Τα δύο… στρατόπεδα του χρυσού στις Σκουριές

Ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» στο φλέγον ζήτημα που έχει προκύψει.

Ενας «ακήρυχτος πόλεμος» έχει χωρίσει τους κατοίκους της περιοχής Σκουριές της Χαλκιδικής σε δύο στρατόπεδα. Στο ένα βρίσκονται όσοι αντιδρούν στη μεταλλουργία χρυσού και στο άλλο όσοι αντιμετωπίζουν την επένδυση ως ευκαιρία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Απόψε στις 23.00, η εκπομπή του Alpha κάνει «Αυτοψία» στις Σκουριές όπου η κατάσταση είναι πλέον έκρυθμη. Ο Αντώνης Σρόιτερ επισκέπτεται την περιοχή και καταγράφει την κατάσταση, αλλά και τις διαφορετικές απόψεις. Τι δηλώνουν όσοι αντιδρούν στην επένδυση; Και από την άλλη, τι υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός; Τέλος, τι απαντά η ίδια η εταιρεία; Ο πετυχημένος δημοσιογράφος παρουσιάζει τις δύο πλευρές και τις δύο απόψεις αφήνοντας το κοινό να σχηματίσει τη δίκη του γνώμη.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας παρουσιάζουν στην κάμερα της εκπομπής τις ζημιές που προκάλεσε η επίθεση των πενήντα κουκουλοφόρων. Τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι και αυτοί ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για κλίμα εκφοβισμού από τους συντοπίτες τους που αντιδρούν στην επένδυση. Τη δική τους όμως άποψη καταθέτουν στην κάμερα της εκπομπής και οι κάτοικοι, οι οποίοι από την πλευρά τους αντιδρούν σε αυτή την επένδυση και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την επίθεση των κουκουλοφόρων. Μεταξύ άλλων μάλιστα υποστηρίζουν ότι θέλουν να προστατεύσουν το μέλλον των παιδιών τους. Στο τέλος της εκπομπής εκπρόσωπος της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός αναφέρει ότι η επένδυση είναι προϋπολογισμού ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και ότι σήμερα απασχολεί 1.200 άτομα στις εγκαταστάσεις της στη Χαλκιδική, ενώ στην πλήρη ανάπτυξη της επένδυσης θα απασχολούνται άμεσα και έμμεσα 5.000 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαζύγιο και στα πορτοφόλια για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Παρά τις προσπάθειες για ένα πολιτισμένο διαζύγιο χάριν των τεσσάρων παιδιών τους, οι φήμες για «ασυμφωνία χαρακτήρων» και η απομάκρυνσή τους από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά.

Λιάγκας σε TV αμόκ – Χαμός στα social μετά το βρίσιμο του παρουσιαστή στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής

«Αστραψαν και βρόντηξαν» οι χρήστες του διαδικτύου κατά του Γιώργου Λιάγκα! Αφορμή στάθηκε η επίθεση του παρουσιαστή του ΑΝΤ1 στην αρχισυντάκτριά του, την οποία δεν δίστασε να βρίσει on air ενόσω είχαν μια συζήτηση με την ομάδα του στο «Πρωινό».

Η τρανς «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ;

Η 23χρονη τρανς «Ολίβια» είναι το «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

Έφυγε από την Κεφαλονιά η μητέρα της Μυρτώς – Ψυχολογικά ράκος

Η οικογένεια της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή...

Στέφανος Ληναίος – Έλλη Φωτίου: Μία αγάπη βγαλμένη από παραμύθι – Χωρίστηκαν μετά από 69 χρόνια

Ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου υπήρξαν από τα πιο αγαπημένα και αχώριστα ζευγάρια του καλλιτεχνικού κόσμου.

Τα γυρνάει ο σύντροφος της Μυρτώς – Τα μηνύματα τα ξημερώματα και η πρόσκληση στο μοιραίο δωμάτιο

Σε αντιφάσεις φαίνεται να πέφτει ο σύντροφος της αδικοχαμένης...

Δείτε τον Μιχάλη Μανιάτη στο Κολωνάκι να περπατάει με μπαστούνι

Ο Μιχάλης Μανιάτης πέρα από σπουδαίος ηθοποιός αν και δεν σπούδασε ποτέ και υπήρξε και ωραίος άντρας.

Η εντυπωσιακή 40χρονη τρανς από την Αθήνα και ο ρόλος στην υπόθεση της Μυρτώς

Μία 40χρονη τρανς γυναίκα υπήρξε ρόλος κλειδί στην υπόθεση...