Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Τσουνάμι αγάπης για τη Μυρτώ!

Διπλασιάστηκαν ήδη τα χρήματα που απαιτούνταν, 45 ημέρες πριν ολοκληρωθεί ο έρανος για την άτυχη 16χρονη.

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η συγκινητική ανταπόκριση της ομογένειας για τη χρηματική βοήθεια που έχει ανάγκη η 16χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη προκειμένου να αγοράσει το ειδικό μηχάνημα που θα της επιτρέπει να επικοινωνεί με την οικογένειά της, αλλά θα τη βοηθήσει και στη διατροφή της.


Μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και τις φωτογραφίες του άτυχου κοριτσιού μέσα από το νοσοκομείο, που ήρθαν πρώτη φορά στη δημοσιότητα, οι Ελληνες απέδειξαν άλλη μία φορά ότι διαθέτουν ψυχή και καρδιά. Η εικόνα του κοριτσιού, με εμφανή τα σημάδια από την άγρια επίθεση που δέχτηκε το καλοκαίρι του 2012 από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην Πάρο, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλο τον κόσμο.


Ετσι, αν και σύμφωνα με την ιστοσελίδα youcaring.com που άνοιξε η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανών Σωματείων Νέας Αγγλίας (μέσω αυτής μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει από το υστέρημά του)  απαιτείται το ποσό των 25.000 δολαρίων για να αγοραστεί το ειδικό μηχάνημα που θα δώσει ανάσα ελπίδας και ανακούφισης στο άτυχο κορίτσι, μέχρι και αργά χθες το απόγευμα το ποσό που είχε συγκεντρωθεί ήταν διπλάσιο. Συγκεκριμένα, 45 ημέρες πριν ολοκληρωθεί ο έρανος για τη 16χρονη έχουν ήδη μαζευτεί 53.363 δολάρια, ένα ποσό που κάθε ώρα που περνά ολοένα μεγαλώνει.


Η Μυρτώ πλέον νοσηλεύεται στο Spaulding Hospital της Βοστώνης και έπειτα από αλλεπάλληλες εγχειρήσεις δίνει τον δικό της αγώνα για να ανακτηθεί έστω ένα μικρό τμήμα της ικανότητας για επικοινωνία και της κινητικής λειτουργίας της. Σε αυτόν τον αγώνα ευτυχώς δεν είναι μόνη της. Στο πλευρό της, εκτός από τη μητέρα της, βρίσκονται οι φίλοι της που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έρανο αγάπης μέσω της ιστοσελίδας youcaring.com προκειμένου να συγκεντρωθούν τα 25.000 ευρώ.


Την επόμενη εβδομάδα η Μυρτώ αναμένεται να υποβληθεί σε άλλη μία χειρουργική επέμβαση, αυτή τη φορά στη σπονδυλική στήλη, με το κόστος της να ανέρχεται στα 80.000 δολάρια. Σε περίπτωση δε που τα πράγματα από δω και πέρα πάνε κατ’ ευχήν, ίσως η Μυρτώ να λάβει ένα μοναδικό δώρο, καθώς οι θεράποντες ιατροί της προγραμματίζουν να της δώσουν εξιτήριο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ώστε η 16χρονη να επιστρέψει στην Ελλάδα.


Δάκρυα συγκίνησης από τη μητέρα της


Ακόμη και η μητέρα της 16χρονης Μυρτούς δεν περίμενε ότι η ανταπόκριση του κόσμου θα ήταν τόσο μεγάλη και άμεση προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό για την αγορά του ειδικού μηχανήματος. Η Μαίρη Κοτρώτσου, που δεν έχει λείψει ούτε λεπτό από το πλευρό της κόρης της, σε δηλώσεις της σημείωσε: «Η Μυρτώ κάνει μικρά βήματα κάθε ημέρα και η αλλαγή είναι τεράστια σε σχέση με τις πρώτες εβδομάδες».


Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη συμπαράσταση που γνώρισε από τους Ελληνες των ΗΠΑ αλλά και απ’ όλον τον κόσμο. «Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση. Βοήθεια δεν είναι μόνο τα χρήματα, βοήθεια είναι και μια καλή κουβέντα» ανέφερε η μητέρα της 16χρονης. Μιλώντας για την κατάσταση της υγείας της κόρης της σημείωσε πως αν και δεν μπορούμε να μιλάμε για ραγδαία εξέλιξη, κάθε ημέρα για τη Μυρτώ είναι σημαντική, καθώς κάνει μικρά βήματα και όπως της λένε οι γιατροί, «από τις μικρές αλλαγές έρχονται οι μεγάλες».


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...