Οι Έλληνες εργάτες τρέλαναν τις Σέρβες

Εργαζόμενοι σε οδικό δίκτυο έχουν αναστατώσει ελεύθερες και παντρεμένες σε δύο πόλεις.

Ούτε οι ελεύθερες ούτε οι… παντρεμένες μένουν ασυγκίνητες μπροστά στους Ελληνες εργάτες που δουλεύουν για λογαριασμό της κατασκευαστικής εταιρίας η οποία έχει αναλάβει τη βελτίωση του οδικού δικτύου της νοτιοανατολικής Σερβίας! Οι ερωτικές σχέσεις Ελλήνων με Σέρβες αυξήθηκαν κατακόρυφα, σύμφωνα με τον Τύπο της γειτονικής χώρας, ως… επικύρωση των ελληνοσερβικών δεσμών φιλίας!

Οι δεσμοί που συνάπτονται μετά την άφιξη των Ελλήνων εργατών έχουν δημιουργήσει ποικίλα σχόλια, ιδιαίτερα στις πόλεις Πίροτ και Μπέλα Παλάνκα. Μάλιστα, όταν οι ψίθυροι έφτασαν να δουν το φως της δημοσιότητας το ζήτημα τέθηκε μέχρι και στο δημοτικό συμβούλιο της Μπέλα Παλάνκα, το οποίο αποφάσισε τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα εξετάσει το ζήτημα.

«Είναι σύνηθες φαινόμενο σε περιόδους οικονομικής κρίσης να δοκιμάζεται η συζυγική σχέση και ένας από τους συζύγους να αναζητά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Για τις γυναίκες οι ξένοι παρουσιάζονται ως μια νέα ευκαιρία για να ξεφύγουν από τη φτώχεια, αναζητώντας καλύτερη τύχη» εξηγεί η διευθύντρια του Κέντρου Κοινωνικής Υποστήριξης του δήμου Πίροτ, Μαρία Βάσιτς. Το ερώτημα είναι κατά πόσο οι Ελληνες εργάτες, που ουσιαστικά μεταναστεύουν προκειμένου να εργαστούν, έχουν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν την «καλύτερη τύχη» που πιθανόν αναζητούν.

Από την πλευρά τους, οι άνδρες κάτοικοι των δύο πόλεων τα έχουν μάλλον «πάρει στο κρανίο» και κατηγορούν τους Ελληνες ότι είναι υπεύθυνοι για την κατακόρυφη αύξηση των… διαζυγίων:

«Οι Ελληνες μας παίρνουν τις κοπέλες και αυτό δεν είναι κακό. Ας πάνε τα κορίτσια να ζήσουν στην Ελλάδα, αφού το επιθυμούν, και είναι καλύτερα. Δε μπορούμε, ωστόσο, να ανεχθούμε να μας παίρνουν και τις παντρεμένες» τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ντούσαν Γιοβάνοβιτς. Η Μπέλα Παλάνκα πάντως (και η νοτιοανατολική Σερβία γενικότερα), αν και αποτελεί τη φτωχότερη περιοχή της χώρας, φημίζεται για τις όμορφες γυναίκες της.

Γεγονός που επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα των καλλιστείων της άλλοτε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, στα οποία τρεις φορές αναδείχτηκε νικήτρια από τη συγκεκριμένη κωμόπολη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ