Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον...

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι...

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Κυριακή 21 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μεταξύ απόρριψης και υποτέλειας προτιμήστε τις ειλικρινείς συζητήσεις...

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Σπουδαία Adamοιβή

Ο βενιαμίν της Opel βάζει χρώμα στη ζωή μας και κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα στην πόλη.

Πινακάκι:


Opel Adam


Κινητήρες:
1.200 (70 hp) και 1.400 (100 hp)


Εκδόσεις:
Jam, Glam και Slam


Τιμή:
Από 12.900 ευρώ


Ηρθε σε μια περίοδο που η κρίση έχει… γκριζάρει την καθημερινότητα μας. Καλοσχεδιασμένο, με συμπαγείς διαστάσεις και υψηλής ποιότητας υλικά, το Adam της Opel είναι ένα αυθεντικό αυτοκίνητο πόλης που ήρθε να δώσει πολύ χρώμα στην ζωή μας. Ο βενιαμίν της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας (με μήκος 3.698 μέτρα) ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά για της νεανικές και σπορτίφ γραμμές του. Η αρχική του έκδοση Jam με τετρακύλινδρο κινητήρα 1.200 κ.ε. (αποδίδει 70 ίππους) ξεκινάει από την τιμή των 12.900 ευρώ.


Το στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις σύστημα start&stop, η αμεσότητα του ηλεκτρικά υποβοηθούμενου τιμονιού, το μαλακό μηχανικό κιβώτιο (πέντε σχέσεων) και το Hill Start Assist κάνουν το έργο του οδηγού πολύ πιο εύκολο.


Επίσης το μέγεθος των τροχών (16 ιντσών στη βασική έκδοση), το πλάτος του (μετατρόχιο 1.472 μπροστά και 1.464 πίσω) και η καλορυθμισμένη ανάρτησή του (με γόνατα McPherson στον μπροστινό άξονα) βγάζουν σιγουριά στο «πάτημά» του στην άσφαλτο.


Φυσικά, για τις… δύσκολες καταστάσεις το Adam είναι εφοδιασμένο με ESP, με πρόσθετες λειτουργίες το Traction Control, το Cornering Brake Control και την υποβοήθηση.


Στο εξωτερικό του ο σχεδιασμός του προφυλακτήρα με την κεντρική εισαγωγή αέρα και τα φώτα «αγριεύουν» το σύνολο, που σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ πολλών χρωμάτων ακόμα και στην οροφή.


Στο εσωτερικό του το Adam σού επιτρέπει να παίξεις με την πληθώρα των εξοπλιστικών αλλά και χρωματικών επιλογών. Η κεντρική του κονσόλα (με τα πλαστικά που διατίθενται σε διάφορα χρώματα) θυμίζει λίγο τον ρετρό σχεδιασμό του «αντιπάλου» του Fiat 500, αλλά με προφανείς πιο hi tech πινελιές, όπως το πακέτο φωτισμού Multicolor (έξτρα 130 ευρώ), ο ηλεκτρονικός κλιματισμός (έξτρα 300 ευρώ) και το εντυπωσιακό ηχοσύστημα IntelliLink (έξτρα 400 ευρώ).


Οι στρογγυλοί αεραγωγοί στο «cockpit» (που καλύπτεται με ένα ιδιαίτερα ποιοτικό αφρώδες υλικό στο πάνω του μέρος) σε συνδυασμό με τα κοντέρ και το τρίκτινο τιμόνι πολλαπλών επιλογών σού δίνουν την αίσθηση ότι δεν οδηγείς αυτοκίνητο μικρής κατηγορίας.


Βασικός εξοπλισμός έκδοσης JAM: Αερόσακοι οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί και οροφής, ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης με υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας και διακόπτη λειτουργίας City Mode, ESP, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικοί εξωτερικοί καθρέπτες, δερμάτινο τιμόνι, με χειριστήρια ηχοσυστήματος, ηχοσύστημα με USB, Aux in και Bluetooth. aircondition.


+
Μας άρεσε ο αρκετά πλούσιος εξοπλισμός της βασικής έκδοσης, η ποιότητα κατασκευής και η ανταπόκριση του αυτοκινήτου κατά την οδήγηση. Στα θετικά του Adam φυσικά είναι ο μοντέρνος και σπορτίφ σχεδιασμός του με την πληθώρα των χρωματικών επιλογών, που καλύπτει όλα τα γούστα.



Δεν μας άρεσε η «τσουχτερή» για την εποχή τιμή του (σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό) και η κατανάλωση του βενζινοκινητήρα των 1.200 κ.ε., που αγγίζει τα 7,1 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη. Στα αρνητικά οι 70 ίπποι του κινητήρα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...