Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ave Μαρια!

Προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους Σαλής και Δημοπούλου.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι δύο Τσιγγάνοι από τα Φάρσαλα που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι έδωσαν τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα. Ο 39χρονος Χρήστος Σαλής και η 40χρονη σύντροφός του Ελευθερία Δημοπούλου που κατηγορούνται για απαγωγή ανηλίκου και για υφαρπαγή εγγράφων μετήχθησαν στις φυλακές Λάρισας και Κορυδαλλού, αντίστοιχα.

Η προσαγωγή του ζεύγους στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το κτίριο για τον φόβο επεισοδίων και δεν άφησαν να πλησιάσει το πλήθος δημοσιογράφων, τηλεοπτικών συνεργείων και ανταποκριτών από τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης που περίμενε έξω από τα δικαστήρια.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών ξέσπασε «κόντρα» στο ζευγάρι, που είχε ακόμη και διαφορετικούς δικηγόρους!

Ομως, ακολούθησαν την ίδια υπερασπιστική γραμμή: ότι το κατάξανθο κοριτσάκι είναι παιδί Βουλγάρας Τσιγγάνας η οποία τους το παρέδωσε μαζί με τον μαστροπό φίλο της. Πρώτος απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας ο 39χρονος που παρουσιαζόταν ως πατέρας της μικρής, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η μικρή Μαρία τούς παραδόθηκε όταν ήταν βρέφος από έναν Βούλγαρο Ρομά και τη μητέρα της. Οπως είπε, ο ίδιος δεν ήθελε να την κρατήσουν:

«Η σύζυγός μου με παρέσυρε να δεχτώ το παιδί. Μαλώναμε κάθε μέρα γιατί δεν μπορούσαμε να θρέψουμε ούτε τα δικά μας παιδιά, αλλά όταν της είπα να το δώσουμε πίσω, εκείνη αρνήθηκε γιατί -όπως είπε- το αγαπούσε. Εγώ δεν το ήθελα, γιατί έχω συνολικά πέντε παιδιά που φαίνονται στην οικογενειακή μου μερίδα. Να γίνει τεστ DNA και να αποδειχτεί ότι είναι δικά μου» φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του.

Οταν ρωτήθηκε για τα υπόλοιπα εννέα παιδιά που εμφανίζονται στις δύο οικογενειακές μερίδες της συντρόφου του, απάντησε κοφτά: «Ρωτήστε την ίδια!»562522ol52p5o

Ο Χρήστος Σαλής φέρεται να υποστήριξε ότι οι πραγματικοί γονείς της Μαρίας βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα και να αποκάλυψε το όνομα της φυσικής μητέρας της, αλλά και αυτό ενός Βούλγαρου που μεσολάβησε για να τους δοθεί το παιδί. Μάλιστα, οι συνήγοροί του υπέβαλαν αίτημα στην ανακρίτρια να εντοπιστεί το κινητό που, όπως υποστηρίζουν, ανήκει στον διαμεσολαβητή. Εξάλλου και ο ίδιος ο 39χρονος ζήτησε να αρθεί το τηλεφωνικό του απόρρητο, όπως και της συντρόφου του ώστε να εντοπιστούν οι πραγματικοί γονείς.

Το αίτημα έγινε αφορμή να διακοπεί για περίπου 15′ λεπτά η απολογία του, αλλά δεν ικανοποιήθηκε αφού απαιτείται βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Η Μαριέτα Παλάβρα, συνήγορος υπεράσπισης του Δ. Σαλή, δήλωσε: «Αποκλειστικός στόχος μας είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της μικρής Μαρίας ούτως ώστε να βρεθεί η καταγωγή της και να γίνει γνωστή η πραγματική της ταυτότητά. Αν εντοπιστούν η φυσική μητέρα της που βρίσκεται εντός Ελλάδας και ο διαμεσολαβητής, θα αποδείξουν ότι δεν υπήρξε αρπαγή».

Στην απολογία της, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15.00 το απόγευμα, η 40χρονη Ελευθερία Δημοπούλου ισχυρίστηκε ότι παρουσίασε τη Μαρία ως δικό της παιδί ώστε να της εξασφαλίσει ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον και φέρεται να πρόσθεσε: «Δεν της κάναμε κακό. Την αγαπάμε και μας αγαπάει. Της δώσαμε όσα μπορούσαμε, όπως και στα υπόλοιπα παιδιά μας».


Επανεξέταση της υπόθεσης ζητούν οι γονείς που τους είπαν ότι πέθανε το παιδί τους

Η απογοήτευσή τους διαδέχτηκε την ελπίδα ότι ίσως η Μαρία να ήταν το παιδί τους που τους είπαν ότι πέθανε στη γέννα. Το ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, ο Ιάκωβος και η Βέρα Τρικαλίδου, δεν το βάζει κάτω στην προσπάθειά του να πάρει μια απάντηση για τη μυστηριώδη υπόθεση που τους βασανίζει επί τέσσερα χρόνια.

Συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους επισκέφτηκαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ζήτησαν να γίνει νέος συσχετισμός του βιολογικού υλικού τους με αυτό της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα, αλλά και να ανοίξει πάλι ο φάκελος για την υπόθεση του παιδιού τους, που πιστεύουν ότι έπεσε θύμα κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

«Θέλουμε να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσής μας και να συγχωνευτεί με την υπόθεση των Φαρσάλων» τόνισαν οι δύο γονείς και συνέχισαν: «Υπάρχουν κυκλώματα εμπορίας βρεφών. Η περίπτωση στα Φάρσαλα είναι η απόδειξη. Η υπόθεσή μας πρέπει να επανεξεταστεί».

Το 2009 η Βέρα Τρικαλίδη γέννησε ένα κοριτσάκι στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν το κράτησε ποτέ στην αγκαλιά της. Το μωράκι νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ νεογνών και έπειτα από 20 μέρες την ενημέρωσαν ότι ήταν νεκρό. Υπό τον φόβο μόλυνσης το παρέδωσαν σε κλειστό φέρετρο, αλλά όταν -έπειτα από αίτημα της οικογένειας- έγινε εκταφή το φέρετρο βρέθηκε άδειο! Από τότε άρχισε ο αγώνας τους να βρουν τι απέγινε το εξαφανισμένο παιδί τους.

Η υπόθεση με τη Μαρία αναπτέρωσε τις ελπίδες τους και ήταν από τους πρώτους που ελέγχθηκε το γενετικό υλικό τους σε σχέση με το DNA της μικρής. Ομως, δεν διαπιστώθηκε κληρονομική συμβατότητα.


 Ερευνα για όλες τις εξαφανίσεις ανηλίκων

Μεγαλώνει ο φάκελος με τις έρευνες για τις εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών από την Ελλάδα αλλά και από χώρες της βόρειας και ανατολικής Ευρώπης μετά τη διαπίστωση -από την οδοντιατρική εξέταση που της έγινε- ότι η μικρή Μαρία δεν είναι 4 ετών, αλλά 5, ίσως και 6 χρόνων! Αυτό σημαίνει ότι ελέγχονται οι περιπτώσεις εξαφάνισης από το 2007 και μετά, ενώ ανάλογες έρευνες γίνονται και στα μαιευτήρια όπου δηλώθηκαν θάνατοι νεογνών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν με προσοχή πληροφορίες που τους δόθηκαν για εξαφάνιση κοριτσιών της συγκεκριμένης ηλικίας από την Πολωνία και από σκανδιναβικές χώρες, ενώ ακόμη δεν τους έχουν δοθεί στοιχεία από χώρες των Βαλκανίων και του πρώην Ανατολικού Μπλοκ. 
Στο μεταξύ, παραμένει ασαφές πότε ακριβώς δόθηκε το κοριτσάκι στους Τσιγγάνους που εμφανίζονταν ως γονείς του. Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών λένε ότι δεν βρισκόταν μαζί τους περισσότερο από ενάμιση χρόνο, πράγμα που επιβεβαιώνεται από το ότι ξέρει μόνο δύο – τρεις ελληνικές λέξεις και συνεννοείται στην τσιγγάνικη διάλεκτο.

Γι’ αυτό προσπαθούν να εξακριβώσουν αν, προτού καταλήξει στον καταυλισμό Τσιγγάνων στα Φάρσαλα, είχε θεαθεί νωρίτερα σε άλλες περιοχές με τους φυσικούς γονείς της. Ισως έτσι φτάσουν στον εντοπισμό τους, για να εξακριβώσουν αν το παιδί απήχθη -και αν αυτό συνέβη στην Ελλάδα ή όχι- ή το έδωσαν με τη θέλησή τους, με ή χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα.

Πάντως, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο η Μαρία να είναι αντικείμενο αγοραπωλησίας από οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας βρεφών. Κι αυτό γιατί η υπόθεση παρουσιάζει ομοιότητες με άλλες παράνομες υιοθεσίες από τα περίπου 15 κυκλώματα που είχαν αποκαλυφτεί τα προηγούμενα χρόνια στην Αττική και τη βόρεια Ελλάδα. Σε όλες εμπλέκονταν Βούλγαροι είτε ως γονείς που πρόσφεραν τα παιδιά τους (με αμοιβή περίπου 3.000 ευρώ, αν είναι αγόρι, ή 2.500, αν είναι κορίτσι) είτε ως μεσολαβητές, με την «ταρίφα» για την πώληση να φτάνει έως και τα 20.000 ευρώ!


 Τα δόντια της δείχνουν πως είναι μεγαλύτερη

Η οδοντιατρική εξέταση έβγαλε νέα δεδομένα!

Μεγαλύτερη απ’ όσο την παρουσίαζε το ζευγάρι που εμφανιζόταν ως γονείς της αποδεικνύεται η μικρή Μαρία η οποία βρέθηκε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα! Την ηλικία της κατάφερε να προσδιορίσει η οδοντιατρική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το ανήλικο κοριτσάκι. Ετσι, παρά τους αρχικούς ισχυρισμούς του ζευγαριού το οποίο υποστήριζε πως το παιδί ήταν 4 ετών, η εξέταση έδειξε πως η ηλικία του είναι μεταξύ 5 και 6 ετών. Παράλληλα, το κοριτσάκι θα υποβληθεί και σε εξέταση από ειδικούς ανθρωπολόγους προκειμένου να διαπιστωθεί η χώρα καταγωγής του, γεγονός που ίσως το φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους βιολογικούς του γονείς.

Η μικρή Μαρία εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, ενώ είναι υπό τη συνεχή παρακολούθηση έμπειρου ιατρικού προσωπικού αλλά και ειδικού παιδοψυχολόγου, που είναι συνεχώς στο πλευρό της. Το ανήλικο κοριτσάκι αναμένεται να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ενώ όταν τελικά πάρει εξιτήριο, θα φιλοξενηθεί σε απόλυτα ασφαλές ξενώνα που ανήκει στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Espresso» εκπρόσωπος του Χαμόγελου του Παιδιού, η μικρή Μαρία χαίρει άκρας υγείας και όταν τελικά ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις, θα φιλοξενηθεί από τον οργανισμό σε έναν από τους ξενώνες που διαθέτει – χωρίς να αποκαλυφτεί σε ποιον, για λόγους ασφαλείας.

«Η Μαρία είναι πολύ καλά στην υγεία της και η κλινική της εικόνα είναι άριστη» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Το παιδί βρίσκεται σε ασφαλές μέρος. Μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες πρέπει να υποβληθεί, η Μαρία θα φιλοξενηθεί σε απόλυτα ασφαλή χώρο που ανήκει στο Χαμόγελο του Παιδιού».

Παράλληλα, ψυχολόγος από το «Χαμόγελο» που εξέτασε τη μικρή συμπέρανε πως το κοριτσάκι είναι εξαιρετικά τακτικό και πολύ προσεκτικό σε θέματα καθαριότητας, ενώ -παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί στα ελληνικά- δείχνει μεγάλη προθυμία να δει και να διδαχτεί καινούργια πράγματα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ


Το βίντεο με τον «χορό»

Σοκ προκαλεί στη διεθνή κοινή γνώμη ακόμη ένα βίντεο με πρωταγωνίστρια τη μικρή Μαρία, που κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από την ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail». Στο οπτικό υλικό το κοριτσάκι εμφανίζεται να χορεύει μαζί με την 21χρονη Μαρία Δημητρίου, εγγονή του επικεφαλής του τσιγγάνικου καταυλισμού στα Φάρσαλα.

Στο βίντεο, που τραβήχτηκε πριν από τρεις εβδομάδες στον καταυλισμό των Ρομά, φαίνεται κάποιος να σπρώχνει το κορ8598665l88op5poιτσάκι υποχρεώνοντάς το να χορέψει. Η ιστοσελίδα φιλοξενεί σχόλιο του προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστα Γιαννόπουλου: «Τη χρησιμοποιούσαν σαν αρκούδα που χορεύει προκειμένου να εξασφαλίζουν χρήματα!» λέει.

Ομως, η 18χρονη κόρη της 40χρονης Ελευθερίας Δημοπούλου που εμφανιζόταν ως μητέρα της Μαρίας, Παναγιώτα, που έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα, υποστήριξε: «Στη Μαρία αρέσει ο χορός. Αυτός που την έσπρωξε το έκανε για να την απομακρύνει από την κάμερα. Δεν τη χρησιμοποιούσαμε για να βγάλουμε χρήματα, είναι ψέμα. Την πήραμε γιατί η μητέρα της δεν μπορούσε να τη φροντίσει».

Στο ίδιο ρεπορτάζ δημοσιεύονται φωτογραφίες του δωματίου της μικρής, που είναι τακτοποιημένο και στο κρεβάτι έχουν τοποθετηθεί ροζ κάλυμμα και παιχνίδια, ενώ διαθέτει ειδικό χώρο για τα παπουτσάκια της Μαρίας. Σύμφωνα με αστυνομικούς, η εικόνα είναι πλασματική, καθώς δεν συνάδει με την κατάσταση στο υπόλοιπο σπίτι και πιθανότατα «σκηνοθετήθηκε» για να πείσει ότι το κοριτσάκι περνούσε καλά!


Απελπισμένοι γονείς από τουλάχιστον επτά χώρες βλέπουν στο αγγελικό πρόσωπο της κατάξανθης Μαρίας μια τελευταία ελπίδα να βρουν το χαμένο παιδί τους! Πάντως, με αφορμή την υπόθεση της Μαρίας έχουν ανοίξει διεθνώς για νέα έρευνα 5.000 φάκελοι με εξαφανίσεις κοριτσιών. Μόνο στο Χαμόγελο του Παιδιού έχουν γίνει πάνω από 8.000 τηλεφωνήματα από ανθρώπους που έχασαν τα ίχνη ενός παιδιού τους που μοιάζει με το κοριτσάκι και ταιριάζει ηλικιακά, ή τους είπαν ότι γεννήθηκε νεκρό.

Ομως, οκτώ από αυτούς έχουν στείλει δείγμα DNA στα ελληνικά εγκληματολογικά εργαστήρια, ζητώντας να μάθουν αν η Μαρία είναι δικό τους παιδί και οι υποθέσεις τους χαρακτηρίζονται «πολλά υποσχόμενες»!

Τέσσερις προέρχονται από τις ΗΠΑ και αφορούν τα εξαφανισμένα παιδιά με στοιχεία Ντομίνικα Γκατζάρ, Γκαμπριέλα Φράνκο, Εμιλι Γκουαμά και Γκαμπριέλα Νταμ. Οι άλλες τέσσερις υποθέσεις αφορούν κορίτσια που εξαφανίστηκαν από την Πολωνία (Νικόλα Σιέσκα και Σουζάνα Σιμπνιέσκα), τον Καναδά (Λίζα Ιργουινκ) και τη Γαλλία.

Για την τελευταία υπόθεση, μιας μικρούλας με το όνομα Φιόνα, η οποία εξαφανίστηκε πριν από πέντε χρόνια, εικάζεται ότι έχει δολοφονηθεί από τους γονείς της, αν και η σορός της δεν έχει βρεθεί!


Σαράντα (!) υποθέσεις εμπορίας βραφών…

Σαράντα δικαστικές υποθέσεις σχετικές με κυκλώματα εμπορίας και υιοθεσίας βρεφών εκκρεμούν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν οι εισαγγελίες Εφετών και εμπεριέχονται σε έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου προς τη Βουλή, με ημερομηνία 30 Αυγούστου 2013.

Τα στοιχεία που προκαλούν σοκ διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον κ. Αθανασίου με αφορμή ερώτηση που είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Από τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης προκύπτει ότι οι περισσότερες δικογραφίες με αντικείμενο τις παράνομες υιοθεσίες και την εμπορία βρεφών έχουν σχηματιστεί στη Θεσσαλονίκη και την ανατολική Κρήτη, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός τους και στον Πειραιά.

Μεταξύ άλλων, από τις απαντήσεις των εισαγγελιών Εφετών της χώρας προκύπτει ότι έχουν σχηματιστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δέκα ποινικές δικογραφίες αναφορικά με υποθέσεις εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών, ενώ ακριβώς ο ίδιος αριθμός δικογραφιών υπάρχει και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου. Δύο υποθέσεις σχετικές με εμπορία βρεφών βρίσκονται και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, καθώς και στην Εισαγγελία Εφετών Κρήτης. Από μία δικογραφία έχει σχηματιστεί στις εισαγγελίες Εφετών Θράκης, Δωδεκανήσων, Δυτικής Μακεδονίας και Σερρών.

Χαρακτηριστικές είναι οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί με αυτό το αντικείμενο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου. Στη μία οι κατηγορούμενοι είναι τρεις, δύο πρόσωπα που κατηγορούνται για μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία και η μητέρα που παρέδωσε το παιδί της έναντι οικονομικού ανταλλάγματος. Επίσης σχηματίστηκε άλλη δικογραφία κατά έξι προσώπων για παράνομη υιοθεσία, μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία και άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη, η οποία εκδικάστηκε, στη συνέχεια ασκήθηκε έφεση και εκκρεμεί για προσδιορισμό ενώπιον του εφετείου.


 «Ντου» σε τρεις καταυλισμούς

Σαρωτικούς ελέγχους σε καταυλισμούς Ρομά στο Ζεφύρι και τις Αχαρνές έκαναν χθες το πρωί 200 αστυνομικοί, έπειτα από καταγγελίες πολιτών για ύπαρξη τουλάχιστον τριών παιδιών τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν προσομοιάζουν σε αυτά Αθίγγανων.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν λεπτομερείς ελέγχους σε όλους τους χώρους. Οι τρεις οικογένειες που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, είχαν ξανθά παιδιά τα οποία δεν έμοιαζαν με Τσιγγανόπουλα εντοπίστηκαν και υποβλήθηκαν άμεσα σε εξετάσεις DNA, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι ήταν πράγματι δικά τους τέκνα.1526635522k2j2l2kjl2j

Ωστόσο η επιχείρηση συνεχίστηκε στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και έβγαλε αρκετά «λαβράκια». Οπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ελέγχθηκαν 230 άτομα και 50 οχήματα, ενώ έγιναν 105 προσαγωγές υπόπτων και από αυτούς συνελήφθησαν εννέα. Μάλιστα, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο μέλη της συμμορίας που έως πριν από περίπου έναν μήνα ξήλωναν ΑΤΜ από διάφορες περιοχές της Αττικής. Ταυτόχρονες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη σε καταυλισμούς Ρομά σε Διαβατά και Περαία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το πρώτο 9μηνο του 2013 πραγματοποιήθηκαν 609 επιχειρήσεις τις Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά στην Αττική, προσήχθησαν 13.358 άτομα και συνελήφθησαν 254, ενώ βεβαιώθηκαν 844 παραβάσεις. Το ίδιο διάστημα σε ολόκληρη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 1.131 αστυνομικοί έλεγχοι σε καταυλισμούς Ρομά, προσήχθησαν 19.067 άτομα και συνελήφθησαν 1.035 για διάφορα αδικήματα, ενώ βεβαιώθηκαν περισσότερες από 4.000 παραβάσεις.

Μετά τη διαπίστωση ότι από το 2008 που εγκαταστάθηκε μηχανογραφικό σύστημα αυξήθηκε ραγδαία ο αριθμός των δηλώσεων ετεροχρονισμένων γεννήσεων, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης διέταξε την απομάκρυνση της προϊσταμένης, της διευθύντριας και όλων των υπαλλήλων του ληξιαρχείου που χειρίστηκαν τα περιστατικά. Ακόμη, ζήτησε διοικητικό έλεγχο με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν χθες πέντε ανήλικους Ρομά που έστηναν καρτέρι σε παιδιά σε σταθμούς του ΗΣΑΠ και τους λήστευαν με την απειλή μαχαιριού.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}53{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...