Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2025

«Παιχνίδια εκδίκησης»: Πρεμιέρα Δευτέρα 20/01 με διπλό επεισόδιο

Ποια είναι τα σημάδια της προδοσίας; Θέλεις να τα...

Δημήτρης Πετρόπουλος: «Οι σχέσεις μου ήταν τόσο μακροχρόνιες που έμοιαζαν με γάμο»

Μπορεί ο Δημήτρης Πετρόπουλος να έχει περάσει στη συνείδηση...

«Εκλεισε» το Κολωνάκι για την οικογένεια Μητσοτάκη

Είναι γνωστό ότι η οικογένεια Μητσοτάκη αγαπάει το Κολωνάκι...

Ο φακός τσάκωσε Γεωργούλη και Σολωμού στο Κολωνάκι

Βόλτα για shopping στο Κολωνάκι έκανε η Μαρία Σολωμού...

«Like» αντί για περίστροφο

Οι e-σινεφίλ αντικαθιστούν τα όπλα με τη γνωστή χειρονομία σε σκηνές κλασικών ταινιών!

Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι σκηνές κλασικών ταινιών; Ολες τους περιλαμβάνουν τη χρήση όπλων. Ή τουλάχιστον την περιλάμβαναν μέχρι πρότινος, καθώς η νέα τρέλα στο Διαδίκτυο θέλει φανατικούς σινεφίλ να παρεμβαίνουν στις σκηνές βίας και να αντικαθιστούν τα όπλα με κάτι πιο θετικό, όπως για παράδειγμα με τη χειρονομία επιβεβαίωσης του ανασηκωμένου αντίχειρα. Κάπως έτσι, οι «σκληροί» της μεγάλης οθόνης, όπως ο Ράμπο και ο Τζον ΜακΛέιν, αντί να πυροβολούν, εμφανίζονται να κάνουν «like» στους εχθρούς τους, προκαλώντας άφθονο γέλιο σε όσους βλέπουν τις φωτογραφίες, καθώς την ώρα που η αδρεναλίνη ξεχειλίζει και οι ήρωες ετοιμάζονται για μια γεμάτη τεστοστερόνη αντιπαράθεση, εκείνοι αντί για τη σκανδάλη, κάνουν ενθουσιώδεις χειρονομίες.

Σε μια φωτογραφία, ο Μπρους Γουίλις, που υποδύεται τον σκληροτράχηλο αστυνομικό Τζον ΜακΛέιν, ετοιμάζεται για ανταλλαγή πυροβολισμών, ωστόσο με το ημιαυτόματο όπλο του να έχει σβηστεί, εμφανίζεται να χαρίζει ένα διπλό «thumbs up» στον αντίπαλο. Αντίστοιχα, ο Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ, ο Αλ Πατσίνο ως Τόνι Μοντάνα στον «Σημαδεμένο» και ο τιμωρός των κακών της Γκόθαμ Σίτι, Μπάτμαν, δίνουν το μήνυμα της ειρήνης μέσα από ξεκαρδιστικά ενσταντανέ, τα οποία έχουν αναρτηθεί στο blog «Thumbs and Ammo». Ολα τα posts που έχουν συγκεντρωθεί από το εν λόγω blog έχουν «πειραχτεί» από χρήστες του Διαδικτύου, με τη βοήθεια διαφόρων προγραμμάτων σε υπολογιστές. Οπως ενημερώνουν τους επισκέπτες της σελίδας τους οι διαχειριστές της, «οι πραγματικά σκληροί άντρες δεν χρειάζονται όπλα. Χρειάζονται απλώς μια θετική -«μπορώ να τα καταφέρω»- στάση. Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τροποποιήσουν σκηνές με τους δικούς τους αγαπημένους ήρωες και να τις στείλουν μέσω email στο blog, προκειμένου να τις δουν δημοσιευμένες στο Διαδίκτυο.

Το «ειρηνικό» μήνυμα που επιχειρεί να περάσει το site έρχεται σε μια περίοδο που η οπλοκατοχή αποτελεί κυρίαρχο θέμα συζήτησης στις ΗΠΑ, με τις απόψεις περί απαγόρευσής της να διίστανται.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και τι θα τρώμε τώρα;

Με το... αριστερό μπήκε ο νέος χρόνος για τον...

Ο φακός τσάκωσε Γεωργούλη και Σολωμού στο Κολωνάκι

Βόλτα για shopping στο Κολωνάκι έκανε η Μαρία Σολωμού...

Φλοίσβος αμαρτίας με πρωταθλητή της κωπηλασίας

Στα πράσα πιάστηκε ο πρωταθλητής της κωπηλασίας Η.Ε. (πολύ...

H Mέλπω Ζαρόκωστα έγινε μοντέλο στον φακό του Πώρου

Είναι ίσως το γηραιότερο μοντέλο φωτογράφου στην Ελλάδα και...

«Εκλεισε» το Κολωνάκι για την οικογένεια Μητσοτάκη

Είναι γνωστό ότι η οικογένεια Μητσοτάκη αγαπάει το Κολωνάκι...