Κυκλοφορούν ελεύθερα κρέατα με DNA αλόγων

Ελεύθερα στο πιάτο και στο τραπέζι χιλιάδων καταναλωτών φαίνεται πως εξακολουθούν να καταλήγουν διάφορα προϊόντα, τα οποία περιέχουν DNA αλόγου!

Ελεύθερα στο πιάτο και στο τραπέζι χιλιάδων καταναλωτών φαίνεται πως εξακολουθούν να καταλήγουν διάφορα προϊόντα, τα οποία περιέχουν DNA αλόγου!


Είναι χαρακτηριστικό πως τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο ελέγχων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 446.000 ευρώ για παραβάσεις σε 60 επιχειρήσεις τροφίμων, ενώ για όσες περιπτώσεις προβλέπεται από τη νομοθεσία οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.


Τα πρόστιμα, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, αφορούν παραβάσεις επιχειρήσεων τροφίμων για κατοχή και διάθεση μη ασφαλών – ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, μη κανονικών τροφίμων, νοθευμένων τροφίμων, τροφίμων μη συμμορφωμένων στις προδιαγραφές της νομοθεσίας περί καταλληλότητας και κανονικότητας, για παραπλάνηση του καταναλωτή, έλλειψη άδειας λειτουργίας ή τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, έλλειψη βιβλιαρίων υγείας εργαζομένων, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.


Μάλιστα ο ΕΦΕΤ επέβαλε βαριές καμπάνες στην εταιρία catering του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς εντοπίστηκε DNA αλόγου σε προϊόντα που προσφέρονταν στις φοιτητικές λέσχες. Συγκεκριμένα, στο εστιατόριο της λέσχης του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα εντοπίστηκε δείγμα του προϊόντος «σουτζουκάκι», στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ στην εταιρία. Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρία και για τα προϊόντα που σέρβιρε στη λέσχη της Αλεξανδρούπολης.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ