Θάνατος στα άγρια πουλιά!

Επιτήδειοι αστήνουν παγίδες και όσα επιζήσουν τα πουλάνεγια μόλις πέντε ευρώ σε pet shop.

Φυλακίζουν σε κλουβιά άγρια πουλάκια για να τα πουλήσουν παράνομα προς πέντε ή δέκα ευρώ σε pet shop! Επιτήδειοι, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση και αδιαφορώντας για τον νόμο που απαγορεύει την παγίδευση και εμπορία άγριων ζώων, στήνουν αυτοσχέδιες παγίδες στις ταράτσες των πολυκατοικιών όπου διαμένουν, στις οποίες αιχμαλωτίζονται φλώροι, καρδερίνες και άλλα πουλιά. Οσα από αυτά επιζήσουν -καθώς ορισμένα πεθαίνουν την ώρα της παγίδευσης από το στρες- δίνονται προς πώληση σε καταστήματα ζώων.

Κάτοικοι στις Συκιές Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε καταγγελίες, με αποτέλεσμα μέλη του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το δασαρχείο, να προχωρήσουν σε κατασχέσεις έντεκα κλουβιών με ισάριθμα πουλάκια σε ταράτσες όπου δύο άτομα είχαν στήσει και παγίδες για τα άτυχα ζωντανά. Αφού διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις, ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και τα πουλιά απελευθερώθηκαν. Εξάλλου λίγες μέρες μετά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε pet shop επιπλέον δώδεκα άγρια πουλάκια που πωλούνταν προς 10 ευρώ το καθένα.

Σύμφωνα με τα μέλη της οργάνωσης, οι δράστες επικαλούνται την οικονομική κρίση για να καρπώνονται παράνομα χρήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς δικαιολογούνται λέγοντας ότι θέλουν να έχουν ένα πουλάκι να κελαηδάει, αλλά αποσιωπούν το γεγονός ότι μόλις ένα στα δέκα από τα πουλιά που πιάνουν επιβιώνει από το στρες της αιχμαλωσίας. Θλιβερό είναι επίσης το γεγονός ότι όταν αιχμαλωτίζουν θηλυκά τα σκοτώνουν, γιατί δεν κελαηδούν.

Για την ιστορία, ο φλώρος είναι εξαπλωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, από την Ιρλανδία μέχρι τα Ουράλια όρη και από τη Σκανδιναβία μέχρι τη βορειοανατολική Αφρική, ενώ η καρδερίνα είναι ωδικό πτηνό και ζει κατά σμήνη σε δάση, λιβάδια, κήπους και αγρούς, και έχει μεγάλη ποικιλία σε χρωματικούς συνδυασμούς.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ