Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Πεδίον (αλλοδαπών, συμμοριών, ναρκομανών) Άρεως

Το περίφημο πάρκο της Αθήνας, μετά την ανάπλαση που κόστισε 9,6 εκατ. ευρώ, παραδόθηκε για χρήση σε όσους (όμως) δεν… φοβούνται να κυκλοφορήσουν!

Εξαθλιωμένοι τοξικομανείς αγοράζουν τη δόση τους και «χτυπούν» ενέσεις μπροστά σε οικογένειες και παιδιά. Ρακένδυτοι άστεγοι κοιμούνται πάνω σε χαρτόνια και τρώνε κομμάτια ψωμιού που προορίζονται για ζώα. Συμμορίες αλλοδαπών συμπλέκονται με μαχαίρια και σπασμένα μπουκάλια, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ανυποψίαστων πολιτών. Ομοφυλόφιλοι κάνουν πιάτσα και συνουσιάζονται πίσω από θάμνους και δέντρα. Αγέλες αδέσποτων σκυλιών επιτίθενται σε περαστικούς. Σκουπίδια παντού. Φωτισμός ελλιπής! Φύλαξη πουθενά! Καλώς ήρθατε στο μαγικό… Πεδίον του Αρεως!


Η «Espresso» επισκέφτηκε το περίφημο άλσος της Αθήνας και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες που μαρτυρούν την πλήρη εγκατάλειψη του προ τριετίας αναπλασμένου πάρκου, το οποίο κόστισε μόλις… 9.663.990 ευρώ (με χρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ και από εθνικούς πόρους).


Εμπόριο ναρκωτικών…


Στο νότιο τμήμα του πάρκου, λίγα μόλις μέτρα από την κεντρική είσοδο και το άγαλμα του Κωνσταντίνου, οι έμποροι ναρκωτικών και τα βαποράκια πουλάνε ανενόχλητοι τις δόσεις του θανάτου σε εξαθλιωμένους χρήστες, που στη συνέχεια χάνονται μέσα στις πυκνές φυλλωσιές, όπου παραμένουν όλη τη νύχτα.


«Οι ναρκομανείς μαζεύονται στο κάτω μέρος του πάρκου, προς την πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, και στο σημείο που συνορεύει με το Green Park. Εκεί γίνεται το μεγάλο αλισβερίσι και φυσικά κανείς δεν τολμάει να περάσει από μπροστά τους» αναφέρει η κυρία Ζωή, κάτοικος της περιοχής που επισκέπτεται το άλσος εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια.


«Γνωρίζω καλά κάθε σπιθαμή του πάρκου, αφού εδώ έχω περάσει τη μισή μου ζωή. Πλέον φροντίζω να έρχομαι νωρίς, συνήθως πρωί ή μεσημέρι, οπότε υπάρχει αρκετός κόσμος και νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια. Μόλις αρχίζει να πέφτει το φως φεύγω χωρίς δεύτερη σκέψη, αφού ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί. Τα περιστατικά κλοπών είναι… άπειρα!


Πολλές φίλες και γνωστές μου έχουν πέσει θύματα αλλοδαπών ή ναρκομανών που τις λήστεψαν για να πάρουν τη δόση τους. Οταν είναι σε απόγνωση αρπάζουν ό,τι βρουν, από τσάντες και πορτοφόλια μέχρι χρυσαφικά και κοσμήματα. Παλιά το πάρκο ήταν μια όαση. Θυμάμαι που μαζευόμασταν ζευγάρια και παρέες και καθόμασταν άφοβα έως τα μεσάνυχτα. Σήμερα η κατάσταση είναι εφιαλτική. Το άλσος πρέπει να καθαριστεί και να φροντιστεί όπως πρέπει για να αποκτήσει την παλιά του εικόνα».


Οταν πέφτει το σκοτάδι…


Η τραγική εικόνα που παρουσιάζει το Πεδίον του Αρεως τη μέρα γίνεται ακόμη χειρότερη όταν νυχτώνει. Λίγο προτού το φως του ήλιου δώσει τη θέση του στο σκοτάδι οι θαμώνες του πάρκου, που στην πλειοψηφία τους είναι κάτοικοι των γύρω περιοχών, αλλά και όλοι όσοι το επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά για τζόκινγκ, περπάτημα και βόλτα με το κατοικίδιό τους, φροντίζουν να απομακρυνθούν έγκαιρα από τους χώρους του και να επιστρέψουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και παραμονεύουν σε κάθε γωνιά.


Κάθε βράδυ το πάλαι ποτέ άλσος-«κόσμημα» της πρωτεύουσας μεταμορφώνεται σε κέντρο παρανομίας και ακολασίας, που αποτελεί άβατο ακόμη και για την Αστυνομία. Τα χαμηλού ύψους κάγκελα της περίφραξης από την πλευρά του πάρκου που «βλέπει» προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν αποτελούν σοβαρό εμπόδιο για τους «εισβολείς», που τα πηδούν με σχετική ευκολία και στη συνέχεια κινούνται άνετα χωρίς τον κίνδυνο πιθανής σύλληψης.


Μαχαίρια και σπασμένα μπουκάλια…


Οι άγριες διαμάχες μεταξύ αντίπαλων συμμοριών και τοξικομανών είναι πλέον συνήθης εικόνα για όσους επισκέπτονται σε τακτική βάση το άλσος. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην «Espresso», εδώ και περίπου ένα χρόνο δεν υπάρχει πια εταιρία security που να περιφρουρεί τους χώρους του, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται κανένας απολύτως έλεγχος στα κακοποιά στοιχεία, που ουσιαστικά ελέγχουν ένα μεγάλο τμήμα του άλσους.


Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι πολίτες που έχουν υπάρξει αυτόπτες μάρτυρες αιματηρών συμπλοκών στις οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί όπλα, μαχαίρια ή κατσαβίδια, αλλά και σπασμένα μπουκάλια.


«Η Αστυνομία δεν ανακατεύεται και δεν μπαίνει μέσα στο άλσος. Είχαμε ακούσει πως θα βάλουν security, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει φύλακα ούτε για δείγμα…» αναφέρει η 85χρονη κυρία Μαρία, που ζει στην γειτονική Κυψέλη και επισκέπτεται το άλσος για περισσότερα από δέκα χρόνια.


«Εγώ κάθομαι στο παγκάκι μου και δεν πειράζω κανέναν. Φοβάμαι, όμως, γιατί είμαι ηλικιωμένη και μπορεί να μου ορμήσουν οποιαδήποτε στιγμή. Εχει τύχει να είμαι μπροστά σε φασαρία που ένας αλλοδαπός προσπαθούσε να χτυπήσει έναν συμπατριώτη του με σπασμένο μπουκάλι. Ηταν τρομερό! Οι πιο πολλοί εδώ μέσα έχουν πάνω τους μαχαίρια και κατσαβίδια, γι’ αυτό όταν βραδιάζει φεύγω και πηγαίνω σπίτι μου».


Γυμνοί στο άλσος!


Εκτός από στέκι τοξικομανών, το Πεδίον του Αρεως αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια μια από τις πλέον γνωστές πιάτσες αγοραίου έρωτα για ομοφυλόφιλους, που παζαρεύουν το κορμί τους ακόμη και για ένα πιάτο φαγητό. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πολίτες που το επισκέπτονται έχουν γίνει αυτόπτες μάρτυρες ερωτικών περιπτύξεων μεταξύ ανδρών, που σε κάποιες περιπτώσεις γυρνούσαν στο πάρκο ακόμη και γυμνοί! Το παράνομο αλισβερίσι του ομοφυλοφιλικού -και όχι μόνο- έρωτα γίνεται ακόμη και μέρα μεσημέρι, με νεαρούς και νεαρές να «πολιορκούν» περαστικούς για να τους προσφέρουν ερωτικές «υπηρεσίες» στη… φύση, έναντι λίγων μόνο ευρώ.


«Υπάρχουν πολλές κοπέλες που είναι εθισμένες στα ναρκωτικά και πηγαίνουν με ηλικιωμένους για να πάρουν ακόμη και πέντε ευρώ…» λέει με θλίψη η κυρία Μαρία και συμπληρώνει: «Το καλοκαίρι γυρνούσαν γυμνοί πίσω από τα δέντρα και τους θάμνους. Ηλικιωμένοι μαζί με νεαρούς και αλλοδαπούς, ένα κουβάρι. Μια γνωστή μου που καθόταν σε ένα παγκάκι άκουσε ακόμα και βογγητά πίσω από τα δέντρα, πέντε μέτρα μακριά της. Φοβόμαστε πολύ με όλα αυτά που συμβαίνουν. Κανείς όμως δεν κάνει τίποτα».


Αστεγοι και αδέσποτα παντού…


Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού στο εσωτερικό του άλσους ο φωτογραφικός φακός της «Espresso» απαθανάτισε μια πραγματικά σοκαριστική εικόνα, που αποτυπώνει στο έπακρο το μέγεθος εγκατάλειψης του πάρκου. Ενας άστεγος κοιμάται δίπλα από έναν κάδο σκουπιδιών. Είναι σκεπασμένος με μια κουβέρτα και το μόνο που διακρίνεται είναι τα παπούτσια του. Κανείς δεν γνωρίζει αν ζει ή αν έχει πεθάνει… Λίγα μέτρα πιο μακριά, πεταμένα στο χώμα, δεκάδες καρβέλια που έχουν ρίξει φιλόζωοι προκειμένου να σιτίσουν τις αγέλες των αδέσποτων σκυλιών που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.


Οι περαστικοί ρίχνουν γρήγορες ματιές και προσπερνούν βιαστικά, οι επισκέπτες περνάνε από δίπλα του και επιταχύνουν το βήμα τους. Με μια προσεκτική ματιά στον κόσμο που τριγυρνάει στο πάρκο διαπιστώνουμε πως δεν είναι ο μόνος. Ενας ακόμη άστεγος πλένεται σε μια από τις βρύσες και στη συνέχεια ξαπλώνει σε ένα από τα παγκάκια.


«Οι άστεγοι είναι εδώ μέσα όλη μέρα και όλη νύχτα. Φουκαράδες που δεν έχουν πού να μείνουν και ψάχνουν καταφύγιο κάτω από τα δέντρα» αναφέρει ο κ. Σωτήρης, που έχει βγάλει βόλτα το εγγονάκι του.


«Αυτοί δεν πειράζουν κανέναν. Ζητιανεύουν για να πάρουν τσιγάρα και φαγητό. Πολλές φορές πέφτουν θύματα επιθέσεων από αδέσποτα σκυλιά που γυρίζουν ελεύθερα στο πάρκο. Η Πολιτεία πρέπει κάποια στιγμή να σκύψει πάνω από αυτούς τους ανθρώπους. Επίσης, κάτι θα πρέπει να γίνει και με τα σκυλιά. Εχουν δαγκώσει πολύ κόσμο!


Πάντως, ένα μόνο είναι σίγουρο: το πάρκο θα συμμαζευτεί λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές, όπως γίνεται πάντα…. Για τα μάτια του κόσμου!»


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ – Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ



Μπήκε λουκέτο στην παρανομία!


Λουκέτο στο Πεδίον του Αρεως, προκειμένου να προστατευτεί από τους βανδαλισμούς, αποφάσισε να βάλει η Περιφέρεια Αττικής που είναι αρμόδια για τη διαχείριση του άλσους.


Συγκεκριμένα, το περιφερειακό συμβούλιο προχωρά στο κλείδωμα των συρόμενων πορτών του πάρκου από τις 23.00 ή τις 21.00 το βράδυ μέχρι το πρωί, έτσι ώστε να αποκοπεί η πρόσβαση σε κακοποιά στοιχεία που έχουν μετατρέψει το άλσος σε άνδρο παρανομίας.


Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να κλείνει το Πεδίον του Αρεως και ταυτόχρονα να αυξήσει το προσωπικό φύλαξης του χώρου από 25 σε 50 άτομα, που σε συνεργασία με την Αστυνομία θα απομακρύνουν κάθε ύποπτο.


Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του πολύωρου επιτόπιου ρεπορτάζ  δεν συναντήσαμε ούτε έναν security.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...