Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Εκρηξη βόμβας στην έπαυλη του Τσάκου

Οι ώρες αγωνίας της συζύγου του εφοπλιστή, Σήλιας Κριθαριώτη, και οι μικρές υλικές ζημιές.

Σε κατάσταση συναγερμού το κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την έκρηξη βόμβας στην έπαυλη του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου και της συζύγου του Σήλιας Κριθαριώτη απέναντι από το Ηρώδειο. Η έκρηξη προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές και πανικό στους περιοίκους, ενώ τα μέλη της οικογένειας εκείνη την ώρα απουσίαζαν.

Αγνωστοι, αφού πρώτα τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στον κήπο της πολυτελούς οικίας που βρίσκεται επί των οδών Προπυλαίων και Ροβέρτου Γκάλλι κάτω από την Ακρόπολη, στη συνέχεια επικοινώνησαν με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» προκειμένου να ενημερώσουν για όλα όσα θα συνέβαιναν λίγα λεπτά αργότερα. «Εχουμε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό επί των οδών Προπυλαίων και Ροβέρτου Γκάλλι. Δεν είναι φάρσα, η βόμβα θα εκραγεί στις 20.30» είπε ο άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε στην εφημερίδα στις 8.00 χθες το βράδυ. Στο σημείο βρέθηκε χωρίς να χάσει χρόνο κλιμάκιο αστυνομικών οι οποίοι αμέσως εκκένωσαν το σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, αποκλείοντας τους γύρω δρόμους.

Η πρώτη που ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς για την τοποθέτηση της βόμβας ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του εφοπλιστή και σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη, καθώς ο εφοπλιστής απουσιάζει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Η κυρία Κριθαριώτη εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν στο σπίτι της, αλλά στον οίκο μόδας Τσούχλος όπου εργάζεται. Στο εσωτερικό της οικίας δεν βρίσκονταν επίσης ούτε και τα τρία παιδιά του ζευγαριού, ο 11χρονος Παναγιώτης και οι 7χρονες δίδυμες Ειρήνη και Ελισάβετ.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του σπιτιού και για την ακρίβεια σε έναν μικρών διαστάσεων κήπο που βρίσκεται ακριβώς έξω από την κουζίνα. Το σπίτι δεν διαθέτει φύλαξη, κάτι που έκανε το έργο των αγνώστων ευκολότερο.

Ο Νίκος Τσάκος ήταν μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου, όπου διατέλεσε μέχρι πρόσφατα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο ίδιος, όπως και ο πατέρας του Παναγιώτης Τσάκος φέρεται να είναι στην περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», ενώ το όνομά του έχει εμπλακεί και στην υπόθεση Ιωάννη Καρούζου.

Στο εξωτερικό

Ο εφοπλιστής ταξιδεύει συνέχεια για επαγγελματικούς λόγους. Πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να «χτυπήσει» μία ακόμη φορά το καμπανάκι στη Wall Street. Η αμερικανική χρηματαγορά πάντα ήταν «μαγνήτης» για τον γιο του Παναγιώτη Τσάκου, ενώ σήμερα η ΤΕΝ είναι μια από τις πιο υπολογίσιμες δυνάμεις στον διεθνή ναυτιλιακό χώρο. Ο Ομιλος Τσάκου αριθμεί εβδομήντα ένα πλοία, εκ των οποίων τα είκοσι τρία είναι υπό ελληνική σημαία, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στο Top 100 της Lloyd’s List.

Τα μεγαλύτερα πρακτορεία παγκοσμίως μετέδωσαν αμέσως την είδηση, ενώ αυτή αναπαράχθηκε και μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Ο τίτλος «Εκρηξη βόμβας κοντά στην Ακρόπολη» έφτανε πάντως για να προσελκύσει την προσοχή και να πληγώσει την -ήδη τραυματισμένη- εικόνα της πρωτεύουσας στο εξωτερικό.

Θ. ΠΑΝΟΥ, Θ. ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ
ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ 
{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...