταλληλότητα ενός συντρόφου. Οι ερευνητές, που έκαναν τις σχετικές δημοσιεύσεις στα περιοδικά «Human Nature» (Ανθρώπινη Φύση) και «Archives of Sexual Behavior» (Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς), μελέτησαν μέσω ερωτηματολογίων πάνω από 900 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 63 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το φιλί παίζει κεντρικό ρόλο στην αξιολόγηση ενός μελλοντικού «παρτενέρ». Η έρευνα αποκάλυψε ότι το φιλί είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες που αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις.

Από την άλλη, η μελέτη βρήκε ότι το φιλί έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους άνδρες και (ακόμη περισσότερο) τις γυναίκες που ασκούν γοητεία στους γύρω τους και εύκολα συνάπτουν βραχυχρόνιες σχέσεις. Με άλλα λόγια, για να μη χάνουν πολύ χρόνο περιμένοντας να μάθουν τον άλλο (ή την άλλη), με ένα φιλί βγάζουν στα γρήγορα τα συμπεράσματά τους και είτε μένουν είτε προχωρούν παρακάτω σε αναζήτηση άλλου συντρόφου!

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο καθηγητή ανθρωπολογίας Ρίτσαρντ Ντένμπαρ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, το φιλί «παίζει καθοριστικό ρόλο στο να κρίνει κάποιος (ή κάποια) τις κρυμμένες βιολογικές ιδιότητες, αποκαλύπτοντας έτσι τη γενετική καταλληλότητα ενός συντρόφου ή τον βαθμό που είναι επιθυμητός».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ