Αναζητούν τα άγνωστα πρόσωπα!

Με νέες επιχειρήσεις σε σπίτια η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να φτάσει στα ίχνη του Χριστοδ. Ξηρού.

Με νέες έρευνες σε σπίτια αντιεξουσιαστών στην Αθήνα (κυρίως στην περιοχή του Μεταξουργείου) προσπαθούν οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τα ίχνη του άφαντου Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και να σπάσουν τα «στεγανά» για να φτάσουν έως τον κύκλο των προσώπων που του παρέχουν καταφύγιο.


Οι έρευνες συνεχίστηκαν χθες σε ένα διαμέρισμα στην οδό Β. Ουγκώ, όπου διαμένει μια κοπέλα που φέρεται να έχει σχέσεις με άτομα τα οποία έχουν απασχολήσει την Αντιτρομοκρατική για εμπλοκή τους στην τρομοκρατία, χωρίς όμως να ανακοινωθεί επίσημα αν και τι βρέθηκε στο σπίτι της.


Στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο εκτιμούν πως η ομάδα που έχει αναλάβει τη φύλαξη του πρώην πιστολέρο της 17Ν έχει μείνει στο απυρόβλητο όλα αυτά τα χρόνια των ερευνών. Αυτοί που την απαρτίζουν πρέπει να έχουν σχέση με το λεγόμενο «αντάρτικο πόλης», όμως είναι πρόσωπα παντελώς άγνωστα στην Αντιτρομοκρατική ή σε άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.:


«Πρόκειται για πρόσωπα που δεν μας έχουν απασχολήσει ποτέ, ούτε για την κλοπή… σοκολάτας από περίπτερο. Κατά συνέπεια, οι δυσκολίες στην εξακρίβωση της ταυτότητάς τους είναι πολλές. Ωστόσο πάντα υπάρχει μια χαραμάδα που αφήνει να περάσει το φως…», λέει στην «Espresso» αστυνομικός με γνώση των ερευνών για την τρομοκρατία.


Οπως συνέβαινε στο παρελθόν με τη 17Ν, την οποία αποτελούσαν άτομα εντελώς άγνωστα στις Αρχές, στο ίδιο δεδομένο βασίστηκε το σχέδιο απόκρυψης του Ξηρού – που, βέβαια, προέρχεται από την εμπειρία του τελευταίου στην τρομοκρατία…


Προς το παρόν οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν αποκωδικοποιήσει πλήρως το δρομολόγιο που ακολούθησε στην Αθήνα ο «Μανώλης» από τη στιγμή που τον άφησε στην πλατεία Αττικής ο ανιψιός του. Οντας έμπειρος «αντάρτης πόλης», ήξερε να κρύψει τα βήματά του στα στενά της πόλης και να αποφύγει σημεία που οι κάμερες θα «αποτύπωναν» την παρουσία του. Για τον λόγο αυτό από εκεί και έπειτα τα ίχνη του χάνονται, καθώς είχε ήδη αναλάβει δράση το δίκτυο που πρόσφερε καταφύγιο στον δραπέτη.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ