Εξομολογούσε με αγκαλιές!

Αργία επτάμιση ετών στον θερμόαιμο πρώην αρχιμανδρίτη μετά από καταγγελίες για άσεμνες ενέργειες κατά το μυστήριο.

Οταν εξομολογούσε τις πιστές δεν άκουγε αυτά που είχαν να του πουν,(σύμφωνα με καταγγελίες) αλλά είχε στο νου του πώς θα ικανοποιούσε τις σεξουαλικές του ορέξεις πάνω τους!

Ο… θερμόαιμος ιερέας από την Αλεξανδρούπολη υπέστη κυρώσεις από το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο κατηγορούμενος από δεκάδες θύματα για άσεμνες ενέργειες κατά τη διάρκεια του μυστηρίου.

Συγκεκριμένα, του υποβλήθηκε ποινή επτάμισι ετών αργίας, ενώ του αποστερήθηκε το οφίκιο του αρχιμανδρίτη.

Με απλά λόγια, ο κληρικός δεν θα μπορεί για τα επόμενα επτάμισι χρόνια να πραγματοποιεί την παραμικρή ιερατική πράξη, ενώ όταν εκτίσει την ποινή του θα επιστρέψει στα καθήκοντά του ως απλός ιερέας!

Φυσικά του απαγορεύτηκε να εξομολογεί στο εξής, αφού του αφαιρέθηκε ο τίτλος του πνευματικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, το κατηγορητήριο με βάση το οποίο καταδικάστηκε ο παπάς ήταν βαρύ και αφορούσε «εναγκαλισμούς, θωπείες και ασπασμούς θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του», «κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητος κατά συρροήν σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του»,

«παράβαση κατά συρροήν της δοθείσης υπ’ αυτού μοναχικής ομολογίας περί παρθενίας» και «δεινότατο σκανδαλισμό της συνειδήσεως των πιστών».

Η ιστορία με πρωταγωνιστή τον γνωστό στην Αλεξανδρούπολη ιερέα έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις όχι μόνο λόγω των καταγγελιών από τα θύματα, αλλά και εξαιτίας της θέσης που είχε διατηρήσει ο παπάς, ο οποίος μέσω του δικηγόρου του είχε κατηγορήσει τον μητροπολίτη κάνοντας λόγο για προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διασυρμού του.

Στη σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει το καλοκαίρι ο συνήγορος υπεράσπισής του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «άπαντες οι καταγγέλλοντες, κάποιοι έμμεσα και κάποιοι άμεσα, ομολογούν ότι προέβησαν στην καταγγελία έπειτα από συνάντησή τους και με πρωτοβουλία του μητροπολίτη».

Από την πλευρά της, πάντως, η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως είχε μιλήσει για «μακρά και επώδυνη δικαστική διαδικασία», σημειώνοντας πως ακολούθησε τα προβλεπόμενα.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ