Δεκαεννέα χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα από το οποίο βγήκε νικητής, μπαίνει στον κόσμο των επιχειρήσεων με ένα μοναδικό εστιατόριο.
Στη ζωή του δίνει τον τίτλο «Μια ενδιαφέρουσα ζωή». Εχει πολλούς λόγους για να χαίρεται και ταυτόχρονα να αισθάνεται υπερήφανος: είναι φοιτητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, κατασκευαστής χειροποίητων δερμάτινων τσαντών, ενώ εδώ και λίγες ημέρες ο Βασίλης Δοσούλας είναι μέλος μιας πρωτότυπης επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει να κάνει να κάνει με γεύσεις από μανιτάρια.
Είναι το ίδιο αγόρι που όλοι γνωρίσαμε πριν από 19 χρόνια, όταν -10 ετών παιδί τότε- ήρθε αντιμέτωπο με τον εφιάλτη. Εκείνο το πρωινό του Αυγούστου βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον θείο του στη βάρκα τους και ψάρευαν, όταν είδαν ένα ιπτάμενο δελφίνι να έρχεται προς το μέρος τους. Πήδησαν στη θάλασσα, αλλά ο Βασίλης χτυπήθηκε από το σκάφος και έχασε τα δύο του πόδια.
Από τότε βγήκε νικητής σε όλες τις μάχες που έδωσε. Και τώρα ο 29χρονος σήμερα Βασίλης μπαίνει στον στίβο των επιχειρήσεων με μια πρωτότυπη ιδέα, έστω και σε καιρό κρίσης. Μπορεί έως πρόσφατα η σχέση του με τα μανιτάρια να ήταν μόνο η… γευστική απόλαυση, εξελίχτηκε όμως σε μεγάλη αγάπη που τον οδήγησε να μάθει τα πάντα γύρω από την «τροφή των θεών», χάρη στη γνωριμία του με τους κατάλληλους ανθρώπους.
Η «τροφή των θεών»
«Μαζί με τον Στράτο Γιδόπουλο και τον Χάρη Φετφατζή αναζητούσαμε από το καλοκαίρι μια ιδέα που θα μας άρεσε, ώστε τη φιλία μας να τη σφραγίσουμε και μέσα από μια συνεργασία…» εξηγεί στην «Espresso» ο Βασίλης Δοσούλας, ο οποίος καθημερινά βρίσκεται στο εστιατόριο της Γλυφάδας, αφού θεωρεί πως έχει πολλά να μάθει ακόμα για τα μανιτάρια και τον τρόπο σερβιρίσματός τους.
«Την ιδέα τη δανειστήκαμε από έναν φίλο μας, τον Νίκο Πάλλα, ο οποίος ζει στα Γρεβενά και σε λίγο διάστημα θα έχει το πρώτο μουσείο μανιταριών. Εκείνον επισκεφτήκαμε και από εκείνον μάθαμε όλα τα απίθανα μυστικά τους. Επίσης μας βοήθησε πολύ με τις γνώσεις του και ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο οποίος είναι πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδος. Ετσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα εστιατόριο στο οποίο θα σερβίρονται πιάτα με βασικό υλικό τα μανιτάρια σε διάφορες γεύσεις».
Στο MushRoom Restaurant, στη Γλυφάδα, οι λάτρεις των μανιταριών μπορούν να δοκιμάσουν την αγαπημένη τους τροφή μέσα από μια μεγάλη γκάμα, η οποία αποτελείται από τουλάχιστον 20 διαφορετικά είδη, άλλα άγρια και άλλα καλλιεργήσιμα.
«Εκτός από φαγητά, προσφέρουμε γλυκά από μανιτάρια αλλά και απολαυστικά κοκτέιλ. Οσοι λατρεύουν την τροφή αυτή κοντά μας έχουν την ευκαιρία να βρουν και να μάθουν τα πάντα, αφού τα μανιτάρια είναι πραγματικά γευστικά και θρεπτικά για όλους».
Το κατάστημα έκανε εγκαίνια πριν από λίγες ημέρες και εκεί βρέθηκαν πολλοί επώνυμοι που αγαπούν τα μανιτάρια. Ανάμεσά τους, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Βίκυ Κουλιανού και ο Γιώργος Ντάβλας.
Χειροποίητες τσάντες
Εκτός όμως από την καθημερινή ενασχόλησή του με το εστιατόριο, ο Βασίλης Δοσούλας εξακολουθεί να κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες, ενώ έχει στα σκαριά και μια σπουδαία συνεργασία εκτός συνόρων.
«Το πανεπιστήμιο σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το εγκαταλείψω, τις χειροποίητες τσάντες όμως όχι, αφού είμαι έτοιμος τώρα να συνεργαστώ και με ένα εργοστάσιο στην Αμερική. Ουσιαστικά, εγώ θα τους στέλνω τα σχέδια και εκείνοι θα τα κατασκευάζουν. Μου αρέσει πολύ η ιδέα αυτή και τη σκέφτομαι θετικά, ενώ μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω και μαζί με την αδελφή μου, που είναι fashion designer» αποκαλύπτει.
ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ – Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΝΑΣ