Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Εκπληκτικές τοιχογραφίες στα σπίτια των διασήμων!

Ο καλλιτέχνης Nathan Makris, που σχεδιάζει εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες σε παιδικά δωμάτια, ολόκληρα διαμερίσματα και μαγαζιά!


Πώς έχει διακοσμήσει το δωμάτιο της κόρης της η Πέγκυ Ζήνα; Τι σχέδια και χρώματα υπάρχουν στους τοίχους της οικίας του Αργύρη Αγγέλου; Ποιοι αγαπημένοι ήρωες του Disney φιγουράρουν στον χώρο όπου κοιμάται ο γιος της Φαίης Σκορδά; Και τι διακοσμητικά θέματα επέλεξαν για τα δωμάτια των παιδιών τους ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Νίκος Νταμπίζας και η Νόνη Δούνια;


H «Espresso»… τρύπωσε σε σπίτια επωνύμων και σας παρουσιάζει μερικές από τις πλέον artistic γωνιές τους, μέσα από τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του Nathan Makris. Μεγαλωμένος στην Αυστραλία, ο καλλιτέχνης που δημιουργεί… έργα τέχνης πάνω σε τοίχους, σπούδασε γραφιστική και δούλεψε για μια επταετία ως εικονογράφος βιβλίων. «Η ζωγραφική μού άρεσε από μικρό παιδί. Δεν φανταζόμουν βέβαια ότι μια μέρα θα ζωγράφιζα στο χέρι δωμάτια, σπίτια και μαγαζιά» λέει ο ίδιος.


Η καριέρα του στις τοιχογραφίες άρχισε τυχαία, όταν ένας φίλος του, ιδιοκτήτης video club, του ζήτησε να ζωγραφίσει τους τοίχους του μαγαζιού του. «Το έκανα, άρεσε και η δουλειά μου έγινε γνωστή από στόμα σε στόμα. Μέσα σε έναν χρόνο είχα ζωγραφίσει καμιά δεκαριά μαγαζιά. Επειδή με ζητούσαν συνέχεια αποφάσισα να αφήσω τη σταθερή δουλειά που είχα τότε και να ασχοληθώ αποκλειστικά με αυτό» συνεχίζει ο Nathan, συμπληρώνοντας ότι οι εννιά στις δέκα δουλειές που κλείνει είναι παιδικά δωμάτια.


Η Πέγκυ Ζήνα


Καθόλου τυχαία, λοιπόν, δεν κέρδισε την προτίμηση και γνωστών καλλιτεχνών, παρουσιαστών και αθλητών, οι οποίοι του ζήτησαν να… δημιουργήσει εικόνες στους τοίχους των δωματίων των παιδιών τους. «Η Πέγκυ Ζήνα μού ζήτησε να ζωγραφίσω ένα κοριτσάκι με ένα λευκό κουνέλι. Το θέμα παραπέμπει στην κόρη της Ηλέκτρα και στο κουνελάκι που είχε η τραγουδίστρια, τον Λευτεράκη» αποκαλύπτει ο Makris, ο οποίος στη δημιουργία του εν λόγω δωματίου συνεργάστηκε με τον Νότη Χριστοδούλου, διακοσμητή και νικητή του πρώτου «Fame story».


Ο υιός Λιάγκας


Στο δωμάτιο του γιου του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Αλεξ, το διακοσμητικό θέμα δεν θα μπορούσε να μην είναι σχετικό με το ποδόσφαιρο. «Εφτιαξα μια τρισδιάστατη εικόνα, στην οποία υποτίθεται ότι σπάει ο τοίχος κι εμφανίζεται ένα πόδι που κλοτσάει μια μπάλα, ενώ στο background υπάρχει ένα γήπεδο» εξηγεί ο ζωγράφος. «Για τον γιο του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά, Γιάννη, ζωγράφισα εικόνες με τον Μίκυ, τον Ντόναλντ και άλλους γνωστούς ήρωες του Disney» συνεχίζει.


Για τον Νταμπίζα


Με τον Νίκο Νταμπίζα συνεργάστηκε περισσότερες από μία φορές, αφού έφτιαξε τα δωμάτια και των τριών γιων του. «Ο μεγάλος ήθελε γκραφίτι, ο μεσαίος τον Λουίτζι (χαρακτήρας του Super Mario) και στον χώρο του μικρού, του Μάξιμου, ζωγράφισα σύννεφα, από τα οποία έπεφταν ομπρέλες, αλεξίπτωτα και τα γράμματα του ονόματός του». Διπλό ήταν το επαγγελματικό ραντεβού με τη Νόνη Δούνια. «Στο δωμάτιο του γιου της δημιουργήσαμε ένα καλοκαιρινό σκηνικό με παραλία, κύματα και σέρφερ, ενώ στης κόρης της συνδυάσαμε τα γραμμικά σχέδια με πεταλούδες και δέντρα».


Ο Αργύρης Αγγέλου


Πέρα από τα παιδικά δωμάτια, ο Nathan έχει φιλοτεχνήσει και ολόκληρα σπίτια, όπως του ηθοποιού Αργύρη Αγγέλου. «Εχει μια κόκκινη σκάλα στο σπίτι του και παίξαμε αρκετά με το συγκεκριμένο χρώμα, το μπεζ και τα γραμμικά σχέδια».


Κάνοντας μια περιήγηση στην επαγγελματική ιστοσελίδα του toixografies.gr θα διαπιστώσει κανείς ότι ο Nathan έχει δημιουργήσει αριστουργήματα. Ο ίδιος είναι περήφανος για όλα τα έργα του, αλλά ξεχωρίζει τη δουλειά σε ένα μαγαζί στη Μύκονο, το οποίο φιλοτέχνησε το Πάσχα. Θέμα του οι παλιοί σταρ, από τον Φρανκ Σινάτρα μέχρι την Αλίκη Βουγιουκλάκη.


ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...