Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Τα νέα στοιχεία στη δίκη του παιδιάτρου που κατηγορείται πως ασέλγησε σε...

Στις 14 Μαΐου αναμένεται να συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό...

Πώς δημιουργήθηκε το φαινόμενο με δεκάδες σμήνη παπαγάλων να κατακλύζουν πάρκα και...

Τα τελευταία χρόνια ένα πολύχρωμο θέαμα με τροπικούς «μετανάστες»...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Μιράντα και ο Χριστόφορος ταξιδεύουν για να...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών» ο...

Eurojackpot: Γιγαντιαίο έπαθλο ύψους 120 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης

Το μέγιστο ποσό του παιχνιδιού, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ,...

Επιχείρηση… «Μυστικός αρραβώνας» στο Κουτουλουφάρι

Σε βίλα-καταφύγιο ιερέας ευλόγησε το ζευγάρι Παπανδρέου – Πατραμάνη. Η αλλαγή προγράμματος, το στήσιμο του πρώτου παπά και η μεταφορά των φαγητών στα… βουνά.


Κάτω από άκρα μυστικότητα σε βίλα στο Κουτουλουφάρι, (που ανήκει σε σπίτι γνωστού λογιστή της Κρήτης, φίλου της οικογένειας της νύφης), έγινε τελικά ο αρραβώνας του Ανδρέα Παπανδρέου junior και της όμορφης Κρητικιάς Πωλίνας Πατραμάνη.


Η επιχείρηση «Μυστικός αρραβώνας» χρειάστηκε προσεκτικό χειρισμό, αλλαγή του τόπου τέλεσης του γλεντιού (στο παρά πέντε), στήσιμο του ιερέα (που μάταια περίμενε στον Ναό της Ευαγγελίστριας) και μεταφορά των εδεσμάτων από την ταβέρνα Το Σοκάκι (στη Χερσόνησο) στα… όρη και στα βουνά, στο τέλος ενός κακοτράχαλου δρόμου, εκεί όπου βρισκόταν η βίλα-καταφύγιο.


Στο μυστήριο δεν παρευρέθηκε ο βιολογικός πατέρας της νύφης Θανάσης Πατραμάνης, ενώ ο πατέρας του γαμπρού Γιώργος Παπανδρέου έφτασε με αρκετή καθυστέρηση. Η αγωνία του πρώην πρωθυπουργού να μην τον ανακαλύψουν οι δημοσιογράφοι ήταν τέτοια ώστε αναγκάστηκε να φύγει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τη σύζυγό του Αντα και τα αδέλφια του, στο κέντρο του Ηρακλείου, πιο αργά από την προγραμματισμένη ώρα.


Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στη βίλα λίγο μετά τις 20.15 και αφού πρώτα άνθρωποι της προσωπικής του φρουράς και οι αστυνομικές Αρχές του τόπου (που ήταν στο πόδι από το πρωί) τον διαβεβαίωσαν πως δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με την ασφαλή… έκβαση του αρραβώνα. Ολα τα απαιτούμενα μέτρα είχαν ληφθεί ώστε το γλέντι να τελεστεί μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.


Αμέσως μετά ιερέας που ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον της όμορφης νύφης ευλόγησε τις βέρες των δύο παιδιών, που έλαμπαν από ευτυχία, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου, πλημμυρισμένος από συναισθήματα χαράς, ανέλαβε να τις περάσει στα δάχτυλα του γοητευτικού ζευγαριού.
Συγκίνηση και τρακ


Η 27χρονη καλλονή Πωλίνα Πατραμάνη επέλεξε να φορέσει ένα μακρύ ροζ – λιλά, νεανικό φόρεμα με ανοιχτή πλάτη ώστε να αναδεικνύονται οι τέλειες αθλητικές της αναλογίες. Τα μακριά μαλλιά της ήταν πιασμένα προς τη μια πλευρά, ενώ η πλούσια κώμη της ήταν διακοσμημένη με φυσικό άνθος που θύμιζε τριαντάφυλλο.


Η όμορφη βολεϊμπολίστρια ήταν συγκινημένη καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης τελετής, ενώ το τρακ που την είχε «πλημμυρίσει» από νωρίς έφυγε μόλις την πλησίασε ο Γιώργος Παπανδρέου για να της ευχηθεί και να της φορέσει τη βέρα της. Τότε εκείνη τον ευχαρίστησε και του χάρισε το πιο γλυκό της χαμόγελο.


Κοσμήματα και δώρα -ως είθισται- χάρισαν στο ζευγάρι όλα τα μέλη της οικογένειας Παπανδρέου, η μητέρα της νύφης Αφροδίτη, ο πατριός της, τα αδέλφια της Μάρκος Πατραμάνης και Μάνος Χαλκιαδάκης, καθώς και οι λιγοστοί καλεσμένοι, που μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είχαν καμία ιδέα σχετικά με τον χώρο όπου θα τελούνταν οι αρραβώνες του πιο πολυσυζητημένου ζευγαριού των τελευταίων ημερών.


Χόρεψε ο Γιώργος


Αμέσως μετά ακολούθησε γεύμα με παραδοσιακά κρητικά χειροποίητα φαγητά, τα οποία από νωρίς είχαν φτάσει στη βίλα μέσα σε λευκά πιάτα, καλυμμένα με διάφανη πλαστική μεμβράνη. Το μενού είχε ετοιμάσει ο σεφ της παραδοσιακής ταβέρνας Σοκάκι, που βρίσκεται στο κέντρο της Χερσονήσου.


Μάλιστα, ο αρχικός προγραμματισμός πρόβλεπε το ζευγάρι να τελέσει το γλέντι του αρραβώνα του εκεί, αλλά λίγο ο πατέρας του γαμπρού, λίγο οι λιγοστοί μεν -αλλά κάποιοι από αυτούς υψηλοί- καλεσμένοι τούς ανάγκασαν να αλλάξουν τα αρχικά τους σχέδια, με αποτέλεσμα η λύση της «στέγης» να δίνεται από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας της νύφης.


Το μενού αποτελούνταν από ορεκτικά, χειροποίητα πιτάκια, μυζήθρα και ντολμαδάκια. Στη συνέχεια τα άτομα από το catering έβγαλαν πιατέλες με βραστό αρνί και γαμοπίλαφο, ενώ το κυρίως πιάτο ήταν χοιρινό ψημένο σε ξυλόφουρνο με πατάτες.


Τα γλυκά που δόθηκαν στους καλεσμένους ήταν κομμάτια τούρτας, αλλά και τα κλασικά κρητικά ξεροτήγανα και σκαλτσούνια. Μετά το πλούσιο γεύμα και λίγο πριν από το γλέντι που ακολούθησε, με τον Γιώργο Παπανδρέου να σέρνει αρκετές φορές πρώτος τον χορό, ο αδελφός της νύφης Μάρκος Πατραμάνης είχε ετοιμάσει μία μικρή έκπληξη για το ζευγάρι: με την κιθάρα του στα χέρια άρχισε να αφιερώνει στην αδελφή του και τον γαμπρό του αγαπημένα τους τραγούδια.


Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς, το οποίο κράτησε μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, συμπλήρωσαν κρητικά παραδοσιακά τραγούδια, νησιώτικα, αλλά και τσάμικα, που ακούστηκαν ειδικά για την οικογένεια Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν δίστασε να χορέψει ακόμα και κρητικούς χορούς, τους οποίους φάνηκε να γνωρίζει αρκετά καλά. Κοντά του, εκτός από τη σύζυγό του Αντα και την πανέμορφη κόρη του Μαργαρίτα, είχε και τα αδέλφια του Νίκο και Αντρίκο, τα οποία μαζί με τις οικογένειές τους γλέντησαν για το χαρμόσυνο γεγονός. Εκεί και η πρώτη του σύζυγος και μητέρα του Ανδρέα Παπανδρέου junior, Εύα Ζησιμίδου, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στη Χερσόνησο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, που την καλοδέχτηκαν στον τόπο τους.


Το… κρυφτούλι ξεκίνησε νωρίς με την ταβέρνα
    
Ωστόσο λίγες ώρες νωρίτερα ένα ατελείωτο «κρυφτούλι» εξελισσόταν στους έρημους δρόμους του κοσμοπολίτικου θέρετρου ανάμεσα στους δημοσιογράφους, την οικογένεια Παπανδρέου, τους άνδρες της Αστυνομίας, αλλά και τον ιερέα Βαγγέλη, που μάταια περίμενε να καμαρώσει το ζευγάρι να περνά την είσοδο της εκκλησίας του. Από νωρίς το απόγευμα άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά ρούχα έκαναν βόλτες στα πλακόστρωτα και τον κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου, προκειμένου να παρακολουθούν όλες τις κινήσεις στο σημείο όπου βρίσκεται η ταβέρνα «Σοκάκι» και ο Ι.Ν. Ευαγγελίστριας, αφού αρχικά είχε διαρρεύσει πως θα πραγματοποιούνταν εκεί οι αρραβώνες.


Ο χώρος λίγο πριν από τις 18.00 είχε αρχίσει να κατακλύζεται από δημοσιογραφικά συνεργεία που επιθυμούσαν να καταγράψουν το γεγονός. Οσο η ώρα περνούσε τόσο οι πληροφορίες άρχισαν να διαδέχονται η μια την άλλη, με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας να προσπαθεί να παραπλανήσει τους πάντες, λέγοντας μέχρι και πως το γλέντι είχε τελεστεί μία μέρα νωρίτερα. Εξάλλου, ο παπα-Βαγγέλης έχει ανάψει όλα τα φώτα της εκκλησίας και περίμενε καρτερικά μέχρι τη στιγμή που τον ειδοποίησαν πως δεν θα γίνει τελικά στην Ευαγγελίστρια ο αρραβώνας. «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να μην τους περιμένω άλλο», εξήγησε ο παπάς λίγο πριν από τις 9 το βράδυ. «Με ενημέρωσαν πως ο αρραβώνας θα γίνει σε άλλο χώρο, από ιερέα συγγενή της νύφης».


Το… κρυφτούλι όμως συνεχίστηκε και στους κεντρικούς κόμβους της εθνικής οδού που οδηγούν στη Χερσόνησο, με τα δημοσιογραφικά συνεργεία να έχουν στηθεί το καθένα σε διαφορετικό σημείο και τους αστυνομικούς να κάνουν τα πάντα για να τους απομακρύνουν. Πάντως, έτσι κι αλλιώς τη βίλα στο Κουτουλουφάρι όπου πραγματοποιήθηκε το γλέντι είναι δύσκολο να την εντοπίσει κάποιος που δεν γνωρίζει το σημείο, αφού ακόμα και ο δρόμος που οδηγεί σε αυτή δεν είναι εύκολα προσβάσιμος.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ – Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...