Δωρεάν σίτιση σε Κύπριους φοιτητές

Εμπρακτη στήριξη στους Κύπριους φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου προσφέρει η πρύτανις του ιδρύματος, Αναστασία Σαλή-Παπασαλή. Οπως ανακοίνωσε, οι φοιτητές από τη Μεγαλόνησο θα μπορούν να σιτίζονται δωρεάν στο φοιτητικό εστιατόριο για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, σε μια προσπάθεια να τους συνδράμει στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των γεγονότων στην Κύπρο. Μάλιστα, η κ. Παπασαλή αναλαμβάνει να καλύψει προσωπικά από τη μισθοδοσία της τη δαπάνη για τη χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας.

«Ο λόγος που το κάνω αυτό είναι διότι και λεφτά να έχουν αυτοί οι άνθρωποι, ακόμα και πλούσιοι να είναι, δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν χρήματα από την Κύπρο διότι είναι κλειστές οι τράπεζες» δηλώνει στην «Espresso» η πρύτανις του Ιόνιου Πανεπιστημίου, προσθέτοντας ότι πολλοί από τους φοιτητές βρίσκονται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση: «Τα Κυπριωτόπουλα ουσιαστικά ζουν σε μια άλλη χώρα. Σκεφτείτε να βρεθείτε στο Λονδίνο ή στο Παρίσι και να μην έχετε δεκάρα να φάτε ούτε ένα σάντουιτς».

Στην ερώτηση γιατί αναλαμβάνει προσωπικά τη δαπάνη, η κ. Παπασαλή απαντά ότι η χρηματοδότηση του πανεπιστημίου είναι ήδη τόσο μειωμένη ώστε τα μισά κτίρια δεν έχουν καν θέρμανση… «Νομίζω ότι αυτό θα ήθελαν να κάνουν και όλοι οι συνάδελφοί μου, όμως ενδεχομένως δεν μπορούν. Εγώ βρέθηκα σε αυτή τη θέση σε αυτή την ηλικία και χωρίς υποχρεώσεις, έτσι μπορώ να το κάνω».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ