Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Από τον… Θωρ στον Οδυσσέα!

Ο 32χρονος Βρετανός ηθοποιός Τομ Χίντλεστον που μεγάλωσε με Ομηρο και λατρεύει την Ελλάδα.

Μπορεί να πρωταγωνιστεί στο σίκουελ της Marvel «Thor: Ο Σκοτεινός Κόσμος» που προβάλλεται αυτές τις μέρες, όμως ο Τομ Χίντλεστον (ή, αλλιώς, ο κινηματογραφικός Λόκι) μοιάζει γεννημένος για να υποδυθεί έναν ήρωα της ελληνικής μυθολογίας. Ο Βρετανός σταρ, που ερμηνεύει στη μεγάλη οθόνη τον κακό αδερφό του Thor, είναι λάτρης της Ελλάδας και δεν το κρύβει. Με κάθε ευκαιρία, μάλιστα, απαγγέλλει στίχους από έργα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων!


Ο 32χρονος ηθοποιός, ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο, από πολύ μικρός αγάπησε τις ξένες γλώσσες και τους ξένους λαούς. Ετσι, όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσει τι ήθελε να σπουδάσει, δήλωσε χωρίς δεύτερη σκέψη στους γονείς του: «Κλασικές σπουδές». Ξεκίνησε να φοιτά στο κολέγιο Ιτον, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου βραβεύτηκε ως αριστούχος δύο χρονιές. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων κλασικής φιλολογίας, φιλοσοφίας, ιστορίας, αρχαιολογίας και τέχνης, τον κέρδισε ιδιαίτερα η ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και της ελληνικής μυθολογίας. Οχι τυχαία, επεδίωξε να μάθει αρχαία ελληνικά και διδάχτηκε τους αρχαίους Ελληνες ποιητές. Μάλιστα, όταν τον ρωτάει κανείς ποιον αρχαία Ελληνα θεό θα ήθελε να υποδυθεί, απαντάει κατηγορηματικά: «Τον Διόνυσο ή τον Οδυσσέα».


Ειδικά για τον Οδυσσέα, έχει πει ότι τον θεωρεί «τον σημαντικότερο ήρωα από κάθε άλλη ιστορία επειδή πέρασε δέκα χρόνια πολεμώντας στην Τροία και έπειτα άλλα δέκα για να επιστρέψει σπίτι του, παρά τις αντιξοότητες. Οσο για το ταξίδι, ήξερε ότι αυτό αξίζει από μόνο του!» Ο Τομ Χίντλεστον θυμάται ότι κάποιος του πρωτοδιάβασε την ιστορία της Οδύσσειας όταν ήταν μόλις επτά ετών. Τότε βέβαια μεγαλύτερη εντύπωση δεν του είχε κάνει ο Οδυσσέας, «αλλά εκείνα τα τέρατα οι Κύκλωπες, με το ένα μάτι στη μέση του μετώπου τους!»


Ο ανερχόμενος ηθοποιός μιλάει ακόμα λατινικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά, ενώ έχει πάρει πτυχίο και από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης, αφού όσο καιρό σπούδαζε στο Κέιμπριτζ ανακάλυψε και το ταλέντο του στην υποκριτική. Μάλιστα, το διάστημα εκείνο είχε ανεβάσει με τους συμφοιτητές του την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή. Οχι τυχαία, σε πρόσφατη κοινή συνέντευξη που έδωσε με τον συμπρωταγωνιστή του στην ταινία «Το Αλογο του Πολέμου», Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, άρχισε να απαγγέλλει στίχους της «Ηλέκτρας» απ’ έξω αφήνοντας τους πάντες άφωνους!


Ενας πανάγαθος… κακός!


Τα πρώτα βήματα της καριέρας του τα έκανε στο σανίδι εμφανιζόμενος στον «Οθέλλο» στο πλευρό του Γιούαν Μακ Γκρέγκορ και αποσπώντας στη συνέχεια το βραβείο Λόρενς Ολίβιε για την ερμηνεία του στο έργο «Cymbeline» του Σαίξπηρ. Στο ευρύ κοινό όμως έγινε γνωστός με τον ρόλο του Λόκι στις κινηματογραφικές μεταφορές των κόμικς της Marvel, «Thor» και «Εκδικητές». Ο ίδιος είχε υποβληθεί σε αυστηρή δίαιτα και είχε γυμναστεί σκληρά για να χτίσει το μυϊκό του σύστημα έτσι ώστε να κερδίσει τον ρόλο του ίδιου του Thor, όμως ο σκηνοθέτης Κένεθ Μπράνα θεώρησε ότι ήταν καταλληλότερος για τον ρόλο του Λόκι.


Ετσι, πολύ γρήγορα το κοινό τον συνδύασε με το πρόσωπο του «κακού», παρά το γεγονός ότι όσοι τον γνωρίζουν καλά κάνουν λόγο για ένα πολύ ευγενικό παιδί που δεν ξεχνά ποτέ όσους τον βοήθησαν και παραμένει προσγειωμένο – παρά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει. Και αυτό μπορεί να διαπιστωθεί άλλωστε και από τις δηλώσεις του ίδιου, που με κάθε ευκαιρία αναγνωρίζει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Μπράνα, ανοίγοντάς του τον δρόμο για συνεργασία με τους «μεγάλους» του κινηματογράφου, τον Γούντι Αλεν και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, στις ταινίες «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και «Το Αλογο του Πολέμου» αντίστοιχα.


Σε ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή, δηλώνει εργένης. Παρά το γεγονός όμως ότι δεν έχει αποκτήσει τη δική του οικογένεια, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι αφορά τα παιδιά. Είναι ενεργός εθελοντής της UNICEF και στις αρχές της φετινής χρονιάς μάλιστα δέχτηκε να ταξιδέψει στη Γουινέα για να επισκεφτεί από κοντά εκατοντάδες φτωχά παιδιά και να ζήσει για μία βδομάδα ξοδεύοντας λιγότερο από ένα ευρώ τη μέρα, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...