Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Κορμάρα και κουκλάρα η Ελένη Πετρουλάκη

Κουκλάρα και με κορμάρα η εθνική μας γυμνάστρια Ελένη...

«Σασμός»: Τι εξελίξεις θα φέρει η επιστροφή του Ρούσσου στην Άνω Ποριά;

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Στην Άνω...

Η μεταμόρφωση της Κίτσου για τον πρίκουελ της «Μάγισσας» και το μήνυμα...

Μπορεί η πολυδιαφημισμένη «Μάγισσα» που παρακολουθούσαν σταθερά έστω και...

«Ο Σκαραβαίος»: Ο δρόμος στο πουθενά

Τι θα δούμε στο «Σκαραβαίο» στο αποψινό επεισόδιο!Μια λαϊκή τραγουδίστρια...

Αριες και Beatles στη σκηνή

Η συναυλία αλληλεγγύης που θα δώσει η διάσημη σοπράνο Αναστασία Ζαννή στο Κολλέγιο Αθηνών.

Θα μπορούσε άνετα να της αποδοθεί ο τίτλος της πρέσβειρας του ελληνικού πολιτισμού κι αυτό γιατί με τη μελωδική της φωνή έχει κληθεί να εκπροσωπήσει την πατρίδα μας σε κορυφαίες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Με την ευελιξία στη φωνή της να θεωρείται από σπουδαίους μουσικούς ως το διαβατήριο για μια σημαντική και λαμπρή καριέρα, η σοπράνο Αναστασία Ζαννή έχει καταφέρει να είναι μια ξεχωριστή και πρωτοκλασάτη επιλογή, αφού με την τεχνική της μπορεί και προσαρμόζεται εύκολα σε πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.

Για την όμορφη σοπράνο όσο εύκολο είναι να τραγουδήσει μια πασίγνωστη άρια, το ίδιο εύκολο είναι να ερμηνεύσει τραγούδια του Χατζιδάκι ή γνωστών μιούζικαλ. Οση ευθύνη χρειάζεται να δείξει τη στιγμή που θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο μπροστά σε πλήθος κόσμου, την ίδια ακριβώς δείχνει και την ώρα που έχει να παρουσιάσει την τελετή αφής της μαραθώνιας φλόγας, όπως έγινε χθες, στο πλαίσιο του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Το ερχόμενο Σάββατο 16 Νοεμβρίου η βραβευμένη σοπράνο θα ανοίξει την αυλαία στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, στο Ψυχικό, με μια μοναδική Crossover Classical συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της, με τα έσοδα να διατίθενται για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού.

«Ολες αυτές οι σπουδαίες εκδηλώσεις στις οποίες έχω συμμετάσχει είναι για εμένα και από ένας σημαντικός σταθμός στην καριέρα μου. Είναι πολύ σημαντικό να μπορώ με τον τρόπο μου να προσφέρω στην πατρίδα μου και στον αθλητισμό. Δεν είναι η αναγνωρισιμότητα, όσο η προσφορά που με συγκινεί κάθε φορά που αναλαμβάνω να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Δέχτηκα με χαρά την πρόταση να παρουσιάσω την τελετή αφής της μαραθώνιας φλόγας κι αυτό γιατί για εμένα ο μαραθώνιος είναι ένας αγώνας που μου ταιριάζει και με εκφράζει απόλυτα, διότι διακατέχομαι από τις ίδιες ακριβώς αξίες στη ζωή μου: την επιμονή για να πετύχεις, το όνειρο για τον τερματισμό και την αντοχή» εκμυστηρεύεται στην «Espresso της Κυριακής» η Αναστασία Ζαννή.

Μιλώντας για τη βραδιά στο Κολλέγιο Αθηνών, στην οποία η μαθητική χορωδία του σχολείου θα δώσει μια ξεχωριστή νότα, η σοπράνο εξηγεί γιατί για εκείνη μουσική σημαίνει και προσφορά. «Θα παρουσιάσω ένα μουσικό ταξίδι με άριες από γνωστές όπερες, τραγούδια από μιούζικαλ, Χατζιδάκι και Beatles. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα, γιατί μουσική εκτός από ψυχαγωγία σημαίνει και προσφορά.

»Το πρόγραμμα υποτροφιών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνικής και παιδαγωγικής φιλοσοφίας του κολλεγίου και αποτελεί κεντρικό στοιχείο της ξεχωριστής φυσιογνωμίας του. Χάρη σε αυτό μαθητές των οποίων οι οικογένειες είναι περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων ή αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα σπουδάζουν στο κολλέγιο. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος κάθε χρόνο στηρίζονται οικονομικά εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθειά μας αυτή, όπως κάνει πάντα σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις» εξηγεί η Αναστασία Ζαννή, η οποία φωτογραφήθηκε κατά τη διάρκεια πρόβας της στους χώρους του θεάτρου του Κολλεγίου Ψυχικού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σπουδαία σοπράνο θα τραγουδήσει για καλό σκοπό, αφού και τον Δεκέμβριο του 2011 είχε αποσπάσει το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού, που την απόλαυσε σε μια συναυλία στο Παλλάς για τα παιδιά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα, με πρόεδρο την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Ηταν μια συγκινητική στιγμή για εμένα και την καριέρα μου. Το ιστορικό Παλλάς ήταν κατάμεστο από φίλους του Ελπίδα, ενώ με το χειροκρότημά του το κοινό έδειξε να απολαμβάνει κάθε μουσική μας επιλογή. Για εμένα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού μόνο έτσι μπορώ να καταλάβω αν μαζί με τους συνεργάτες μου πετύχαμε τον στόχο μας».

Σε ελληνικό έδαφος -εκτός των άλλων- η Αναστασία Ζαννή βρέθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και στην τελετή λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi στη Ρωσία, καθώς είναι μέλος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης έχει ερμηνεύσει τον ολυμπιακό ύμνο στην Αρχαία Ολυμπία και στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας για τη σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Η διάσημη ερμηνεύτρια το 2012 βρέθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου έδωσε συναυλία για την ολυμπιακή εκεχειρία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο φημισμένο Carlton Club της βρετανικής πρωτεύουσας και στην περίφημη αίθουσα Churchill. Λίγες μέρες μετά κλήθηκε να τραγουδήσει στο Hellenic Center και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Ελληνίδες χάλκινες Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας, καθώς και στον αγιασμό του Ελληνικού Σπιτιού των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

«Λατρεύω του Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς έχω υπάρξει αθλήτρια του τένις και επιθυμώ να μου δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχω και στους επόμενους, στη Ρωσία» καταλήγει η Αναστασία Ζαννή, στόχος της οποίας είναι να μπορεί να χαρίζει στον κόσμο της όμορφες μουσικές και ερμηνείες.

Σε γκαλά παρουσία των Κλίντον και Σαμαρά

Με τη μουσική της, την ξεχωριστή φωνή της, τον απλό χαρακτήρα της και την ομορφιά της, που ταιριάζει σε ομηρική ηρωίδα, η Αναστασία Ζαννή έχει καταφέρει να είναι αναγνωρίσιμη και στη Νέα Υόρκη, που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων την επισκέπτεται πάρα πολύ συχνά. Πριν από λίγες εβδομάδες η σοπράνο βρέθηκε στο gala του Hellenic Initiative, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 2.000.000 ευρώ, τα οποία θα διοχετευτούν το επόμενο διάστημα στην ελληνική οικονομία μέσα από διάφορες δράσεις.

«Την παρουσίαση της βραδιάς είχε αναλάβει o George Stefanopoulos, παρουσιαστής -μεταξύ άλλων- στο τηλεοπτικό Κανάλι Channel 7, ενώ εγώ ερμήνευσα τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδας και της Αμερικής. Τη βραδιά άνοιξε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, που είναι επίτιμο μέλος του Hellenic Initiative, και την έκλεισε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Τους ευχαριστώ ειλικρινά για την τιμή που μου έκαναν να βρεθώ και να τραγουδήσω στην πρώτη συγκέντρωση».

Στη δεξίωση του Hellenic Initiative παρευρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και οι επιχειρηματίες Τζον Κατσιματίδης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος μαζί με τη σύζυγό του Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Κυριάκος Φιλίππου και Πέτρος Κόκκαλης.

Στο Carnegie Hall για το ίδρυμα Ελπίδα

Και επειδή τα ταξίδια στη Νέα Υόρκη για την ερμηνεύτρια, όπως όλα δείχνουν, δεν έχουν τελειωμό, η σοπράνο θα παρευρεθεί προκειμένου να τραγουδήσει στο ιστορικό Carnegie Hall, όπου στις 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία αφιερωμένη στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ίδρυμα Ελπίδα.

«Είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι (σ.σ.: γελάει), αλλά δεν γίνεται διαφορετικά, καθώς και αυτή η πρόσκληση είναι ξεχωριστή για εμένα. Χαίρομαι που ο κόσμος θέλει να ακούει τα κλασικά μας τραγούδια που με τόση αγάπη και σεβασμό τα έχουμε εντάξει στο πρόγραμμά μας. Επίσης για άλλον έναν λόγο που χαίρομαι είναι γιατί θα τραγουδήσω στη σκηνή του Carnegie Hall, που είναι ένας από τους πιο διάσημους συναυλιακούς χώρους στον κόσμο, τον οποίο εγκαινίασε το 1891 ο μεγάλος Tchaikovsky».

Μια συναυλία στο κέντρο της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής ζωής της Νέας Υόρκης αποτελεί ορόσημο στη σταδιοδρομία ενός καλλιτέχνη ή ενός συγκροτήματος. Διάσημες ορχήστρες κλασικής μουσικής, οι μεγαλύτεροι σολίστ στον κόσμο, ορχήστρες και τραγουδιστές τζαζ, έως καλλιτέχνες και συγκροτήματα ροκ, ποπ και χιπ χοπ είχαν την τιμή να φιλοξενηθούν στη σκηνή του εμβληματικού αυτού χώρου.

Για πολλά χρόνια το Carnegie Hall ήταν το «σπίτι» της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης που κατά καιρούς τη διηύθυναν οι Mahler, Sergei Rachmaninoff, Andrés Segovia, George Gershwin, Igor Stravinsky, Leonard Bernstein. Η Maria Callas επέλεξε το Carnegie Hall για την αποχαιρετιστήρια συναυλία της.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...