Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Δέος και συγκίνηση για την «Αγια-Σοφιά»

Εντυπωσιακή παρουσίαση των χώρων (από τα αποδυτήρια μέχρι τα χαμάμ και τα λουτρά) του νέου γηπέδου της ΑΕΚ – Ενίσχυση 50.000 ευρώ από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 Δέος και συγκίνηση χθες στην παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.


Οι αναφορές στην προσφυγιά και τις ρίζες της Ενωσης ήταν συνεχείς, με την παράσταση να κλέβει το βίντεο που παίχτηκε και είχε πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά, ο οποίος σε ρόλο ηλικιωμένου πρόσφυγα εξηγούσε στον εγγονό του (στον χώρο όπου βρισκόταν το «Νίκος Γκούμας») τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος, αλλά και τι ετοιμάζεται να δημιουργηθεί πλέον εκεί!


Υπό τη μουσική υπόκρουση του soundtrack της «Πολίτικης Κουζίνας», το βίντεο απέσπασε αμέτρητες φορές τα χειροκροτήματα των σχεδόν 1.000 συγκινημένων παρευρισκομένων. Με την ολοκλήρωσή του ακολούθησε ένα δεκάλεπτο (!) παραλήρημα γεμάτο με συνθήματα από τους οπαδούς της ΑΕΚ.


«Ερχόμαστε» είχε πει λίγα λεπτά νωρίτερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, φροντίζοντας να στείλει και ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με τη χρηματοδότηση: «Το γήπεδο θα το χτίσουμε όλοι μαζί. Στόχος μας είναι να μπούνε πολλά από λίγους και λίγα από πολλούς. Το “κάστρο” αυτό δεν θα πέσει ποτέ ξανά. Δεν θα υπάρχει ιδιοκτήτης. Αυτό το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ και στον κόσμο της».


Ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος νωρίτερα είχε μεταφέρει μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ενώ ανακοίνωνε και την οικονομική ενίσχυση του Πατριαρχείου, της τάξεως των 50.000 ευρώ.


«Το στάδιο αυτό συμβολίζει πολλά για εμάς. Οι γονείς του Δημήτρη Μελισσανίδη,  Ζώρας και Βέρα, είναι ακόμη μία φορά περήφανοι γι’ αυτόν. Δεν θα είναι μόνο ένα γήπεδο. Θα στηθεί ένα μνημείο θύμησης για όσους έφυγαν, για τους πρόσφυγες».


Τον δικό του λίθο θα βάλει και το Ιδρυμα Ωνάση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα προσφέρει ποσό 100.000 ευρώ, ενώ θα βοηθήσει και στη συγκέντρωση εκθεμάτων για το Μουσείο Προσφυγιάς.


Οσον αφορά τα χαρακτηριστικά του έργου, τα ανέλυσε ο πρότζεκτ μάνατζερ κύριος Ανδριόπουλος: «Το γήπεδο θα είναι 32.000 – 34.000 θέσεων. Με 40 σουίτες, 30 πύλες εισόδου, 5 τύπου καθίσματα, 2 score boards, 4 αποδυτήρια και 1.500 θέσεις πάρκινγκ, που θα παραχωρούνται τις καθημερινές δωρεάν στους δημότες.


Θα δώσει άμεσες θέσεις εργασίας 1.500-2.000. Και άλλες 200-400 μόνιμες, όταν λειτουργήσει. Θα χρειαστούν 6.600 μπετονιέρες, 35.000 μέτρα σωληνώσεις, σίδερο που αν το βάλεις σε ράγες, ενώνεις τον Πειραιά με την Κηφισιά».


Σημειώνουμε επίσης πως στο βίντεο όπου παρουσιάστηκαν οι εσωτερικοί χώροι έχουν προβλεφτεί μεταξύ άλλων χαμάμ, πισίνες, κουρείο, στιλβωτήριο, μασάζ, λουτρά!


Ακόμα, ανακοινώθηκε πως η μόνη θύρα που θα έχει αριθμό θα είναι η «21», με τις υπόλοιπες να παίρνουν τα ονόματά τους από πόλεις της Μικράς Ασίας (Κωνσταντινούπολη, Πέργαμος, Σινώπη, Εφεσσος, Νεάπολις, Αττάλεια, Σμύρνη, Αλικαρνασσός, Δίδυμα, Φώκαια και άλλες).


Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως οι άνθρωποι της ΑΕΚ απέφυγαν να μιλήσουν συγκεκριμένα για το πότε θα είναι έτοιμη η «Αγια-Σοφιά». Σημαντικό επίσης είναι ότι η δημοπράτηση του έργου έχει υπολογιστεί για τις 30 Μαΐου του 2014.


Συγκινημένος εμφανίστηκε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σε τοποθέτησή του.


«Θα δείξουν πόσο αγαπάνε την ΑΕΚ»


Απολύτως σαφής ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης στις δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.


«Αυτή τη στιγμή δυναμικά συμμετέχουν στο πρότζεκτ οι κύριοι Παππάς και Χατζηιωάννου. Θα συναντηθώ και με τον κύριο Νοτιά και ο χρόνος θα δείξει. Είναι ευκαιρία για όλους να φανερώσουν πόσο αγαπάνε την ΑΕΚ», ήταν το σχόλιό του όταν ρωτήθηκε για το ποιοι θα στηρίξουν το έργο από τη μετοχική ομάδα του 2004. Απαντώντας για το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, ξεκαθάρισε:


«Εφόσον φύγουν τα σκουπίδια, η ΑΕΚ θα είναι μόνιμος χορηγός του άλσους. Με το άλσος παίρνει αξία και η επένδυσή μας».


Για την εμπορική ονομασία του γηπέδου τόνισε πως «για να το αγοράσει κάποιος αυτό το γήπεδο δεν θα είναι φτηνό», ενώ για την τρέχουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είπε: «Είναι καλυμμένη ήδη κατά 20 εκατομμύρια ευρώ».


Για πρώτη φορά πάντως ο Μελισσανίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τραπεζικού δανεισμού: «Αν δεν βρω τα λεφτά, θα προχωρήσω σε δάνειο, τι να κάνω;».


Από Παντελίδη μέχρι Ξανθόπουλο


Πολύς κόσμος χθες στην παρουσίαση του νέου γηπέδου, απ’ όλους τους χώρους. Από την πολιτική σκηνή ήταν οι: Γιάννης Ανδριανός, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Λαλιώτης, Γιώργος Λιάνης, Ακης Γεροντόπουλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καθώς επίσης η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Εφη Γαϊτάνα και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χάρης Τομπούλογλου. Από τον καλλιτεχνικό χώρο το παρών έδωσαν οι: Ανέστης Βλάχος, Νίκος Ξανθόπουλος, Παντελής Θαλασσινός, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Χρήστος Νικολόπουλος, Παντελής Παντελίδης, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιάννης Βούρος, Κώστας Βουτσάς, Γιώργος Πάντζας, Παύλος Κοντογιαννίδης, Σταν και Γιάννης Αϊβάζης.


Από την οικογένεια της ΑΕΚ, μεταξύ πολλών άλλων, ήταν οι: Γκίκας Γκούμας, Πόλυς Χατζηιωάννου, Πέτρος Παππάς, Νίκος Νοτιάς, Νόνη Μπάρλου (η γυναίκα του Λουκά Μπάρλου, η οποία είχε και θερμό εναγκαλισμό με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς), Κώστας Γενεράκης, Ντέμης Νικολαΐδης, Σταύρος Αδαμίδης, Γιάννης Γρανίτσας, Γιώργος Μελισσανίδης, Τάκης Κανελλόπουλος, Χρήστος Αρδίζογλου, Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Λάκης Νικολάου, Νίκος Στράτος, Στέλιος Σεραφείδης. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...