Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Από περιζήτητος εργένης και καρδιοκατακτητής του χθες «μεταμορφώθηκε» σε κλασικό «χαζομπαμπά»

Ο γνωστός ηθοποιός βγήκε απογευματινή βόλτα με την κορούλα...

«Η δική μας οικογένεια»: Ο Αντρέας ζηλεύει όταν βλέπει την Καίτη να...

Η Ειρήνη προσπαθεί να φροντίσει τον εαυτό της και...

Οι εξελίξεις της σειράς «Μαύρο Ρόδο»: Ο Θέμης πιάνει τον Παράσχο στα...

Εσωτερικές συγκρούσεις που απαιτούν άμεσες αποφάσεις, κρίσιμες αναμετρήσεις και...

«Dragon’s Den»: Πήρε το «πράσινο φως» για τη νέα σεζόν

Χαράς ευαγγέλια για τον Σάκη Τανιμανίδη και το «Dragon's Den».H...

Στους Ταλιμπάν ο διοικητής των Ράμπο του Αφγανιστάν

Αυτομόλησε παίρνοντας μαζί του όπλα, σύγχρονο εξοπλισμό και ένα Χάμβι!

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κόλπους των ειδικών δυνάμεων του Αφγανιστάν η αυτομόληση διοικητή τους στους Ταλιμπάν. Ο Μονσίφ Χαν έγινε μέλος της οργάνωσης ανταρτών Χεζμπ-ε-Ισλάμι, η οποία συνεργάζεται με τους Ταλιμπάν, παίρνοντας μαζί του όπλα και υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό τον οποίο έκλεψε από τη βάση της πρώην ομάδας του, στην πρωτεύουσα της επαρχίας Κουνάρ, Ασανταμπάντ. Η επιδρομή του στη βάση έγινε στη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής Εΐντ αλ-Αντχά, αφού προηγουμένως είχε φροντίσει να στείλει μερικά από τα συνολικά είκοσι μέλη της σε άδεια και τα υπόλοιπα σε αποστολή. «Μετά διέφυγε με περίπου 30 όπλα, κιάλια και εξοπλισμό νυχτερινής όρασης και ένα φορτηγό Χάμβι» δήλωσε ο κυβερνήτης της Κουνάρ, Σούγια ουλ- Μουλκ Τζαλάλα.


Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Χεζμπ-ε-Ισλάμι επιβεβαίωσε από τη μεριά του ότι ο Χαν είχε μπει σε αυτήν, φέρνοντας μαζί του 15 όπλα και άλλο εξοπλισμό. Οι ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, που διοικούνται από το ΝΑΤΟ, παλεύουν να βρουν λύση στο πρόβλημα της αύξησης των «εκ των έσω επιθέσεων» από Αφγανούς στρατιώτες που στρέφονται εναντίον των συμμάχων τους, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη και την αποτελεσματικότητά τους. Σύμφωνα με αναφορές, μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί άλλα τέσσερα θανατηφόρα περιστατικά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους φέτος στα δέκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας του ίδιου προβλήματος, οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν αναστείλει πέρυσι για ένα μικρό χρονικό διάστημα όλες τις κοινές δραστηριότητες ανάμεσα σε ξένα και αφγανικά στρατεύματα.


Η Κουνάρ, όπως και πολλές ακόμη επαρχίες που συνορεύουν με το Πακιστάν, συγκαταλέγονται στα λιγότερο ασφαλή σημεία της χώρας. Οι τοπικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ήδη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του διοικητή. Τα μεγαλύτερης ηλικίας μέλη των τοπικών φυλών δεσμεύτηκαν να συνεισφέρουν στις προσπάθειές τους. «Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή των μεγαλυτέρων στην περιοχή, προκειμένου να ανακτήσουμε και πάλι τον εξοπλισμό» πρόσθεσε ο Τζαλάλα.


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εντυπωσιάζει στα 92 της μητέρα καταξιωμένης ηθοποιού

Η σικάτη κυρία της φωτογραφίας είναι 92 ετών ωστόσο...

Παντρεύτηκε ο πρώην σύντροφος της Μελίνας Ασλανίδου – Οι πρώτες φωτογραφίες από το γάμο

Η Μελίνα Ασλανίδου υπήρξε ζευγάρι με τον κομμωτή, Βασίλη...

Χαμογελαστή και με διαπεραστικό βλέμμα από παιδί η Ελληνίδα πρωταγωνίστρια

Το χαμόγελό της και το βλέμμα είναι ίδιο μέχρι...

Δύσκολες ώρες για την Αγγελιδάκη και τη Δαρμουσλή – Κάηκε το εστιατόριο των συζύγων τους

Δύσκολες ώρες περνάει η οικογένεια της  Έλλης Αγγελιδάκη και...

«Πάντα η μαμά μου, μου έβαζε ωραία ρούχα, κοσμήματα και τσιμπιδάκια στα μαλλιά»

Το όμορφο κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι γνωστή κυρία της...

Αυτή είναι η αντίδραση της Όλγας Τρέμη μετά τη συνέντευξη του Ανδρέα Μικρούτσικου

Μετά τη συνέντευξη του Ανδρέα Μικρούτσικου στο περιοδικό ΟΚ...