Νόμιμη «εξαγωγή» για χιλιάδες μετανάστες!

Φεύγουν από την Ελλάδα για μέρη της Ε.Ε..

Το… μαντίλι θα μας κουνήσουν 350.000 νόμιμοι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας, καθώς με τον νέο Κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, τον οποίο παρουσίασε χθες ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, θα τους δίνεται η δυνατότητα να πάνε για εργασία σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με την άδεια διαμονής που είχαν μέχρι και σήμερα, δεν είχαν το δικαίωμα να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Τώρα όμως αυτό θα γίνεται με την επονομαζόμενη «άδεια διαμονής επί μακρόν» που βασίζεται σε ευρωπαϊκή οδηγία.

«Ο μεταναστευτικός κώδικας απλοποιείται» είπε ο υπουργός, αφού τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την άδεια διαμονής μειώνονται σε είκοσι, ενώ μειώνονται και οι κατηγορίες της εν λόγω άδειας. Οσον αφορά τα ένσημα, θα απαιτούνται πλέον 120 τον χρόνο για να μπορέσει κάποιος να πάρει την άδεια.

Μέριμνα υπάρχει όμως και για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα ή που ήρθαν σε μικρή ηλικία στη χώρα μας και φοίτησαν στα ελληνικά σχολεία. Σε αυτά θα δίνεται η δυνατότητα να ανανεώσουν την παραμονή τους για ακόμη δύο πενταετίες.

Να θυμίσουμε ότι με τον πολυσυζητημένο νόμο Ραγκούση, ο οποίος καταργήθηκε, έπαιρναν την ιθαγένεια. Αξιο μνείας τέλος είναι το γεγονός ότι όσον αφορά την πολυγαμία κάποιων μεταναστών, η οποία στη χώρα τους επιτρέπεται, στην Ελλάδα θα μπορούν να έχουν μόνο τη μία από τις συζύγους τους, αλλά όλα τα ανήλικα παιδιά τους. 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ