Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

«Ελληνες θαλασσόλυκοι» στην TV της Αυστραλίας

Η μίνι σειρά «Greek Seadogs», αφιερωμένη στους ναυτικούς και τους ψαράδες της πατρίδας μας.

Περνάει όλα τα καλοκαίρια του στα ελληνικά νησιά, δηλώνει ερωτευμένος με το γαλάζιο του Αιγαίου, αλλά κυρίως θαυμάζει τη ναυτοσύνη των Ελλήνων. Τόσο πολύ που αποφάσισε να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους καπετάνιους, τους ναυτικούς και τους ψαράδες της πατρίδας μας! Ο λόγος για τον Αυστραλό επιχειρηματία Πίτερ Πεντζ, τον άνθρωπο που είχε την ιδέα και προχωρά στην παραγωγή της μίνι σειράς με τίτλο «Greek Seadogs» («Ελληνες Θαλασσόλυκοι»)!

Ο δηλωμένος φιλέλληνας γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα μας, την οποία επισκέπτεται ανελλιπώς κάθε χρόνο εδώ και τρεις δεκαετίες. Πριν από επτά χρόνια μάλιστα πραγματοποίησε το μεγάλο του όνειρο, να αγοράσει ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και να «οργώσει» τις ελληνικές θάλασσες. Η ιστιοπλοΐα τον έφερε κοντά στον ναυτικό κόσμο της Ελλάδας, από τους κυβερνήτες των μεγάλων φέρι έως τους απλούς βαρκάρηδες των νησιών, που τον καλωσόρισαν στα σκάφη τους αλλά και στις ζωές τους. Τώρα ο Πίτερ Πεντζ θέλει να ανταποδώσει την ελληνική φιλοξενία γυρίζοντας ένα ντοκιμαντέρ με στόχο να κάνει γνωστό τον κόσμο των Ελλήνων ναυτικών στο κοινό της Αυστραλίας αλλά και να παρακινήσει περισσότερους συμπατριώτες του να επισκεφτούν τη χώρα μας.

«Είναι ο απόλυτος ναυτικός παράδεισος! Μοιάζει σαν να έχει φτιαχτεί από τον Θεό: “Θα βάλω ένα νησί εδώ, άλλο ένα σε είκοσι ναυτικά μίλια μακριά και μετά άλλο ένα…” Είναι τόσο όμορφα διεσπαρμένα» δηλώνει ο κ. Πεντζ για τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος». Οπως εξηγεί, ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν εντυπωσιαστεί από τη μεγάλη θαλάσσια παράδοση των Ελλήνων που αποτελούν εδώ χιλιάδες χρόνια έναν ναυτικό λαό. «Η Ελλάδα δεν είναι το ευκολότερο μέρος για να καλλιεργήσεις. Είναι ένας δύσκολος τόπος για να επιβιώσεις και γι’ αυτό οι Ελληνες ζούσαν πάντα από τη θάλασσα και την έχουν κάνει μέρος της ζωής τους» λέει ο ίδιος και προσθέτει: «Και οι Ελληνες αγαπούν τα νερά τους. Πάντα κολυμπούν και πάντα είναι πάνω σε κάποιο πλοίο, ζουν πάνω σε αυτά. Τα πλοία και οι Ελληνες πάνε μαζί, όπως το ζαμπόν με το τυρί!»

Φιλοδοξία του Πίτερ Πεντζ είναι να παρουσιάσει μέσα από το ντοκιμαντέρ του τη ζωή των «Ελλήνων θαλασσόλυκων», δηλ. των ψαράδων, των ναυτικών, των καπετάνιων, ακόμη και των λιμενεργατών που θα διηγηθούν μπροστά στην κάμερα τη δική τους προσωπική ιστορία, τις προκλήσεις της δουλειάς τους και τις περιπέτειές τους. Παράλληλα, στόχος του είναι να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας, που τα τελευταία χρόνια υφίσταται πλήγμα εξαιτίας της αρνητικής δημοσιότητας που προκάλεσε η κρίση. «Αυτό που θέλουμε να δείξουμε και που είναι το κίνητρό μας, είναι ότι η Ελλάδα και τα νησιά έχουν ακόμη μια καρδιά που πάλλεται, είναι ακόμη ζωντανά και υποδέχονται με θερμό χαμόγελο και ανοιχτές αγκαλιές τους τουρίστες» δηλώνει ο κ. Πεντζ.

Η επιλογή του χαρισματικού ομογενούς Τζορτζ Χουβαρδά

Το ντοκιμαντέρ «Greek Seadogs» θα αποτελείται από πέντε επεισόδια και θα το παρουσιάζει ο ομογενής ηθοποιός Τζορτζ Χουβαρδάς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο παρουσιαστής θα επισκεφτεί σκάφη κάθε τύπου, από μεγάλα πλοία της γραμμής και ταχύπλοα του λιμενικού έως παραδοσιακά καΐκια, και θα επιχειρήσει να «χαρτογραφήσει» και να αναδείξει την καθημερινότητα, τις δυσκολίες, αλλά και τις ξεχωριστές ικανότητες των Ελλήνων ναυτικών.

Ο Πίτερ Πεντζ σημειώνει ότι η επιλογή του Τζορτζ Χουβαρδά για τη θέση του οικοδεσπότη της σειράς δεν ήταν τυχαία. Πέρα από το επικοινωνιακό χάρισμα και το χιούμορ που διαθέτει, ο ομογενής ηθοποιός έχει νησιώτικη καταγωγή (από τη Λέσβο) και πραγματικό πάθος για την Ελλάδα και την ιστορία της.

Ο φιλέλληνας Πίτερ Πεντζ και η (εκλεκτή) ομάδα παραγωγής

Ο Πίτερ Πεντζ γεννήθηκε στη Νότια Αφρική, αλλά εδώ και χρόνια ζει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Επαγγελματικά ασχολήθηκε επί πολλά χρόνια με τον τραπεζικό τομέα και υπήρξε αντιπρόεδρος μεγάλης εταιρείας πιστωτικών καρτών. Επειτα άνοιξε μια πετυχημένη αλυσίδα εστιατορίων στη Νότια Αφρική, ενώ σήμερα διαθέτει και εταιρεία παραγωγής θεατρικών έργων και ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο. Μετακομίζοντας στην Αυστραλία, το 1996, στις επιχειρήσεις του προστέθηκε και μια εταιρεία που επενδύει σε ακίνητα.

Συμπαραγωγός της σειράς είναι ο φίλος του Πεντζ, Φιλ Κίλι. Πρόκειται για ιδιαίτερα επιτυχημένο στέλεχος του τομέα της πληροφορικής, ενώ διατέλεσε διευθύνων σύμβουλος Αυστραλίας και Ασίας στην Oracle.

Μεταξύ των συνεργατών του Πίτερ Πεντζ είναι και ο πασίγνωστος στην Αυστραλία δημοσιογράφος Τζον Μάνγκος. Ο Ελληνοαυστραλός άνκορμαν μετρά τριάντα χρόνια στην τηλεόραση. Για μεγάλο διάστημα υπήρξε ο παρουσιαστής ειδήσεων στο Sky News, ενώ σήμερα εργάζεται στο Seven Network. Ο Τζον Μάνγκος κατάγεται από το Καστελόριζο, το όνομά του οποίου έδωσε στην εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας που διαθέτει (Megisti Media). Τέλος, κομβικό ρόλο στην παραγωγή της σειράς έχουν τρεις νέοι Αυστραλοί, οι Τομ Νίκολ, Τζο Κίλι και Τιμ Σέλερ.

Σ. ΔEΛHΓΙΩPΓHΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...