Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Σαμποτάζ σε λεωφορείο με μικρά παιδιά!

Είχαν «πειράξει» τα μπουλόνια από τον τροχό στο όχημα, που μετέφερε ανήλικους!

Αδίστακτοι δράστες έκαναν σαμποτάζ σε πούλμαν στο οποίο επέβαιναν παιδιά! Οι άγνωστοι αφαίρεσαν τέσσερα μπουλόνια από τον αριστερό μπροστινό τροχό ενός mini bus, το οποίο μετέφερε ανήλικους ποδοσφαιριστές, ηλικίας από πέντε έως δεκαπέντε ετών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν δεκάδες μικροί αθλητές. Απίστευτη είναι η καταγγελία, αλλά και το περιστατικό που διερευνά η αστυνομία Ηρακλείου Κρήτης, ενώ την ίδια στιγμή ολόκληρη η πόλη είναι στο πόδι και οι μηνύσεις πέφτουν… βροχή. Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές, τόσο από τους γονείς των μικρών αθλητών όσο και από τη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας, που κάνει λόγο για βαριά εγκληματική ενέργεια και τονίζει ότι από θαύμα σώθηκαν οι ζωές των παιδιών. Το πούλμαν με τα τσικό της ομάδας Μπαρτσελόνα Μονοφατσίου ξεκίνησε από το Τεφέλι Ηρακλείου, όπου ήταν σταθμευμένο, για να κάνει την καθιερωμένη «βόλτα» στα γύρω χωριά προκειμένου να συγκεντρώσει τους αθλητές ώστε να τους μεταφέρει στη Λιγόρτυνο για την προγραμματισμένη προπόνηση. Ξαφνικά, ο οδηγός αντιλήφθηκε ότι μία από τις μπροστινές ρόδες κινούταν επικίνδυνα και αμέσως ακινητοποίησε το όχημα σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Ο οδηγός σταμάτησε στην άκρη του δρόμου κι επικοινώνησε με τον μηχανικό που συντηρεί το όχημα. Οπως διαπίστωσε, ήταν ξεβιδωμένα τα τέσσερα μπουλόνια του λεωφορείου από ανθρώπινο χέρι» καταγγέλλει στην «Espresso» ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Μανώλης Μανταδάκης. «Ολες οι ενδείξεις οδηγούν στη δολιοφθορά. Δυστυχώς, επειδή χρειαζόμασταν το όχημα, ξαναβιδώσαμε τα μπουλόνια, κάτι που δεν έπρεπε να κάνουμε, όπως μάθαμε εκ των υστέρων. Κατόπιν συνεδριάσαμε και ομόφωνα συμφωνήσαμε να σταματήσουμε προς το παρόν κάθε δραστηριότητα της ομάδας, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την ασφάλεια των παιδιών, ενώ την επόμενη μέρα προχωρήσαμε σε μηνύσεις. Χαρακτηρίζω το περιστατικό “βαριά εγκληματική ενέργεια”».

Οπως προσθέτει ο κ. Μανταδάκης, το όχημα βρίσκεται στη διάθεση των εμπειρογνωμόνων για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν κάποιες ενδείξεις και για να βρουν τον ένοχο, ενώ το λεωφορείο είχε ελεγχθεί και επιδιορθωθεί δέκα μόλις μέρες πριν από το συμβάν. Το σοκ για τους γονείς αλλά και για τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα Μονοφατσίου ήταν μεγάλο. Το Δ.Σ. της ομάδας συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα να υποβληθεί μήνυση κατ’ αγνώστων στην αστυνομία και να καταδικάσει ως εγκληματική ενέργεια την πράξη που θα μπορούσε να έχει θύματα κάποια αθώα παιδιά. Το συμβούλιο αποφάσισε επίσης να ζητήσει από τις Αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των παιδιών και να ακινητοποιηθεί το όχημα μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ.

Οπως τόνισε στην «Espresso» ο πρόεδρος της ομάδας Μανώλης Μανταδάκης, το Δ.Σ. προέβη σε διαμαρτυρία στο Α.Τ. της περιοχής του Πύργου, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση που μοιράστηκε σε είκοσι εκκλησίες της περιοχής και διαβάστηκε απ’ όλους τους ιερείς. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Οι διαστάσεις της παραβατικότητας-εγκληματικότητας στην περιοχή μας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Μετά το τελευταίο γεγονός (που παραλίγο να αποβεί μοιραίο) κάνουμε έκκληση σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία που θα γίνει σήμερα (σ.σ.: Κυριακή 17-3-13) στη 1.00 το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον αγώνα των παιδιών μας και το δικαίωμά τους να ζουν χωρίς τον καθημερινό φόβο και τρόμο, απ’ όπου κι αν προέρχεται». Η συγκέντρωση έγινε με δεκάδες κατοίκους της περιοχής να διαμαρτύρονται στις αστυνομικές αρχές έξω από το Α.Τ., καθώς θεωρούν πως όλα αυτά είναι απόρροια τη ελλιπούς αστυνόμευσης.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...