Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Μπαλαδόρος (ετών 40) στα… θρανία!

Ο ποδοσφαιριστής Δ. Γελαδάρης επέστρεψε στα θρανία, που άφησε σε ηλικία 13 ετών για να δουλέψει.

Δίψα για μπάλα, δίψα (και) για μάθηση! Σχεδόν στα 40 του χρόνια ο Δημήτρης Γελαδάρης, ένας ποδοσφαιριστής με πλούσιες παραστάσεις στις επαγγελματικές κατηγορίες, συνεχίζει να παίζει μπάλα με τη φανέλα της ιστορικής Δόξας Δράμας στη Football League και ταυτόχρονα εκπληρώνει ένα παιδικό του όνειρο: πηγαίνει σχολείο γιατί θέλει να πάρει στα χέρια του το απολυτήριο Λυκείου!


Εδώ και πέντε χρόνια από την εποχή που έπαιζε στον Εργοτέλη έχει επιστρέψει στα θρανία, συνεχίζοντας από εκεί όπου σταμάτησε στην Α’ Γυμνασίου, όταν ήταν μόλις 13 ετών:


«Οι λόγοι που σταμάτησα το σχολείο ήταν καθαρά βιοποριστικοί» λέει στην «Espresso» και γυρίζει τον χρόνο πίσω 27 ολόκληρα χρόνια: «Ο πατέρας μου είχε ένα πρόβλημα υγείας και έπρεπε να πάω να δουλέψω για τα προς το ζην της οικογένειάς μου. Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Δούλεψα από τα 13 μέχρι τα 17 μου, όταν αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο ξεκινώντας από τους Πόντιους Βέροιας».


Πλέον ο Δημήτρης Γελαδάρης είναι μαθητής της Β’ Λυκείου στο Εσπερινό Λύκειο Δράμας και έχει ενάμιση χρόνο μπροστά του για να τελειώσει το σχολείο!


– Ολα αυτά τα χρόνια παρακολουθείς κανονικά τα μαθήματα;


Φυσικά και τα παρακολουθώ, εκτός άμα έχω παιχνίδι τη Δευτέρα ή το Σάββατο, οπότε πρέπει να λείψω. Σέβομαι αυτό που κάνω, όπως σέβομαι και τις ομάδες που παίζω. Η πιο δύσκολη χρονιά μου ήταν πέρσι, γιατί έπαιζα ποδόσφαιρο στην Καβάλα και καθημερινά έκανα 100 χιλιόμετρα για να πάω σχολείο στη Δράμα και μετά να επιστρέψω πίσω. Είχα το άγχος να προλάβω το κουδούνι, γιατί δεν ήθελα να δίνω δικαιώματα και ούτε να παίρνω απουσίες.

 

– Οι συμμαθητές σου τι σου λένε, πώς σε αντιμετωπίζουν;


Στην αρχή κάπως περίεργα, αλλά μετά κάνουμε παρέα μαζί. Ερχονται στο γήπεδο, τους μιλάω για το ποδόσφαιρο, λέμε για τα μαθήματα. Οταν ήμουν στο Ηράκλειο οι συμμαθητές μου είχαν φτιάξει μάλιστα ένα μεγάλο πανό και το αναρτούσαν στην κερκίδα σε κάθε παιχνίδι του Εργοτέλη.


– Σκονάκια κάνεις, όπως όλοι οι μαθητές;


Κάνω, κάνω!

 

– Με τους καθηγητές σου πώς τα πας;


Εισπράττω σεβασμό γιατί και αυτοί εκείνο που παίρνουν από εμένα είναι σεβασμός.

 

– Εχεις μία κορούλα εννιά ετών. Και αυτή πηγαίνει σχολείο.


Αυτό το κομμάτι της σχέσης μας είναι πολύ ωραίο. Μιλάμε κάθε μέρα για μαθήματα. Τη ρωτάω άμα έχει διαβάσει και εκείνη μου λέει τα ίδια: «Μπαμπά, διάβασες σήμερα; Τι μάθημα έχετε αύριο;».

 

– Ποιο είναι το αγαπημένο σου μάθημα και ποιο δεν σου αρέσει καθόλου;


Το αγαπημένο μου είναι η γυμναστική (σ.σ.: γελάει). Αυτό που με δυσκολεύει είναι η Αλγεβρα. Πολλοί με ρωτούν πάντως πως τα βγάζω πέρα, γιατί μόλις τελειώνω την προπόνηση πηγαίνω στις 7 το βράδυ σχολείο και τελειώνω στις 11. Τους απαντώ, λοιπόν, ότι περνάω καλά και ότι το κάνω με κέφι. Οπως στο ποδόσφαιρο έχτισα την καριέρα μου βήμα βήμα, έτσι και στο σχολείο.

Και τώρα στόχος του η προπονητική!


Το καλοκαίρι ο Δημήτρης Γελαδάρης θα γίνει 40 ετών. Εχοντας ξεπεράσει τις 500 συμμετοχές σε Α’ και Β’ Εθνική (Πόντιοι Βέροιας, Εθνικός, Ξάνθη, Χαλκηδόνα, Ατρόμητος, Εργοτέλης, Βέροια, Καβάλα, Δόξα Δράμας), κατάφερε από όπου και αν πέρασε να γίνει αγαπητός για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του αλλά και τις εξαιρετικές του ικανότητες ως ποδοσφαιριστής. Αραγε, θα συνεχίσει να παίζει μπάλα:


«Πολλοί με ρωτούν, αλλά εγώ δεν σκέφτομαι κάτι. Αισθάνομαι καλά που είμαι στο γήπεδο, δεν υπάρχει κάτι που με ενοχλεί, είμαι βασικό στέλεχος στην ομάδα μου. Τι θα αλλάξει, δηλαδή, μέχρι το καλοκαίρι;». Για το επόμενο βήμα του είναι πάντως απόλυτος: «Θα ασχοληθώ με την προπονητική.


Εχω πάρει το πρώτο δίπλωμα για τις ακαδημίες. Μάλιστα είχα ξεκινήσει δουλειά στο τμήμα σκάουτινγκ της Ξάνθης, αλλά ήρθε η πρόταση της Δόξα Δράμας και επέστρεψα στο ποδόσφαιρο έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του Χρήστου Πανόπουλου, ο οποίος συνδέεται φιλικά με τον πρόεδρο της Δόξας, Σταύρο Δαϊλάκη.


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...