Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Σήμερα θα κριθεί η τύχη Κοντομηνά

Τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για προφυλάκισή του για την υπόθεση του Τ.Τ. καλείται να άρει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέως αναφορικά με την προσωρινή κράτηση του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, που πυροδότησαν οι χθεσινές εξηγήσεις του ενώπιον των δικαστικών Αρχών για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καλείται να άρει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών πριν από την παρέλευση του 24ώρου από την απολογία του κατηγορουμένου.


Οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου θα αποφασίσουν αν ο κατηγορούμενος (που εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος) θα οδηγηθεί στη φυλακή ή αν θα αφεθεί ελεύθερος. Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της προσωρινής κράτησής του θεωρώντας τον ύποπτο φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, επικαλούμενη -κατά πληροφορίες- τις υψηλές διασυνδέσεις του. Ομως, ο ανακριτής Διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, καταβάλλοντας το ιλιγγιώδες ποσό των 5.000.000 ευρώ ως εγγύηση και με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.


Στο 100σελιδο απολογητικό του υπόμνημα ο Δημήτρης Κοντομηνάς αντέκρουσε την κατηγορία της απάτης που τον βαρύνει για την υπόθεση της Bestline, υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη σύμβαση μεταξύ ΔΕΜΚΟ και Τ.Τ. πληρούσε τους συνήθεις όρους της συναλλακτικής πρακτικής, για τον έλεγχο των οποίων αρμόδιο ήταν το Δ.Σ. της τράπεζας και ότι η συνεργασία τα έτη 2008 – 2010 υπήρξε αμοιβαία επωφελής. Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, το 2010 το Τ.Τ. παραβίασε τον συμβατικό όρο περί μη ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα η ΔEMKO A.E. να καταγγείλει τη σύμβαση και να ενεργοποιήσει τη συμβατική ρήτρα put option, υποχρεώνοντας το Τ.Τ. να αποκτήσει τις μετοχές της. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κοντομηνά, το Διαιτητικό Δικαστήριο -στο οποίο προσέφυγαν και τα δύο μέρη- δικαίωσε τη ΔΕΜΚΟ Α.Ε. επιδικάζοντάς της ποσό 32.950.467 ευρώ, συν 800.000 ευρώ λόγω ποινικής ρήτρας και στη συνέχεια η ΔΕΜΚΟ πρότεινε συμψηφισμό του εν λόγω ποσού με ληξιπρόθεσμες δανειακές οφειλές της προς το Τ.Τ. ύψους 5.000.000  περίπου, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.


Στο υπόμνημά του ο επιχειρηματίας φέρεται ακόμη να υποστήριξε πως δεν υπάρχει ροή χρημάτων προς ατομικούς του λογαριασμούς και πως όλες οι συναλλαγές έχουν γίνει με απόλυτη διαφάνεια. Αναφερόμενος στα δάνεια που έλαβαν οι εταιρίες του ομίλου του από το Τ.Τ., ο κατηγορούμενος υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η έγκριση των δανείων έγινε από τα αρμόδια όργανα του Τ.Τ. με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, στις οποίες ο ίδιος δεν είχε καμία επιρροή.


Φέρεται να πρόσθεσε ακόμη πως τα δάνεια εξυπηρετούνται στο μέγιστο μέρος τους, για τις δε εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες οφειλές, που δεν υπερβαίνουν τα 5.000.000 ευρώ, υπήρχε η πρόθεση να υπαχθούν σε ρύθμιση. Προς απόδειξη δε της πρόθεσής του να καλυφθούν τα δάνεια, εμφανίστηκε διατεθειμένος ενώπιον των δικαστικών αρχών να προσφέρει και ενέχυρο τις μετοχές του στον Alpha, αξίας άνω των 46.000.000 ευρώ, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ



Ελεύθερος με όρους πρώην υπάλληλος του Ταμιευτηρίου


Τη «σκυτάλη» των απολογιών παρέλαβε, μετά τον Δημήτρη Κοντομηνά, ο κατηγορούμενος για το αδίκημα της απιστίας πρώην υπάλληλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Χαράλαμπος Γιαγκούδης. Ο 45χρονος υπάλληλος, που σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, μετείχε στην υποεπιτροπή Επενδύσεων του Τ.Τ., που εισηγήθηκε τα δάνεια προς τους επιχειρηματίες Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Δημήτρη Κοντομηνά και του ζεύγους Γριβέα, υποστήριξε, κατά πληροφορίες, ενώπιον των δικαστικών Αρχών ότι ο ρόλος του ήταν αμιγώς εισηγητικού χαρακτήρα και περιοριζόταν στο να παρουσιάσει τόσο τις ενδείξεις όσο και τις αντενδείξεις για τη χορήγηση των επίμαχων δανείων. Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως, αλλά με την επιβολή των περιοριστικών όρων της καταβολής εγγύησης 10.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.



Αφαντο το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα


Σε… εγρήγορση βρίσκονται οι Αρχές για τον εντοπισμό των καταζητούμενων με διεθνές ένταλμα σύλληψης Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, που «πρωταγωνιστούν» στο εισαγγελικό πόρισμα της υπόθεσης των επισφαλών δανείων του Τ.Τ.


Το ζεύγος των επιχειρηματιών, που διέμενε μόνιμα στο Λονδίνο, δεν έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί, ενώ οι έρευνες επεκτείνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, και εκτός Ευρώπης. Οι δύο κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για τα δύο ομολογιακά δάνεια ύψους 17.000.000 ευρώ που έλαβαν, χωρίς ωστόσο να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Το ζεύγος Γριβέα φέρεται μάλιστα αντί να χρησιμοποιήσει το ποσό των δανείων ως κεφάλαιο κίνησης -σκοπός για τον οποίο τους χορηγήθηκαν- να εισέπραξε το μεγαλύτερο τμήμα τους ως αντίτιμο πώλησης τριών δικών τους εταιρειών, οι οποίες ήταν ζημιογόνες.


Την ίδια ώρα, σε αναμονή της έκδοσης του Αγγελου Φιλιππίδη από την Τουρκία στη χώρα μας βρίσκονται οι δικαστικές αρχές. Το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε χθες τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοσή του προς μετάφραση στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών. Αγνωστο ωστόσο παραμένει το πόσος χρόνος θα χρειαστεί προκειμένου τα έγγραφα να μεταφραστούν και να διαβιβαστούν πίσω στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να σταλούν στις τουρκικές δικαστικές Αρχές και να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για την έκδοση του κατηγορουμένου στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...