Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Αγωνας ζωής και κορυφής

To ντέρμπι της Τούμπας κόβει την ανάσα στη Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ και τον Αρη να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους.


Η ώρα του μεγάλου ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έφτασε! ΠΑΟΚ εναντίον Αρη αύριο (19.30) στην Τούμπα, με την πόλη να είναι στο πόδι.


Η αναμέτρηση κόβει την ανάσα, έστω κι αν ο Αρης έχει πραγματοποιήσει κακό ξεκίνημα και βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, έχοντας απέναντί του τον δεύτερο του πίνακα ΠΑΟΚ. Σίγουρα το ντέρμπι θα είχε ακόμα ωραιότερο χρώμα, αν στην Τούμπα υπήρχαν και οπαδοί των «κιτρίνων», αλλά η Αστυνομία είπε πως θα πρέπει να μείνουν άδειες αρκετές θύρες για να εγγυηθεί την ασφάλεια. Ο ΠΑΟΚ πάντως ήταν θετικός στο να βρεθούν στο γήπεδο και οπαδοί του Αρη.
Ετσι το ντέρμπι θα γίνει παρουσία μονάχα φίλων του «Δικεφάλου».


Για τον ΠΑΟΚ είναι αγώνας κορυφής, καθώς πιθανό στραβοπάτημά του ενδέχεται να τον απομακρύνει σημαντικά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (βρίσκονται ήδη στο +6 οι «ερυθρόλευκοι»). Ο Στέφενς έχει να αντιμετωπίσει το δεδομένο πρόβλημα του Βίτορ που είναι εδώ και αρκετές μέρες εκτός, αλλά και του Κωνσταντινίδη που τραυματίστηκε στο γόνατό του. Γρίφο αποτελεί η αγωνιστική ετοιμότητα των Τζιόλη, Σαλπιγγίδη και Κίτσιου που βρέθηκαν στην Εθνική και ιδιαίτερα οι δύο πρώτοι είναι «φορτωμένοι» με -δύσκολα- αγωνιστικά λεπτά.


Ο Στέφενς βέβαια τους ξεκούρασε αυτές τις μέρες δίνοντάς τους ρεπό και βάζοντάς τους σε χαλαρά προγράμματα, αλλά σίγουρα μια ανησυχία για το πόσο γεμάτες είναι οι μπαταρίες τους υπάρχει. Ενδεχομένως να κρίνει τη χρησιμοποίησή τους από την αρχή της αναμέτρησης την τελευταία στιγμή ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» και έπειτα από κουβέντα που θα έχει μαζί τους. Γι’ αυτό άλλωστε δεν έκανε καθόλου δοκιμή ενδεκάδας στις τελευταίες προπονήσεις.


Οσο για τον Αρη, ο αγώνας είναι ζωής. Εστω και ένας βαθμός δεν αποκλείεται να φανεί υπερπολύτιμος, όταν γίνει το φετινό ταμείο. Ο Μιλίνκοβιτς ποντάρει στο κίνητρο και τη διάθεση των παικτών του, και περιμένει να τα δώσουν όλα στο ντέρμπι. Αναμένεται να παρατάξει 4-3-3, με τους Ηρακλή και Τριανταφυλλάκο να φαίνεται πως θα παίξουν αμυντικά χαφ, ενώ στην επίθεση θα βρεθούν οι Ουντότζι, Μανιάς και Αγγελούδης. Στα μετόπισθεν ο Πουλίδο μένει εκτός και στη μάχη ρίχνεται ο Κύργιας. Απώλεια είναι ο Αγκάνθο, που δεν είναι 100% έτοιμος και λογικά δεν θα παίξει. Στα ευχάριστα για τον Μιλίνκοβιτς, ότι από την Πέμπτη προπονούνται κανονικά οι Παπαδόπουλος και Τσουμάνης, και εκτός απροόπτου υπολογίζονται.


Αντίθετα, ο Ιμπε έκανε θεραπεία όλη την εβδομάδα και αποτελεί κι εκείνος απώλεια. Το ίδιο και ο Ρένια, που υπέστη κάκωση στην ωμοπλάτη. Η κατάστασή του βέβαια δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο να συμπεριληφθεί στα πλάνα, έστω κι αν καταφέρει να προπονηθεί σήμερα.


Ασπρόμαυρο προβάδισμα στην προϊστορία


Στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ έχει σύμμαχό του και την προϊστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων, καθώς υπερτερεί αισθητά σε όσες έχουν γίνει με εκείνον γηπεδούχο. Σε επίπεδο Α’ Εθνικής λοιπόν και σε συνολικά 53 παιχνίδια που έχουν πραγματοποιηθεί ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει 30 νίκες, έναντι μόλις 9 του Αρη, ενώ 14 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Οσον αφορά το Κύπελλο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετράει 3 επικρατήσεις, ενώ υπάρχουν και 2 ισοπαλίες.


Η τελευταία επίσκεψη πάντως του Αρη στην Τούμπα ήταν τραυματική, καθώς πέρσι ο ΠΑΟΚ τον διέλυσε με 4-1 δείχνοντας ξεκάθαρα ποιος ήταν το αφεντικό. Στο προπέρσινο πρωτάθλημα ο Αρης είχε φύγει με 0-0 από την Τούμπα. Απομένει λοιπόν να δούμε φέτος αν τελικά η μπίλια θα καθίσει ξανά στο μαύρο, όπως δηλαδή συμβαίνει τις περισσότερες φορές που συναντιούνται οι δύο αντίπαλοι στην Τούμπα.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...