Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Αρωμα γυναίκας» στις πίστες

Η σέξι Ειρήνη Παπαδοπούλου θυμάται τα χρόνια στο Μενίδι και την εμπειρία του «X-Factor».

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου γεννήθηκε στο Καζακστάν από Ελληνες γονείς. Στην Ελλάδα ήρθε στα τέσσερά της χρόνια και με την οικογένειά της εγκαταστάθηκε στο Μενίδι. Ντροπαλό παιδί, δεν έκανε εύκολα παρέες. «Ημουν εσωστρεφές παιδί. Ντροπαλή πολύ και με το αίσθημα ευθύνης ανεπτυγμένο. Από το Καζακστάν δεν έχω πολλές μνήμες. Αλλά όταν ήρθαμε στην Ελλάδα, οι γονείς μου δούλευαν πολύ και σκληρά, οπότε για να τους ξεκουράσω και κυρίως τη μαμά μου, θυμάμαι πως έκανα ό,τι μπορούσα. Πιτσιρίκι ακόμη, έκανα δουλειές στο σπίτι για να μην έχει η μητέρα μου και αυτό το βάρος γυρνώντας από τη δουλειά. Ολο αυτό νομίζω ότι μου έκανε καλό, με έκανε πιο υπεύθυνη» λέει η νεαρή τραγουδίστρια.


Τα παιδικά της χρόνια η Ειρήνη τα θυμάται με νοσταλγία: «Ευτυχισμένο παιδί ήμουν. Πρόλαβα και την εποχή που οι γονείς μας δεν είχαν φόβους για το πού θα παίξουμε, πού θα πάμε. Πρόλαβα την αλάνα, τη γειτονιά, το κρυφτό, το κυνηγητό, το λάστιχο για τα κορίτσια, τις βόλτες με το ποδήλατο! Σκανταλιές δεν έκανα, παρά μόνο μία! Δεν άφηνα βάζο με γλυκό. Οπου και να τα έκρυβε η μαμά μου, τα έβρισκα και έπραττα τα δέοντα (σ.σ.: γέλια). Εκεί που δεν πέρασα πολύ καλά ήταν τα πρώτα χρόνια στο σχολείο. Βίωσα τον ρατσισμό. Κάποια παιδιά, επειδή ήρθαμε από το Καζακστάν, με αντιμετώπιζαν ως αλλοδαπή και με έκαναν ή πιο σωστά προσπαθούσαν να με κάνουν να νιώσω ξένο σώμα. Καλό μου έκανε, γιατί με πείσμωνε να γίνω καλύτερη μαθήτρια και να αποδείξω ότι μπορώ εξίσου καλά να προχωρήσω και να εξελιχθώ. Διάβαζα πολύ και δεν έκανα κοπάνες. Ενιωθα άσχημα και τύψεις που θα έχανα το μάθημα» περιγράφει.


Στο γυμνάσιο οι καθηγητές την παρότρυναν να ακολουθήσει θετική κατεύθυνση. «Ο μπαμπάς μου είναι πολιτικός μηχανικός. Αν και αρχικά όταν ήρθαμε στην Ελλάδα έκανε άλλες δουλειές, κατάφερε να εξασκήσει το επάγγελμά του. Η μαμά μου νηπιαγωγός, ενώ εγώ δεν είχα εκφράσει ποτέ την πρόθεση, την επιθυμία να γίνω τραγουδίστρια. Με παρότρυναν και οι καθηγητές μου και αποφάσισα να γίνω κι εγώ πολιτικός μηχανικός. Το τραγούδι το είχα μέσα μου, αλλά σαν κάτι πολύ προσωπικό. Θα με πετύχαινες, δηλαδή, στο μπάνιο κλειδωμένη ή σε καμιά ταράτσα να τραγουδάω μόνη μου. Δεν ήθελα κοινό!»


Από μικρή έμαθε πώς βγαίνει το μεροκάματο. Αλλωστε ήθελε να νιώθει ανεξάρτητη. «Από δεκατριών ετών δούλευα στις διακοπές μου στην Κατερίνη. Σέρβιρα καφέδες και αναψυκτικά στην παραλία. Αλλά και αργότερα, στο λύκειο ή στη σχολή παράλληλα δούλευα σε δύο και τρεις δουλειές. Στο καθημερινό μου πρόγραμμα είχα εντάξει και το χάντμπολ. Εκανα προπονήσεις κανονικότατα. Εχω δουλέψει σε καφέ, σε διαφημιστική εταιρία, όπου έβρισκα. Τη δουλειά δεν τη φοβήθηκα ποτέ μου. Βέβαια τίποτα απ’ όλα αυτά δεν με ικανοποιούσε και δεν με γέμιζε. Ηξερα ότι ήταν κάτι προσωρινό».


Η ενασχόλησή της με το τραγούδι και η απόφαση να ακολουθήσει τον δρόμο αυτό ήρθε ύστερα από σκέψη. «Ηταν συνειδητή απόφαση. Δεν είπα “άντε, πάμε και ό,τι γίνει”. Ηξερα τι ήθελα και ήξερα ότι θέλω να πετύχω. Οταν λοιπόν αποφάσισα ότι αυτό θα κάνω και το εξέφρασα, ρωτούσα γνωστούς και φίλους πώς πρέπει να κινηθώ. Πήγα λοιπόν σε μια οντισιόν να δω πώς γίνεται και φυσικά να δοκιμάσω τον εαυτό μου. Να δω αν θα καταφέρω να τραγουδήσω μπροστά σε κοινό, αν θα βρω το θάρρος! Ετσι ξεκίνησα. Δειλά δειλά… Οι γονείς μου δεν νομίζω ότι στην αρχή το πήραν σοβαρά. Ο μπαμπάς μου αντέδρασε και η μαμά μου θεώρησε ότι είναι μια νεανική τρέλα. Κατάλαβαν γρήγορα ότι και το εννοούσα, και το αντιμετώπιζα σοβαρά. Η στήριξή τους ήρθε άμεσα!»


Εναν χρόνο μετά την πρώτη της επαφή με την… πίστα, αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο «X-Factor». «Δεν ήμουν έτοιμη φωνητικά και το γνώριζα. Ισα που ήξερα να κρατάω το μικρόφωνο και να μην τρέμει το χέρι μου, αλλά πίστεψα ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία να γνωρίσω κόσμο και να με γνωρίσουν. Δεν ήταν καλή η εμπειρία μου. Ψυχολογικά με έριξε. Δεν ήταν τα σχόλια, αλλά ο τρόπος που με ενόχλησε περισσότερο. Κλείστηκα στον εαυτό μου. Δεν μπορούσα να καταλάβω ότι είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν και τα έπαιρνα όλα προσωπικά. Μπορεί να δείχνω άτρωτη κάποιες φορές και ότι δεν με νοιάζουν όσα λέγονται για εμένα, αλλά είμαι υπερβολικά ευαίσθητη. Βέβαια, η όλη κατάσταση είχε και τα καλά της. Με έκανε να πεισμώσω και δεν το έβαλα κάτω. Εκανα σκοπό να γίνω καλύτερη. Οπως τότε που ήμουν παιδάκι και ήθελα να γίνω καλή μαθήτρια, ως αντίβαρο των ρατσιστικών σχολίων που έκαναν τα άλλα παιδιά».


Στην προσωπική της ζωή έχει δει τις σχέσεις της «κρεμασμένες» στα περίπτερα. Η ίδια υποστηρίζει ότι δεν το προκαλεί: «Δεν το προκαλώ και δεν το επιζητώ κιόλας. Τώρα θα μου πεις, αν δεν θες να φωτογραφίζεσαι, να προσέχεις πού και με ποιον βγαίνεις. Απλώς αρχικά δεν είχα καταλάβει πώς λειτουργεί το όλο σύστημα και η αλήθεια είναι ότι έφτασα σε ένα σημείο που με ενοχλούσε η έκθεση. Ηταν άσχημο -και είναι- να ασχολούνται με αυτό που φαίνεται ή με την προσωπική μου ζωή, και όχι γι’ αυτό για το οποίο κοπιάζω. Με τη δουλειά μου. Από την άλλη, δεν έχω κάνει και πολλά πράγματα σε επαγγελματικό επίπεδο με προσωπική σφραγίδα, το ξέρω. Δεν είμαι αιθεροβάμων. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν προσπαθώ και ότι δεν δουλεύω σκληρά. Το έχω αποδεχτεί όμως πλέον και δεν μ’ ενοχλεί τόσο πολύ. Οταν θα έρθει η ώρα, θα εστιάσουν και στη δουλειά μου. Εγώ στα προσωπικά μου είμαι εκεί. Οταν ερωτεύομαι είμαι εκεί και παίζει πολύ μεγάλο και σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Μπορεί παλαιότερα λόγω εγωισμού να μην αφηνόμουν, αλλά τώρα έχω μαλακώσει. Βέβαια, δεν θα με δει κανείς να κλαίω και ούτε θα πέσω στα πατώματα για έναν άνδρα. Δεν με χαροποιεί να βλέπω τη σχέση μου στα περίπτερα, αλλά ούτε με στενοχωρεί κιόλας. Εμαθα να μην τα παίρνω πλέον προσωπικά.


Παλαιότερα νευρίαζα, θύμωνα, στενοχωριόμουν και έλεγα “μα, γιατί παίζουν εμάς;” Μετά έμαθα. Ναι, τώρα που το σκέφτομαι, αν ο σύντροφός μου δεν ήταν στον ευρύτερο χώρο, θα αποφεύγαμε κάποιες εξόδους και ίσως τα φωτογραφικά κλικ να ήταν λιγότερα. Πλέον είμαι σε πολύ ώριμη φάση. Δεν θα προβάλω τη σχέση μου, αλλά ούτε και θα την κρύψω. Εχω αποφασίσει όμως να μιλήσω ανοιχτά για τον σύντροφο που θα γίνει ο σύζυγός μου. Μέχρι τότε, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να λέω με ποιον είμαι και με ποιον όχι. Είμαι καλά, είμαι ήρεμη και απολαμβάνω αυτά που έχω. Από την άλλη, μπορεί με κάποιον να έχουμε κοινές παρέες και να μας φωτογραφίζουν μαζί. Τι να κάνω, να κόψω από τις παρέες; Δεν ξέρω! Γι’ αυτό λέω χαριτολογώντας πως αν έπρεπε  να δώσω απάντηση στη σελίδα στο facebook για την προσωπική κατάσταση, θα επέλεγα: “Είναι περίπλοκο (σ.σ.: γέλια)”».


Δηλώνει παραδοσιακή και αυστηρή στην επιλογή του ανθρώπου ο οποίος θα γινόταν ο μελλοντικός της σύζυγος: «Παραδοσιακή είμαι και θέλω οικογένεια και παιδιά. Στόχος μου είναι να ζήσω την ευτυχία. Ο γάμος νομίζω ότι θα είναι το λιμάνι μου. Βέβαια, δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου προκύψει. Ρίσκο είναι. Ελπίζω να ρίξω το ζάρι και να φέρω εξάρες!»


Η συνεργασία με τον Φοίβο


Η Ειρήνη Παπαδοπούλου συνεργάστηκε σε πολλά νυχτερινά κέντρα με τραγουδιστές της πρώτης γραμμής. «Το θετικό ή και το τυχερό μου ήταν που δούλεψα αμέσως μετά την έξοδό μου από το παιχνίδι. Οπότε γρήγορα ανέκτησα την αυτοπεποίθησή μου. Εκανα πολύ καλές συνεργασίες. Σταθερά, αργά βήματα. Αυτό μου τόνωσε το ηθικό και σκέφτηκα ότι κάτι καταφέρνω, αφού εξελίσσομαι. Αν δεν είχαν έρθει έτσι τα πράγματα, δεν ξέρω, μπορεί και να γινόταν έντονη η σκέψη να  τα παρατήσω. Αν και η αλήθεια είναι ότι ακόμη και στην πιο μεγάλη δυσκολία δεν είπα ποτέ ότι θα αποχωρήσω. Δούλεψα και συνεχίζω να δουλεύω πολύ και αυτό έχω σκοπό να κάνω». «Και τι δεν θα έδινα» τιτλοφορείται το νέο της τραγούδι με την υπογραφή του Φοίβου. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και έχω μεγάλη αγωνία για το ταξίδι του τραγουδιού. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ  και θέλω να βγει  και το βιντεοκλίπ. Στο παρελθόν ήμουν ανυπόμονη, τώρα όμως απολαμβάνω το παρόν και είμαι αισιόδοξη ότι κάτι καλό θα έρθει» λέει η Ειρήνη.


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


1. Γεννήθηκε στο Καζακστάν.


2. Δεν είναι πάντα συνεπής στα ραντεβού της με τους φίλους της.


3. Αγαπημένος προορισμός: «Είμαι της παρέας, όχι της τοποθεσίας. Μ’ αρέσουν πολύ τα ταξίδια με φίλες ή με τον σύντροφό μου».


4.  Αγαπημένο παραμύθι: «Αυτό που λένε οι άνδρες (σ.σ.: γέλια)».


5. Δεν ξέρουμε για την Ειρήνη ότι: «Τα καλύτερα τα κρατάω για το τέλος».


6. Γυμνάζεται αρκετά και συχνά, αλλάζει όμως μεθόδους γυμναστικής για να μη βαριέται.


7. Αγαπημένο φαγητό: Μακαρόνια με κιμά. Η ίδια μαγειρεύει, αλλά όπως λέει: «Ε, δεν κάνω και υπερπαραγωγές».


8. Εχει έναν αδελφό, τον Στάθη: «Μικροί τσακωνόμασταν όπως όλα τα αδέλφια. Είμαστε πολύ δεμένοι. Εκείνος αποφάσισε τώρα να φύγει με την οικογένειά του για τη Γερμανία».


9. Τραγουδά στη Θεσσαλονίκη με τον Πάνο Κιάμο.


ΡΑΝΙΑ ΤΡΑΓΟΜΑΛΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...