Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ανοιξε φτερά στο κρύο

Ο «Δικέφαλος» εξασφάλισε την πρόκρισή του στους 32 του Europa League και με νίκη επί της Αλκμααρ στην Τούμπα τερματίζει στην πρώτη θέση.


Ζεστές «κάννες» είχαν οι Λούκας και Κίτσιου στην παγωμένη Αστάνα και με δύο υπέροχα γκολ χάρισαν τη νίκη (2-0) στον ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα της Σαχτέρ Καραγκάντι.


Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής αναμέτρησης. Οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς στάθηκαν καλά στο (συνθετικό) τερέν της «Αστάνα Αρίνα» και πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν για να κλειδώσει η πρόκριση και να φουλάρουν για την πρωτιά στον όμιλο.


Συνεχίζουν λοιπόν αήττητοι (με 11 πόντους) στο Europa League και την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται (12/12) την Αλκμααρ στην Τούμπα, σε ένα ματς που αναμένεται να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα για τους Θεσσαλονικείς.


Καλό ρυθμό είχε το πρώτο 45λεπτο, με τις δύο ομάδες να ανοίγονται για να πετύχουν το γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 18′, όταν ο Σίμτσεβιτς σούταρε δυνατά, αλλά ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη στιγμή στο 38′, όταν το πλασέ του Στοχ εξουδετέρωσε ο Μόκιν.


Ανάλογο σκηνικό και στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 46′ ο Λούκας έριξε την… προειδοποιητική βολή με ένα σουτ που πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του γκολκίπερ της Σαχτέρ. Oμως, στο 54′ ο Ισπανός μεσοεπιθετικός βρήκε δίχτυα με ωραίο τρόπο, έστω κι αν είχε τη… βοήθεια του Ντζίντιτς και της τύχης. Στη σέντρα-σουτ που έξανε από αριστερά, η μπάλα «κρέμασε» τον Μόκιν και έγινε το 0-1.


Η συνέχεια ανήκε στη Σαχτέρ που απείλησε με σουτ του Κάνιας στο 73′ και πλασέ του Χιζνιτσένκο στο επόμενο λεπτό. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πέτυχε γκολ. Στις καθυστερήσεις ο Σαλπιγγίδης πάσαρε στον Κίτσιου και ο τελευταίος με δυνατό σουτ σχεδόν από τη μικρή περιοχή έκανε το 0-2. Λίγο νωρίτερα ο «Σάλπι» είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι κάνοντας έτσι την 66η συμμετοχή του στο πρώην Κύπελλο UEFA και νυν Europa League.


Με αυτή την επίδοση έπιασε τον Εντι Σίφο στην πέμπτη θέση της κατάταξης με τους ποδοσφαιριστές που έχουν τις περισσότερες παρουσίες στη διοργάνωση.


Σαχτέρ Καραγκάντι (Βίκτορ Κουμούκοφ): Μόκιν, Σίμτσεβιτς, Μάλι, Ντζίντιτς, Ταράσοφ, Παριβάεφ (82′ Παϊζάνοφ), Βίσιους, Κάνιας, Φινοντσένκο, Γκαζαριάν (66′ Λούνιν), Χιζνιτσένκο (76′ Ζένκοβιτς).


ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας (90′ Νέτσιντ), Νίνης (83′ Σαλπιγγίδης), Στοχ (78′ Βούκιτς), Αθανασιάδης.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...