Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια με άρωμα Μεσαίωνα

Τέσσερα μοναδικά ξενοδοχεία-κάστρα σε Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία βγαλμένα από μια άλλη, μαγευτική εποχή.

Τα Χριστούγεννα είναι μόλις έναν μήνα μακριά και το παραμύθι μπορεί να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Γαλλική και αγγλική εξοχή, όπως και Αγία Πετρούπολη μπορούν να συνθέσουν ένα εορταστικό, ζεστό σκηνικό για τις πιο ωραίες στιγμές του χρόνου, με ξενοδοχεία-κάστρα που υπόσχονται να σας ταξιδεύσουν σε έναν κόσμο μαγικό, ατμοσφαιρικό, με εικόνες δανεισμένες από τη σφαίρα της φαντασίας.


Φέτος τα Χριστούγεννα οργανωθείτε κατεβάζοντας ρολά στην καθημερινότητά σας μακριά από καθετί τετριμμένο και συνηθισμένο. Επισκεφτείτε ένα από τα παραμυθένια ξενοδοχεία που επιλέξαμε για εσάς και χαθείτε σε μια ονειρική γιορτινή ατμόσφαιρα μέσα σε μεσαιωνικό σκηνικό, όπου θα πρωταγωνιστούν μοναδικές γεύσεις, εκλεπτυσμένα κρασιά και σαμπάνιες μέσα σε καλαίσθητους χώρους.


«Chateau d’ Etoges», Γαλλία


Δεν υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικό -ή έστω εντυπωσιακό- από το να αποδράσεις  μακριά, σε ένα παραμυθένιο κάστρο για ένα τριήμερο με γκουρμέ φαγητό, περιπάτους στους αγρούς και vintage σαμπάνια! Μη σας φαίνεται απλησίαστο όνειρο, στο «Chateau d’ Etoges», σε ένα βασιλικό κάστρο στην περιοχή όπου γεννήθηκε ο αφρώδης οίνος, μπορείτε να απολαύσετε την απόλυτη διαμονή.


Περιτριγυρισμένο από στρέμματα ιδιωτικών εκτάσεων και μόλις 36 χιλιόμετρα από την εκπληκτική πόλη της Reims, οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν στο «Château d’ Etoges», την ίδια κατοικία όπου πρώην βασιλείς,  όπως ο Louis XIV και ο Louis XVI, έχουν διαμείνει και φυγαδευτεί επίσης. Το κάστρο είναι γνωστό για τους κήπους του με τους οποίους ήταν ερωτευμένος ο Louis XIV.


Το ξενοδοχείο προσφέρει πακέτα που περιλαμβάνουν πλούσιο πρωινό, εκδρομές στα περίφημα champagne Houses Moët & Chandon, Dom Perignon, Taittinger που βρίσκονται στην  Epernay, 25 λεπτά από το ξενοδοχείο, και στη Reims, 45 λεπτά αντίστοιχα. Εκεί θα βρείτε τα πιο παλιά κελάρια της περιοχής, όπου μπορείτε να  απολαύσετε food & wine pairing και να λάβετε μέρος σε πολλά οινογαστρονομικά events που θα σας εντυπωσιάσουν, αν είστε φίλος του ποιοτικού φαγητού.


«Hôtel de la Cité», Carcassonne, Γαλλία


Καθώς τα βήματά σας αντηχούν στα λιθόστρωτα δρομάκια μέσα στα τείχη της μεσαιωνικής  ακρόπολης της Carcassonne, στις όχθες του ποταμού  Aude, θα ανακαλύψετε το «Hôtel de la Cite», φωλιασμένο σε ένα μεσαιωνικό σκηνικό.


Ο ρομαντικός του κήπος σε προδιαθέτει για τεμπέλικα πρωινά και λουκούλλεια γεύματα με τη συντροφιά καλού κόκκινου κρασιού κάτω από τα πανύψηλα δέντρα του ή, ακόμα καλύτερα, για ρομαντικά δείπνα στο βραβευμένο με Michelin εστιατόριο  La Barbacane, το οποίο προσφέρει εξαίσια γαλλική κουζίνα με νέο χειμωνιάτικο μενού, που μπορείτε να τσεκάρετε στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.


Η τοποθεσία του «Hôtel de la Cité» είναι ιδανική για να εξερευνήσετε τα κάστρα της περιοχής, τα πλούσια αμπέλια του Languedoc-Roussillon και το Canal du Midi, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η περιοχή φημίζεται για τα κατάφυτα τοπία της, τα κρασιά της, το golf, αλλά και για τα παραπάνω από 2.500 χρόνια ιστορίας. Η Carcassonne σε προδιαθέτει για μεγάλους περιπάτους μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της, όπου θα βρεις μουσεία, γκαλερί και καθεδρικούς ναούς.


Πίσω στο ξενοδοχείο θα νιώσετε σίγουρα σαν την ωραία κοιμωμένη του Walt Disney. Στα υπέροχα τεράστια κρεβάτια του μέσα στα ευρύχωρα ψηλοτάβανα δωμάτιά του, με θέα στην κοιλάδα  Aude.


«Four Seasons», Αγία Πετρούπολη, Ρωσία


Η Αγία Πετρούπολη μοιάζει και αυτή με παραμύθι! Μια πόλη τόσο μοναδική όσο η ιστορία και ο χαρακτήρας της. Οταν την πρωτοεπισκέφτηκα με μιας είδα μπροστά μου τη Φλωρεντία, το Αμστερνταμ και το Παρίσι, όλα σε ένα μοναδικό αμάλγαμα που φάνταζε με παγωμένο στολίδι. Η αρχιτεκτονική της, τα όμορφα κανάλια της και τα περήφανα κάστρα της την κάνουν ιδανικό χειμερινό προορισμό.


To «Four Seasons Hotel Lion Palace» στεγάζεται σε ένα μυθικό παλάτι του 19ου αιώνα, το οποίο χτίστηκε το 1820 από τον Auguste de Montferrand, ο οποίος επίσης σχεδίασε και τη γειτονική μητρόπολη του Αγίου Ισαάκ. Μεγαλόπρεπα δωμάτια και χώροι τα οποία προσφέρουν όλες τις ανέσεις που θα περιμένατε από ένα ξενοδοχείο «Four Seasons», όπως μαρμάρινα μπάνια, τεράστια κρεβάτια, υπέροχη θέα  και  δύο εστιατόρια: το ιταλικό Percorso και το ασιατικό Sintoho, με επιπλέον εξαίσιο σούσι μπαρ.


Το spa του εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους και διαθέτει εσωτερική αυλή με πισίνα και ένα τεράστιο εντυπωσιακό καταρράκτη. Εκτός της κεντρικής του τοποθεσίας, η οποία αποδεικνύεται πολύ βολική, απέναντι από τους αλεξανδρινούς κήπους, το ξενοδοχείο επίσης προσφέρει ξενάγηση στα άδυτα του θεάτρου Marinsky, όπου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τους ηθοποιούς. Τα δωμάτια ξεκινούν από 250 ευρώ.


«The Grove», Hertfordshire, Μεγάλη Βρετανία


Στο Hertfordshire της Μεγάλης Βρετανίας συναντάμε την αγγλική εξοχή σε όλο της το μεγαλείο μέσα σε μία έπαυλη του 18ου αιώνα που μας αφήνει έντονη την αίσθηση ότι στους χώρους της τυχαία θα συναντήσουμε έναν από τους κόμηδες του παρελθόντος. Επιπλα μπαρόκ αλλά και σύγχρονες πινελιές με κομμάτια μοντέρνας τέχνης, όπως οι γυάλινοι πολυέλαιοι και τα ευάερα αίθρια.


Το φαγητό εδώ είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η μοντέρνα βρετανική κουζίνα. Τρία εστιατόρια, τρεις διαφορετικές επιλογές, ανάλογα με τη διάθεσή σας. Στο πολύ ωραίο αίθριο απ’ όπου μπορείτε να θαυμάσετε την ατελείωτη καταπράσινη αγγλική εξοχή θα βρείτε ασιατική κουζίνα. Το πολυτελές εστιατόριο Colette σερβίρει ραφιναρισμένη βρετανική κουζίνα, ενώ όσοι λαχταρούν παραδοσιακό αγγλικό comfort food στο Stables εδώ μπορούν να το βρουν. Οι τιμές ξεκινούν από 350 ευρώ.


Editor’s tip:


Δοκιμάστε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα της αγγλικής και γαλλικής εξοχής, που μπορεί να είναι πλούσια σε λιπαρά, αλλά αξίζουν τις θερμίδες έστω για μία φορά.


Κάντε το όπως οι Βρετανοί και μην ξεχάσετε να απολαύσετε απογευματινό τσάι καθισμένοι στους κήπους του The Grove.
Δοκιμάστε σκωτσέζικο rib eye steak και τυπικό αγγλικό ρυζόγαλο.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...