Στήνουν και πάλι γκισέ στο Λασίθι

Ετοιμάζουν νέες διαμαρτυρίες στην επέτειο της 25ης Μαρτίου για το λουκέτο στο ΤΕΙ.

Μετά τα «διαβατήρια» και τα «χαρτονομίσματα» που τύπωσαν πριν από περίπου έναν μήνα εξοργισμένοι Λασιθιώτες ζητώντας να αποκοπεί η πόλη τους από την υπόλοιπη Κρήτη, τώρα προχωρούν σε νέα διαμαρτυρία, που θα λάβει χώρα την ημέρα της εθνικής επετείου στην Ιεράπετρα, σκεπτόμενοι μάλιστα να ξαναστήσουν «γκισέ» για… έλεγχο διαβατηρίων!

Ακόμα μία φορά οι κάτοικοι του Λασιθίου επιθυμούν να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την «αποψίλωση» της περιοχής από υπηρεσίες, την υποβάθμιση του νοσοκομείου και το κλείσιμο του ΤΕΙ. Ετσι η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας σε ανοιχτή συνέλευση αποφάσισε, σε συνεννόηση με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, «να μετατρέψει την 25η Μαρτίου σε μέρα του “ΟΧΙ” στη φτωχοποίηση του τόπου μας και την εξαθλίωση της ζωής μας». Επίσης, αποφάσισε νέα συνέλευση την επόμενη εβδομάδα για την οργάνωση μιας νέας κινητοποίησης στις 29 Μαρτίου, με κλείσιμο καταστημάτων, υπηρεσιών, σχολείων και αποκλεισμό τραπεζών και οικονομικών υπηρεσιών της πόλης.

Οπως τονίζει η επιτροπή, η διατήρηση του τμήματος του ΤΕΙ στην Ιεράπετρα μέχρι το 2018 χωρίς την ύπαρξη νέων εισαχθέντων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην άμεση συρρίκνωσή του και τελικά στην απορρόφησή του από το ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων Ηρακλείου, που ήταν και το αρχικό σχέδιο του υπουργείου πολύ πριν από το 2018, με ένα από τα επόμενα προεδρικά διατάγματα που θα εφαρμόζουν το σχέδιο «Αθηνά».

«Η πόλη μας χάνει το ΤΕΙ που διέθετε και δεν μπορούμε, βέβαια, να βασιστούμε σε υποσχέσεις για δημιουργία ενός άλλου, τη στιγμή που η γενική κατεύθυνση του υπουργείου είναι η συγχώνευση και η κατάργηση τμημάτων και τελικά η αποφασιστική συρρίκνωση και κατάργηση της δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» αναφέρει.

Στο μεταξύ, τις παραιτήσεις τους έχουν αποστείλει στον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης και Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης, σε συνέχεια της απόφασης παραίτησης των μελών των δημοτικών συμβουλίων των δύο πόλεων του Λασιθίου, με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον νομό. Οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ