Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Το όνειρο που έγινε εφιάλτης

Ο ισχυρός πρώην άντρας της Μοντ Βερσίνι έκανε τη ζωή της κόλαση όταν απήγαγε τα τρία παιδιά τους και τα μετέφερε στο Μεξικό.

Το ειδύλλιο με τον άνδρα που είχε εξουσία και της πρόσφερε ζωή με πολυτέλειες α λα «Δυναστεία» αποδείχθηκε μια παγίδα που έμελλε να στερήσει το σημαντικότερο πράγμα που μπορεί να στερήσει κανείς από μια μητέρα, τα παιδιά της! Ο λόγος για τη Γαλλίδα Μοντ Βερσίνι, πρώην σύζυγο του πανίσχυρου αλλά και σκοτεινών πρακτικών Μεξικανού πολιτικό Αρτούρο Μοντιέλ Ρόγιας, η οποία έχει να δει δεκαπέντε μήνες τα παιδιά της, τον Αντριάν και τη Σοφία, δίδυμα οκτώ ετών, και τον επτάχρονο Αλέξι.

Η 39χρονη έχει εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα για να μπορέσει να εξασφαλίσει ότι τα τρία της παιδιά θα επιστρέψουν στη Γαλλία από το Μεξικό, όπου τα έχει πάει ο πατέρας τους μετά την απαγωγή τους. Η τελευταία ενέργειά της ήταν να απευθυνθεί στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ προκειμένου να πιέσει και σε πολιτικό επίπεδο για την εφαρμογή της σχετικής απόφασης του δικαστηρίου. 

Στο ίδιο πλαίσιο, παραχώρησε συνέντευξη και στο γαλλικό περιοδικό «Paris Match» μέσα από το παιδικό δωμάτιο στο παρισινό της διαμέρισμα, όπου πια είναι άδεια τα κρεβάτια των παιδιών, στα οποία ξαπλώνει αγκαλιάζοντας τα παιχνίδια τους για να νιώσει ότι τα έχει κοντά της. Μιλάει μαζί τους για ένα λεπτό από το τηλέφωνο όταν ο πατέρας τους αποφασίζει -αραιά και που- να της κάνει αυτή τη χάρη. Ο νόμος μπορεί να έχει κρίνει ότι είναι παράνομο αυτό που έκανε ο 69χρονος σήμερα Ρόγιας, η δύναμή του όμως αποδεικνύεται αρκετή για να τον παρακάμψει. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ήταν κυβερνήτης της κεντρικής επαρχίας στο Μεξικό μέχρι το 2005, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν ο «άρχοντας» 16 εκατομμυρίων κατοίκων, γεγονός που τον καθιστούσε το νούμερο 2 σε επίπεδο εξουσίας στη χώρα του. Αν και έκτοτε το κύρος του έχει αμαυρωθεί από μια σειρά σκανδάλων, σήμερα φιγουράρει ως ο πολιτικός μέντορας του νυν προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο. 

Την πρώτη φορά που τον γνώρισε, τον Ιανουάριο του 2001, η Μοντ ήταν «γοητευμένη από τη χαρισματική προσωπικότητά του, την κομψότητα και τη γοητεία του». Είχε ταξιδεύσει στο Μεξικό για λογαριασμό ενός ειδησεογραφικού πρακτορείου της Ισπανίας. Με διάφορες δυσκολίες κατάφερε να εξασφαλίσει συνέντευξη με τον κυβερνήτη. Εκείνος το ίδιο βράδυ φρόντισε να της στείλει ένα μεγάλο καλάθι με όλα τα αγαθά της περιοχής που συνοδευόταν από ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε πως ήθελε να την ξαναδεί πολύ σύντομα. Η Μοντ ένιωσε κολακευμένη και δέχθηκε. Τότε ο Αρτούρο επιστράτευσε τα μεγάλα μέσα για να επισφραγίσει τη γοητεία που της ασκούσε: με το ελικόπτερό του της έδειξε ολόκληρη την επαρχία που διοικούσε, ενώ της εξασφάλισε συνεντεύξεις με πολύ υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στο Μεξικό. Το πρώτο τους όμως ρομαντικό τετ-α-τετ έγινε δύο μήνες μετά σ’ ένα εστιατόριο. Εκεί της αποκάλυψε τα αισθήματά του, αλλά η Μοντ έπρεπε να γυρίσει στη Γαλλία. Ο Μοντιέλ, για να της δείξει ότι θα έκανε τα πάντα γι’ αυτήν, πήρε το ιδιωτικό του τζετ και την επισκέφτηκε. Οι δυο τους παντρεύτηκαν έναν χρόνο μετά την πρώτη τους συνάντηση. Το 2004 ήρθαν στον κόσμο τα δίδυμα, ο Αντριάν και η Σοφία. Ο μεξικανικός αλλά και ο γαλλικός Τύπος έπλεξαν το εγκώμιο ενός ειδυλλίου που ήταν βγαλμένο από τα παραμύθια.

Ζήλια, αλκοόλ και κατάθλιψη

Η Μοντ ως σύζυγος του κυβερνήτη καταπιάστηκε με μια σειρά από φιλανθρωπικές δραστηριότητες, μέχρι που έμεινε και πάλι έγκυος. Γέννησε τον Αλέξι το 2005, τη χρονιά που όλα κατέρρευσαν για τον Ρόγιας αλλά και για το ζευγάρι. Ο κυβερνήτης που είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας, έξι μήνες πριν τις εκλογές αναγκάστηκε να αποσυρθεί εξαιτίας  αποκαλύψεων ότι είχε υπεξαιρέσει 200 εκατομμύρια δολάρια. Οι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν κάθε τους κίνηση και ο πολιτικός, όπως αποκαλύπτει η Μοντ, έπεσε σε κατάθλιψη. Αρχισε να πίνει, να γίνεται δεσποτικός, κτητικός και ζηλιάρης. Το διαζύγιό τους βγήκε το 2007 και η Βερσίνι επέστρεψε στη Γαλλία με τα παιδιά της. Ο πατέρας τους τα έβλεπε Χριστούγεννα, Πάσχα και έναν μήνα το καλοκαίρι. Ο μικρότερος είχε αυτισμό, αλλά η μητέρα του φρόντισε με τη βοήθεια ειδικών να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να φοιτήσει σε κανονικό σχολείο. Το λάθος της ήταν ότι δέχθηκε να έχει νταντάδες από το Μεξικό που πλήρωνε ο Ρόγιας. Αυτές τού έδιναν όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν για να οργανώσει την απαγωγή των παιδιών του. Οπως διαπίστωσε και δικαστήριο στο Μεξικό, τα έχει απομονωμένα για να μην έχουν επαφή με τη μητέρα τους, ενώ τους κάνει και πλύση εγκεφάλου. Παρ’ όλα αυτά, η Βερσίνι δεν έχει καταφέρει να τα σφίξει και πάλι στην αγκαλιά της. «Κοινοί φίλοι με έχουν προειδοποιήσει ότι ο Αρτούρο θέλει να κρατήσει τα παιδιά με κάθε κόστος» λέει η ίδια, που ωστόσο δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί από την προσπάθεια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...