Το σεξ είναι (και) καλή γυμναστική

Είναι πιο ενεργοβόρο σε σχέση με το περπάτημα, ενώ οι άντρες καίνε τις περισσότερες θερμίδες.

Περισσότερες θερμίδες καίνε οι άντρες κατά τη διάρκεια του σεξ σε σχέση με τις γυναίκες. Αυτό διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ, στο πλαίσιο μελέτης της οποίας ηγήθηκε ο ελληνικής καταγωγής Αντώνης Καρέλης. Στόχος της μελέτης ήταν να διερευνηθεί αν και κατά πόσο το σεξ θα μπορούσε να αποτελέσει μια αποτελεσματική μορφή γυμναστικής ως εναλλακτική των πιο παραδοσιακών ασκήσεων, όπως του τζόκινγκ.

Οι ερευνητές εφοδίασαν 21 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια ηλικίας 18 έως 35 ετών με φορητές συσκευές-περιβραχιόνια SenseWear που κατέγραφαν την ενεργειακή κατανάλωση των ερωτικών συντρόφων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής στο σπίτι τους. Πρόκειται για συσκευές οι οποίες χάρη σε ενσωματωμένους αισθητήρες πραγματοποιούν μια σειρά μετρήσεις που αφορούν τη μεταβολή σωματικής θερμοκρασίας, την επιτάχυνση, την ηλεκτρική αγωγιμότητα του δέρματος κ.ά. Για να έχουν ένα μέτρο σύγκρισης οι επιστήμονες είχαν ζητήσει από όλους τους συμμετέχοντες να επιδίδονται πριν από την επαφή σε ένα μισάωρο πρόγραμμα άσκησης μέτριας έντασης σε διάδρομο γυμναστικής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, από θερμιδικής άποψης το σεξ αποδείχτηκε πιο ενεργοβόρο σε σχέση με το περπάτημα, βοηθώντας τους άντρες να καίνε κατά μέσο όρο 4,2 θερμίδες το λεπτό και τις γυναίκες 3,1 ανά λεπτό. Φάνηκε όμως να υστερεί σε σχέση με πιο κοπιαστικές ασκήσεις, όπως το τζόκινγκ και ο διάδρομος γυμναστικής. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ενώ οι άντρες κατανάλωναν κατά μέσο όρο 276 θερμίδες στον διάδρομο γυμναστικής, έκαιγαν 101 θερμίδες κάνοντας σεξ, ενώ αντίστοιχα οι γυναίκες κατανάλωναν 213 θερμίδες στον διάδρομο και 69 στο κρεβάτι.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί δυνητικά να θεωρηθεί- τουλάχιστον μερικές φορές- σημαντική σωματική άσκηση» ανέφεραν οι επιστήμονες στη δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «PloS ONE» επισημαίνοντας ότι οι συμμετέχοντας θεώρησαν ομόφωνα πιο ευχάριστο να καίνε θερμίδες στο κρεβάτι αντί στο γυμναστήριο, πράγμα μάλλον αναμενόμενο.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ