Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Γοργόνες και μάγκες που αψηφούν το… κρύο!

Διάσημοι ξένοι και Ελληνες που έχουν μπει στο κλαμπ των χειμερινών κολυμβητών.


Με το που μπήκε ο νέος χρόνος, ο Νίκος Παπαδάκης έκανε το πρώτο μπάνιο του 2014. Το ίδιο και ο Γιώργος Λιάγκας, με τους φίλους του και χωρίς τη Φαίη Σκορδά, όχι μόνο γιατί εκείνη είναι έγκυος, αλλά γιατί γενικά αρνείται επιμόνως να μπει στο κλαμπ των χειμερινών κολυμβητών, στο οποίο ωστόσο έχουν… προσχωρήσει αρκετοί σταρ της εγχώριας showbiz.


Η Κύπρια τραγουδίστρια Στέλλα Γεωργιάδου, για παράδειγμα, που έπιασε τον Σταυρό στα Κατεχόμενα, στη θάλασσα της Γιαλούσας, εδώ και χρόνια συνεχίζει τα μπάνια της και τον χειμώνα. Το ίδιο και ο Σπύρος Χαριτάτος, που είναι φανατικός χειμερινός κολυμβητής και δεν διστάζει να κολυμπήσει ακόμη και τις ημέρες που ο υδράργυρος κατρακυλά και τα σύννεφα απειλούν με βροχή. Ανεβάζει συχνά φωτογραφίες από τις χειμερινές εξορμήσεις του στις παραλίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο, ενώ επέλεξε να κάνει βουτιά και το ξημέρωμα των Χριστουγέννων, προτρέποντας μάλιστα μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter κι άλλους να το δοκιμάσουν!


Φανατικός με τις βουτιές στα παγωμένα νερά είναι και ο Νίκος Παπαδάκης, του οποίου μάλιστα ολόκληρη η οικογένεια είναι χειμερινοί κολυμβητές και στις εξορμήσεις του στις παραλίες τον χειμώνα έχει συχνά μαζί του τα ξαδέρφια του. Ο (με επίσημο τίτλο) πιο ωραίος άντρας του κόσμου είναι εξαιρετικά δραστήριος, αφού κάνει και ράφτιγνκ στα κρύα νερά των ποταμών. Παντός καιρού κολυμβητής, αψηφώντας το κρύο και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο Γιώργος Λιάγκας ξεκλέβει όποτε μπορεί λίγο χρόνο για να κάνει τις βουτιές του με τους επίσης… τολμηρούς φίλους του και ειδικά τις ημέρες των γιορτών το ευχαριστήθηκε, αναρτώντας μάλιστα στο προφίλ του φωτογραφίες από «την τελευταία βουτιά του 2013» και από την «πρώτη βουτιά του 2014».


Πέρα από τους φανατικούς χειμερινούς κολυμβητές, υπάρχουν κι εκείνοι που το… παλεύουν όσο μπορούν και παρατείνουν τα μπάνια τους έως και τις αρχές του Δεκεμβρίου. Η Ελεονώρα Μελέτη, για παράδειγμα, λατρεύει τη θάλασσα και συνηθίζει να επιμηκύνει όσο αντέχει την περίοδο των εξορμήσεων στην παραλία, ανεβάζοντας στο Instagram φωτογραφίες από τα μπάνια της ακόμη και στα τέλη Νοεμβρίου. Το ίδιο κάνει και ο Γιώργος Τσαλίκης, που μέχρι το τέλος του φθινοπώρου εκμεταλλεύεται τις ημέρες με ήλιο ξεκλέβοντας χρόνο για μια… δροσερή βουτιά.


Χόλιγουντ


Η χειμερινή κολύμβηση (αλλά σε πιο… επαγγελματικό στιλ) είναι εδώ και δύο χρόνια μόδα στο Χόλιγουντ και οι φανατικοί του scuba diving, που κάνουν βουτιές όλο τον χρόνο ταξιδεύοντας μάλιστα ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, όλο και πληθαίνουν. Ειδικά οι σταρ που δεν αντέχουν τη ρουτίνα του γυμναστηρίου δηλώνουν ότι βρήκαν το ιδανικό σπορ για να διασκεδάζουν αλλά και να διατηρούν τη σιλουέτα και τη φόρμα τους, αφού μία ώρα παραμονής στον βυθό απαλλάσσει τον οργανισμό από τουλάχιστον 500 θερμίδες. Συνηθισμένη στις χαμηλές θερμοκρασίες, η Καναδέζα βουλγαρικής καταγωγής Νίνα Ντόμπερφ, πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς «Vampire Diaries», είναι από τους σταρ που έχουν μανία με το scuba diving και πρόσφατα πήρε και δίπλωμα δύτη. Αλλοι φανατικοί των καταδύσεων είναι η Kέιτ Χάντσον, ο Πιρς Μπρόσναν και η Σάντρα Μπούλοκ, που αν και δεν τρελαίνονται για τα παγωμένα νερά, το έχουν πάντως τολμήσει.


Αντιθέτως, ο Τομ Κρουζ θερμοκρασίες δεν κοιτά και μάλιστα έχει ταξιδέψει για καταδύσεις και στην παγωμένη Ισλανδία. Ο Κρουζ μύησε στις καταδύσεις και την πρώην σύντροφό του Πενέλοπε Κρουζ και την πρώην σύζυγό του Κέιτι Χολμς. Βουτιές στα παγωμένα νερά της Ισλανδίας έκανε και ο Μπεν Στίλερ, που σχολίασε σε προσωπικό λογαριασμό του στο διαδίκτυο: «Καταδύσεις στα πιο καθαρά νερά του κόσμου. Δεν αισθάνομαι καθόλου τα χείλη μου». Δεινός δύτης με λατρεία στις καταδύσεις είναι και ο σκηνοθέτης του «Τιτανικού» Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος μπορεί να υπερηφανευτεί ότι έχει βουτήξει στα πιο κρύα και τα πιο ζεστά νερά.


Εκείνη πάντως που μπορεί να ισχυριστεί ότι άρχισε τη μόδα του παντός καιρού scuba diving στο Χόλιγουντ είναι η Τζέσικα Αλμπα. Υπό την επίβλεψη της ναυαγοσώστριας μητέρας της έμαθε να κολυμπά όλον τον χρόνο στη θάλασσα και προχώρησε γρήγορα και στις καταδύσεις κάνοντας στα 13 της τα πρώτα μαθήματα για τις ανάγκες ενός ρόλου που είχε στη σειρά «Οι νέες περιπέτειες του Φλίπερ». Αργότερα πήρε και δίπλωμα δύτη, ενώ χρησιμοποιεί το προσόν της αυτό σε ταινίες που έχει γυρίσει, όπως το φιλμ «Into the Blue».


Κολυμπώντας στο χιόνι


Στις αρχές του 2013 ένα νέο σπορ άρχισε να γοητεύει τους ιδιαίτερα τολμηρούς και αθλητικούς του πλανήτη: το κολύμπι στο χιόνι! Με τα εκατομμύρια χτυπήματα στις πρώτες αναρτήσεις σχετικών βίντεο στο YouTube, τον περασμένο Ιανουάριο, το σπορ έγινε γρήγορα γνωστό και δείχνει να κεντρίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον όσων λατρεύουν τα extreme σπορ! Η τρέλα φαίνεται ότι ξεκίνησε από τη Φινλανδία -μια χώρα που οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει τις βουτιές στο χιόνι-, όπου ομάδες νεαρών με… μαγιό, -εμπνευσμένοι, όπως δηλώνουν, από τη σειρά-φαινόμενο «Game of Thrones», διοργανώνουν πρωτάθλημα κολύμβησης στο χιόνι του «πιο ακραίου extreme σπορ», όπως το αποκαλούν. Το σπορ πάντως ήταν ήδη γνωστό και στην Κροατία, όπου το κολύμπι στο χιόνι φαίνεται ότι είναι παράδοση, καθώς το εξασκούν ακόμη και έφηβοι, με αγαπημένο στιλ… κολύμβησης την «πεταλούδα», ενώ γίνεται δημοφιλές και στην Ιντιάνα των ΗΠΑ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...