Νέα μέθοδος εξωσωματικής για 40άρες!

Γίνεται σε χρόνο-εξπρές και χωρίς παρενέργειες.

Μια νέα μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) που γίνεται σε ελάχιστο χρόνο και με πολύ μικρότερο κόστος σε σχέση με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται σήμερα, ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ.


Ερευνητές από το Σεντ Λούις στο Μισούρι ανέπτυξαν μια μέθοδο που ονομάζεται mini-IVF, χρησιμοποιεί τα μισά φάρμακα από ό,τι οι θεραπείες που υπάρχουν σήμερα και χορηγείται για διάστημα 10 έως 12 ημερών. Κατά το διάστημα αυτό οι γυναίκες παίρνουν καθημερινά ένα χάπι, το οποίο περιέχει μια χαμηλή δόση ενός φαρμάκου που ενισχύει τη γονιμότητα και βοηθά τις ωοθήκες να παράγουν ωάρια.


Παράλληλα οι γιατροί κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα μερικά υπερηχογραφήματα προκειμένου να βεβαιωθούν ότι τα ωάρια αναπτύσσονται σωστά. Οταν αυτά έχουν μεγαλώσει αρκετά, δηλαδή έπειτα από περίπου 10 ημέρες, οι γιατροί τα αφαιρούν με μια διαδικασία που δεν διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά και επιπλέον χωρίς τη χρήση αναισθητικού.


Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες μπορούν να υποβληθούν σ’ αυτήν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, χωρίς να αλλάξουν το καθημερινό τους πρόγραμμα και χωρίς να υποστούν την παραμικρή ταλαιπωρία.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η νέα μέθοδος αύξησε το ποσοστό των γεννήσεων από γυναίκες ηλικίας περίπου 35 ετών κατά 38%, ποσοστό που θεωρείται πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με εκείνο που επιτυγχάνεται με τις συμβατικές μεθόδους.


Η mini-IVF παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στη Βοστόνη, ενώ θεωρείται ιδανική για γυναίκες που πλησιάζουν ή έχουν περάσει την ηλικία των 40 ετών. «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική καινοτομία. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, κυρίως στις γυναίκες που έχουν περάσει την ηλικία των 40 ετών» είπε ο δρ Sherman Silber, μέλος της επιστημονικής ομάδας που ανέπτυξε τη mini-IVF.


Τόνισε δε ότι η νέα μέθοδος δεν προκαλεί παρενέργειες και βοηθά τις γυναίκες άνω των 40 ετών να αποκτήσουν παιδί με την ίδια ευκολία που μένουν έγκυοι όσες βρίσκονται στην ηλικία των 20 ετών.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ