Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Εκαναν ρινγκ το δικαστήριο

Απίστευτες σκηνές στην αίθουσα του Εφετείου Κακουργημάτων, με τους συγγενείς των θυμάτων να γρονθοκοπούν τους κατηγορούμενους απαγωγείς.


Σε… ρινγκ μετατράπηκε χθες, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, η αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου διεξάγεται η δίκη της σπείρας των απαγωγέων που κρατούσαν ομήρους χρυσοχόους και επιχειρηματίες μέχρι να αποσπάσουν λύτρα από τις οικογένειές τους!


Την ώρα που η Ε.Μ., μία εκ των βασικών μαρτύρων, κατέθετε στο δικαστήριο περιγράφοντας με δάκρυα στα μάτια τις τραγικές στιγμές που έζησε επί 25 ολόκληρες ημέρες στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών, συγγενής του θύματος δεν άντεξε και μαινόμενος υπερπήδησε τα ξύλινα κιγκλιδώματα και επιτέθηκε με γροθιές στους κατηγορουμένους!


Η επίθεση


Το οργισμένο ξέσπασμά του πυροδότησε την άμεση αντίδραση και των υπόλοιπων θυμάτων και συγγενών που βρίσκονταν στο ακροατήριο, με αποτέλεσμα η αίθουσα να μετατραπεί σε… πεδίο μάχης. Οι συγγενείς εκτόξευσαν καρέκλες προς την πλευρά των κατηγορουμένων, ενώ, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, οι μόλις τρεις αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη Δ70Ε αίθουσα του πρώτου ορόφου του Εφετείου δεν ήταν αρκετοί για να «αναχαιτίσουν» το οργισμένο πλήθος. Ακολούθησαν πρωτόγνωρες σκηνές στα δικαστικά χρονικά, με τους συγγενείς να χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές όποιον κατηγορούμενο έβρισκαν μπροστά τους.


Η έδρα του δικαστηρίου αποχώρησε κατευθείαν, ενώ οι συνήγοροι επιχείρησαν μάταια να κατευνάσουν τα πνεύματα. Εν τέλει, η τάξη στο δικαστήριο αποκαταστάθηκε με την επέμβαση των αστυνομικών που βρίσκονταν στις υπόλοιπες αίθουσες του ορόφου, οι οποίοι ακούγοντας τη φασαρία έσπευσαν να συνδράμουν. Μόλις η έδρα επανήλθε, οι συνήγοροι αιτήθηκαν τη μεταφορά της δίκης των εννέα κατηγορουμένων σε μεγαλύτερη και συνεπώς… ασφαλέστερη αίθουσα.


Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίστηκε με τη συγκλονιστική κατάθεση της Ε.Μ., η οποία περιέγραψε καρέ καρέ την απαγωγή της από τη σπείρα τον Μάιο του 2012, την παραμονή της για σχεδόν έναν μήνα στο κρησφύγετο-αποθήκη όπου οι δράστες κρατούσαν τα θύματά τους και τον φόβο της, που μέρα με τη μέρα κορυφωνόταν.


Η μαρτυρία


«Με απειλούσαν συνέχεια. “Θα σκοτώσουμε το παιδί και τον άντρα σου, αν τολμήσεις να μιλήσεις σε κανέναν, θα σου κόψουμε τα χέρια…” μου έλεγαν συνεχώς» ανέφερε με τρεμάμενη φωνή η Ε.Μ., τονίζοντας ότι οι απειλές γίνονταν όλο και πιο σκληρές, όσο περνούσαν οι εβδομάδες και τα λύτρα δεν κατατίθεντο.


Η γυναίκα, που ζούσε υπό άθλιες συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια της ομηρίας της, έχει αναγνωρίσει τέσσερις από τους κατηγορουμένους ως δράστες της απαγωγής. Μάλιστα, ο ένας είναι συγγενής της εξ αγχιστείας! «Μου έχουν κάνει μεγάλη ζημιά. Δεν μπορώ να συνεχίσω τη ζωή μου, φοβάμαι…» είπε η Ε.Μ. ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της.


Νωρίτερα είχαν καταθέσει ακόμα ένα θύμα της συμμορίας -ο 32χρονος γιος επιχειρηματία ο οποίος απήχθη τον Μάρτιο του 2012- και ο πατέρας του. Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...