Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

«Η εικόνα της Ελλάδας»

Ολα έτοιμα για την εκκίνηση του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, στον οποίο θα συμμετάσχουν (σε όλες τις αποστάσεις) 31.000 αθλητές.

Ολα είναι έτοιμα για το μεγάλο αθλητικό (και όχι μόνο) γεγονός της Κυριακής. Ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών υποδέχεται 30.000 και πλέον δρομείς και χθες πραγματοποιήθηκε -εν μέσω διάφορων παράλληλων εκδηλώσεων- η τελική συνέντευξη Τύπου.


Εκεί ήταν -μεταξύ άλλων- και αθλητές άλλων αγωνισμάτων, όπως οι Λούης Τσάτουμας, Λυκούργος Τσάκωνας, Ελισάβετ Πεσιρίδου και Τατιάνα Γκούσιν. Παρόντες ήταν και οι Γουίλσον Κίπσανγκ, Στέφεν Κίπροτιτς, Εντα Κιπλάγκατ και Πρίσκα Γέπτου που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία σε μαραθωνίους.


Για τον 31ο αγώνα λοιπόν, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος τόνισε:


«Στους αγώνες όλων των αποστάσεων θα τρέξουν περίπου 31.000 δρομείς, κάτι που καθιστά τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της Ευρώπης. Παράλληλα είναι και ένα μεγάλο τουριστικό γεγονός, με πολλές θετικές συνέπειες. Επίσης όλες οι κινήσεις που συνεχίζουμε αυτές τις ημέρες θα επιφέρουν ποσό 200.000 ευρώ που θα μοιραστεί σε φορείς, συλλόγους κ.λπ. Η συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την AIMS κορυφώνεται φέτος με την εκδήλωση (σ.σ.: σήμερα) στην οποία θα βραβευτούν οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι του 2013, άντρες και γυναίκες, και αυτή η εκδήλωση ξεκινάει από την Αθήνα, την πόλη που γέννησε τον μαραθώνιο».


«Απεικόνιση της Ελλάδας»


Από μεριάς του, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Ζήκος ανέφερε: «Ο μαραθώνιος είναι η απεικόνιση της Ελλάδας στο εξωτερικό, γι’ αυτό τον προβάλλουμε σε πολλές πόλεις στο εξωτερικό. Με τέτοιες δράσεις μπορούμε να αλλάξουμε την αρνητική εικόνα της χώρας μας όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και μέσα μας».


Να σημειωθεί πως -μεταξύ άλλων- αθλητές από χώρες όπως η Κένυα, το Μαρόκο, η Ουγκάντα, η Αιθιοπία, η Νότια Αφρική, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση της διαδρομής. Και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός καλωσορίζοντας τους αθλητές δήλωσε:


«Είναι πολύ σημαντικό ότι ακόμη μία φορά φιλοξενούμε τα μεγαλύτερα ονόματα του αγωνίσματος, Ολυμπιονίκες και κατόχους ρεκόρ μαραθώνιου δρόμου, αντρών και γυναικών. Ο μαραθώνιος μπορεί και πρέπει να γίνει δυναμικός μοχλός και υπόδειγμα για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού». Οι Ελληνες πρωταθλητές, εξάλλου, Ντενίζ Δημάκη και Δημήτρης Θεοδωρακάκος τόνισαν ότι είναι τιμή η συμμετοχή στον αγώνα και υποσχέθηκαν το καλύτερο δυνατόν ζητώντας τη στήριξη του κόσμου.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...