Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Φόβος και τρόμος έγιναν οι ληστές με τα καλάσνικοφ

Με ορμητήριο την Εύβοια και ένα κλεμμένο (ταχύτατο) Ι.Χ. κλέβουν καταστήματα, σπίτια και ανοίγουν πυρ στα δύσκολα!

Τη μισή χώρα χτενίζουν οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν τρεις επικίνδυνους κακοποιούς οπλισμένους με καλάσνικοφ, που έχουν αναστατώσει εδώ και πάνω από έναν μήνα τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τη Φθιώτιδα. Οι δράστες, που κινούνται άλλοτε όλοι μαζί με κλεμμένο Ι.Χ. και άλλοτε ανά δύο με μοτοσικλέτα, εισβάλλουν σε σπίτια ηλικιωμένων, χτυπούν καταστήματα μέρα μεσημέρι, κάνουν διαρρήξεις και δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ εναντίον αστυνομικών.


Η δράση τους φαίνεται ότι ξεκίνησε με μικροκλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, από ένα χωριό της οποίας έκλεψαν προ μηνών και το μπλε Volvo S60 μοντέλο του 2001 έξω από το σπίτι του ηλικιωμένου ιδιοκτήτη του. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο των 2.300 κυβικών τους εξυπηρετεί στις γρήγορες μετακινήσεις τους, χωρίς να κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν από τα πολύ πιο αργά περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.!


Οι κακοποιοί «μετακόμισαν» στην Εύβοια, όπου υπάρχουν πολλές δίοδοι διαφυγής. Εκεί, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων σε σπίτια, στις 12 Δεκεμβρίου είχαν έρθει αντιμέτωποι με άνδρες της Δ’ ΟΠΚΕ στην Αμάρυνθο. Οταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν, εκείνοι έβγαλαν τα καλάσνικοφ και πυροβόλησαν. Οι σφαίρες έπεφταν βροχή και ορισμένες εξοστρακίστηκαν και τρύπησαν ψυγεία και τέντες περίπτερου και διπλανών καφετεριών. Το ευτύχημα ήταν ότι εκείνη την ώρα τα πάντα ήταν κλειστά στην Αμάρυνθο, ενώ δεν υπήρχε πεζός, ούτε διερχόμενο όχημα. Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την Ερέτρια, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί προσπάθησαν να πυροβολήσουν τα λάστιχα, αλλά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους δράστες, που χάθηκαν στο σκοτάδι.


Απανωτές ληστείες


Η ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς δεν πτόησε τους αδίστακτους κακοποιούς. Τρεις ημέρες αργότερα επέστρεψαν στην Αμάρυνθο και λήστεψαν με την απειλή μακρύκαννου όπλου και μαχαιριού μια 83χρονη και τον 88χρονο αδελφό της. Τους έδεσαν τα χέρια με ύφασμα, άρπαξαν 350 ευρώ, διάφορα χρυσά κοσμήματα αξίας περίπου 1.000 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και ένα κινητό και διέφυγαν.


Στις 17 Δεκεμβρίου θύματά τους έπεσαν άλλοι δύο ηλικιωμένοι στην περιοχή της Πλατάνας. Οι ληστές, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με μαύρες κουκούλες, έσπασαν το τζάμι της κουζίνας και μπήκαν στο σπίτι του ζευγαριού. Ακινητοποίησαν τον 71χρονο και την 69χρονη σύζυγό του, ερεύνησαν τα δωμάτια, άρπαξαν 350 ευρώ και διάφορα κοσμήματα και έφυγαν, αφού έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου και τους κλείδωσαν στο σπίτι.


Την παραμονή των Χριστουγέννων οι αδίστακτοι κακοποιοί που εξαφανίζονται σαν τα φαντάσματα λήστεψαν με τον ίδιο τρόπο ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο σπίτι του στα Πολιτικά και άρπαξαν 100 ευρώ και τις… βέρες τους. Με συνεχείς μετακινήσεις ώστε να μην εντοπίζονται, έφτασαν στις 26 Δεκεμβρίου στα Ψαχνά, όπου έστησαν ενέδρα μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι ενός ζευγαριού. Δύο από αυτούς, οπλισμένοι με μακρύκαννο όπλο και μαχαίρι, άρπαξαν την τσάντα της 54χρονης γυναίκας που περιείχε 100 ευρώ και δύο κινητά.


Κρησφύγετο στην Εύβοια


Οι αστυνομικοί της Εύβοιας εκτιμούν ότι οι δράστες διαθέτουν κρησφύγετο στην περιοχή τους, όπου εξαφανίζουν από τα περίεργα βλέμματα το κλεμμένο Volvo. Συνεχίζουν, όμως, τις ληστείες κινούμενοι ανά δύο με μοτοσικλέτα, πιθανότατα και αυτή κλεμμένη.


Τουλάχιστον οι περιγραφές που έδωσαν τα θύματα τεσσάρων ληστειών οι οποίες έγιναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς συγκλίνουν με αυτές από τις προηγούμενες.


Οι δύο κακοποιοί, που σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και κατ’ άλλους με καραμπίνες, χτύπησαν ένα περίπτερο στην Αμάρυνθο φορώντας κράνη. Αφού άρπαξαν από τον ιδιοκτήτη όσα χρήματα είχε, διέφυγαν με τη μηχανή προς τη Χαλκίδα. Ακολούθησαν τρεις ληστείες σε κεντρικό δρόμο της πόλης και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τους ίδιους.


Πρώτα κατέβασαν από ένα βυτιοφόρο τον 38χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, τον χτύπησαν στο κεφάλι και άρπαξαν την τσάντα που είχε μαζί του. Μετά, απείλησαν την 27χρονη υπάλληλο και έκλεψαν 200 ευρώ από το ταμείο και στη συνέχεια λήστεψαν την κόρη του ιδιοκτήτη ενός δεύτερου πρατηρίου στον ίδιο δρόμο και άρπαξαν 1.500 ευρώ!


Διαρρήξεις και στη Φθιώτιδα


Οι αστυνομικοί αποδίδουν στους επικίνδυνους κακοποιούς και την εισβολή στο κατάστημα Jumbo της Χαλκίδας στις 26 Νοεμβρίου, όταν δύο ένοπλοι με κράνη σκόρπισαν τον τρόμο πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό, άρπαξαν από τα ταμεία 3.000 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.


Ακόμη, τους αποδίδουν και μια σειρά διαρρήξεων σε σπίτια της Εύβοιας. Φαίνεται, όμως, ότι ένιωσαν τον κλοιό να σφίγγει ολόγυρά τους και τελευταία έχουν επεκτείνει τη δράση τους και στη Φθιώτιδα. Εκεί εθεάθη, σύμφωνα με μαρτυρίες, το Volvo που κάποιοι είδαν να ανεφοδιάζεται σε πρατήριο της Στυλίδας… Ταυτόχρονα, έγινε διάρρηξη σε έναν φούρνο της περιοχής που, όπως όλα δείχνουν, αποτελεί το νέο πεδίο δράσης τους. Και στη Φθιώτιδα, όμως, καταφέρνουν να ξεγλιστρούν από τα μπλόκα που στήνουν σε κομβικά σημεία πάνοπλοι αστυνομικοί!


ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...